احرار: نتايج تحقيقات نشان ميدهد که مصرف غذاها با فيبر بالا با طول عمر بيشتر مرتبط است با اين حال، اين غذاها نبايد فرآوري شده باشند.
نقل از هلث، فيبرهاي غذايي، کربوهيدراتهاي غيرقابل هضم هستند زيرا بدن ما نميتواند آنها را به قند تجزيه کند. فيبر به بدن کمک ميکند تا قند خون را کنترل کند و باعث ميشود براي مدت طولانيتري احساس سيري کنيد.
مصرف 35 گرم فيبر در روز خطر مرگ زودهنگام را به ميزان بيش از يک سوم کاهش ميدهد.
کارشناسان ميگويند که مصرف زياد فيبر باعث افزايش اميد به زندگي، بهبود سطح قند خون و کاهش وزن ميشود اما غذاهاي فرآوري شده اين اثرات مفيد را ندارند.
نتايج تحقيق کنوني نشان داد که مصرف 35 گرم فيبر در روز در مقايسه با افرادي که فقط 19 گرم فيبر در روز مصرف ميکنند، احتمال مرگ زودهنگام را تا 35 درصد کاهش ميدهد.
غذاهاي غني از فيبر شامل ميوهها و سبزيجات، غلات کامل، حبوبات و آجيل است.
دکتر اندرو رينولدز، محقق ارشد اين تحقيق گفت: چند راه مختلف براي افزايش مصرف فيبر خود امتحان کنيد، تا دريابيد چه چيزي براي شما بهتر است.
اگر نان تصفيه شده ميخوريد، سعي کنيد رژيم غذايي خود را به نان سبوسدار تغيير دهيد. برنج قهوهاي و پاستا قهوهاي را امتحان کنيد، سعي کنيد نصف قوطي حبوبات را به غذاهاي خود اضافه کنيد.
در اين مطالعه، بزرگسالان مبتلا به پيش ديابت که غذاهاي غني از فيبر مصرف ميکردند، سطح کلسترول و قند خون کمتري داشتند همچنين وزن خود را کاهش دادند.
مطالعه ديگري نشان داده است که همه غذاها داراي فيبر برابر نيستند به عنوان مثال، غلات کامل سرشار از فيبر هستند اما اثرات مفيد آنها براي سلامتي با فرآوري ضعيف ميشود.
از شرکتکنندگان خواسته شد که به مدت دو هفته غذاهاي سبوسدار فرآوري نشده يا کمتر فرآوري شده مانند برنج قهوه اي، جو کامل و نان سبوسدار تهيه شده با آرد درشت آسياب شده مصرف کنند.
در دو هفته بعد، آنها بيشتر غذاهاي سبوسدار فرآوري شده مانند نان سبوسدار و جو و نان سبوسدار تهيه شده با آرد ريز آسياب شده مصرف کردند.
پروفسور جيم مان، محقق اين تحقيق گفت: غذاهاي سبوسدار در حال حاضر بهطور گستردهاي به عنوان مواد غذايي مفيد شناخته ميشوند اما بهطور فزايندهاي محصولات موجود در قفسههاي سوپرمارکت فوق فرآوري هستند.
مصرف غذاهاي سبوسدار با حداقل فرآوري نشان داد که شرکتکنندگان بعد از وعدههاي غذايي خود سطح قند خون را بسيار بهبود ميبخشند و در طول روز نوسانات کمتري در سطح گلوکز خون داشتند.
در طول دوره مطالعه از افراد خواسته شد که وزن خود را حفظ کنند اما نتايج نشان داد که آنها در دو هفته اول مصرف غلات کامل فرآوري شده کمتر وزن خود را کاهش دادند و در دو هفته دوم مصرف غذاهاي غلات کامل، وزن کمتري داشتند.