احرارنيوز:رئيس پليس فتا استان آذربايجانشرقي گفت: فردي که در يکي از شبکههاي اجتماعي تلفن همراه اقدام به مزاحمت و ارسال عکسهاي غيراخلاقي ميکرد شناسايي و دستگير شد.
محمد قاسملو امروز اظهار داشت: در پي شکايت يکي از شهروندان مبني براينکه در يکي از شبکههاي اجتماعي تلفن همراه فردي ناشناس اقدام به مزاحمت و ارسال عکسهاي غيراخلاقي به وي نموده و باعت آبروريزي وي شده است، مراتب در دستور کار کاراگاهان پليس فتا قرار گرفت.
وي تصريح کرد: در ابتدا مستندات فني و تخصصي از شبکه اجتماعي تلفن همراه مربوطه استخراج و بررسيهاي فني و مهندسي اجتماعي لازم توسط کارآگاهان انجام پذيرفت که فرد متخلف شناسايي و پس از کسب دستور قضايي متهم دستگير و به همراه سيستمهاي رايانهاي وي به محل پليس فتا منتقل شد.
اين مقام انتظامي افزود: پس از استخراج مستندات فني و تخصصي مراتب به متهم تفهيم اتهام شد که به دليل عدم وجود راه گريز اتهام وارده را پذيرفت و اعلام کرد که با شاکيه دوست بوده و از اقدام خود نادم و پشيمان هستم که پرونده مربوطه براي سير مراحل قضايي به همراه متهم تحويل دادسرا شد.
رئيس پليس فتا آذربايجانشرقي خاطرنشان کرد: به تمام همشهريان توصيه ميکنيم فضاي مجازي و شبکههاي اجتماعي راهي مناسب براي رابطه دوستي نبوده چرا که کساني هستند از ساده لوحي شما سوءاستفاده کرده و با بهدست آوردن عکسهاي شخصي شروع به مزاحمت و آبروريزي يا اخاذي و کلاهبرداري از شما ميکنند.
استفاده صحيح از بستر اينترنت
قاسملو گفت:استفاده از اينترنت و فضاي مجازي بسترهاي مناسبي را براي ما فراهم ميسازد که بايد دقت کرد از اين بسترها به نحو مطلوب و درست استفاده شود.
رئيس پليس فتا استان آذربايجانشرقي در تشريح اين خبر اظهار داشت: براي اجراي برنامههاي آموزشي، رئيس اداره تشخيص و پيشگيري از جرائم سايبري پليس فتا استان با حضور در هنرستان پسرانه حکمت براي دانشآموزان آموزشهاي لازم در خصوص موارد مربوط به فضاي مجازي را ارائه کرد.
قاسملو تصريح کرد: استفاده از اينترنت در فضاي مجازي بسترهاي مناسبي را براي ما فراهم ميرساند و بايد دقت کرد از اين بسترها به نحو مطلوب و درست استفاده شود.
اين مقام انتظامي افزود: برخي از کاربران اين فضا اصلاً به اصول اساسي که در فضاي مجازي بايد رعايت شود واقف نيستند و با اين وضعيت اقدام به استفاده از آن ميکنند که ميتواند موجب بروز برخي آسيبهاي غيرقابل جبران براي آن کاربر شود.
رئيس پليس فتا آذربايجانشرقي به شهروندان خاطرنشان کرد: بايد تلاش کنيم اطلاعات کافي در اين خصوص کسب کنيد به عنوان مثال در خصوص keylogger اکثر کاربران فضاي مجازي هيچگونه اطلاعاتي ندارند در خصوص نحوه نصب، کاربرد انواع و ساير اطلاعات مورد نياز که يک کاربر بايد داشته باشد و با اين اطلاعات اندک نسبت به خريد رايانه اقدام ميکند يا بلافاصله پس از ملاحظه يک ايميل ناشناس اقدام به باز کردن پيوست آن ميکنند که اين خود ميتواند يک کيلاگر باشد که تهديدي براي کاربر است در حقيقت کيلاگرها نرمافزارها يا سختافزارهايي براي هک (سرقت اطلاعات) و جاسوسي است که در صورت نداشتن اين اطلاعات در دام افراد کلاهبردار گرفتار خواهيم شد.
در اين جلسه مطالبي در زمينههاي مختلف از جمله نحوه استفاده از دستگاههاي خودپرداز، پوزهاي فروشگاهي و شبکههاي اجتماعي، هکرها و کلاهبرداران اينترنتي ارائه و به سئوالات دانشآموزان پاسخهاي لازم ارائه شد.