1401/10/08 - 20 : 40
کد خبر: 34624
مديرکل امور زنان و خانواده استانداري آذربايجان شرقي خبر داد؛
آذربايجان شرقي سومين استان سالمند کشور است
احرار: مديرکل امور زنان و خانواده استانداري آذربايجان شرقي گفت: آذربايجان شرقي بر اساس آمارها سومين استان سالمند کشور است.
، زهرا کوهي، در نشست علمي مباني بيولوژيک اصلاح ساختار جمعيت در تبريز گفت: در بحران جمعيت براي تدوين برنامه جمعيتي استان يک برنامه اقدام و عمل براي سه ماه آخر 1401 طراحي شده است که آذربايجان شرقي با وجود تأخير در اقدام، عملکرد خوبي را از خود نشان داده و رتبه سوم را به خود اختصاص داده است که اين موفقيت حاصل کار تيمي است.
وي با بيان اينکه آذربايجان شرقي بر اساس آمارها سومين استان سالمند کشور است، افزود: 12 درصد جمعيت استان سالمند هستند و نرخ مواليد استان از سال 1391 به اين طرف مرتباً کاهش داشته است.
کوهي گفت: جمعيت يک پارامتر بسيار مهم در مسائل فرهنگي، اقتصادي، جامعه است که در حال حاضر مشکلات زيادي در حوزه بيکاري وجود دارد که سيستم اقتصادي کشور با آن درگير است و فعلا بايد راهبري بحث جمعيت را در استان پيش ببريم.
وي ادامه داد: پيشنهادي از حوزه وزارت کشورعنوان شده است که يک طرح مهندسي معکوسي در يکي از شهرستانها يا دهستانها صورت بگيرد و مشکل کاهش جمعيت رفع شده و روند افزايشي به خود بگيرد.
مديرکل امور زنان و خانواده استانداري آذربايجان شرقي مطرح کرد: اگر در پنجره کنترل جمعيت استانها، مديريت خوبي صورت نگيرد در آينده با مشکل جدي کاهش جمعيت روبرو ميشويم.
کوهي گفت: ادبيات ارتباطي با مردم در حوزه جمعيت يکي از مسائل جدي در حوزه روانشناختي مراجعين ميباشد و با اصلاح اين روند ميتوان مشوق خوبي در بحث افزايش جمعيت کشور باشيم، به گونهاي که آن دسته از افرادي که براي چندمين بار مادر ميشوند با رفتارهاي نامتعارف برخي افراد جامعه و کادر درمان منجر به دلسردي مادران نشوند، در تبريز شاهد تمرکز مديريت مراکز درماني به اصلاح رفتار کادر درمان بودهايم.
وي ادامه داد: براي ارتقاء حوزه ارتباطي و روانشناختي در بحث اقدام و عمل مجموعه زيست بوم جمعيت برنامهاي تدوين شده است که لازم است مراکز درماني با ستاد جمعيت استان ارتباط تنگاتنگي داشته باشند.
مديرکل امور زنان و خانواده استانداري آذربايجان شرقي با اشاره به تأثير بسزاي مؤلفههاي متعددي همچون اقتصاد، فرهنگ و جامعه در فرزندآوري ادامه داد: بحث ادبيات ارتباطي مردمي تأثير کمرنگي ندارد، و در اين راستا برنامههاي بومي طراحي شده و به دانشگاه علوم پزشکي تبريز ارائه ميشود.
کوهي درخصوص تسهيلات فرزندآوري نيز گفت: در سال گذشته 25 هزار مورد تسهيلات در استان پرداخت شده که آمار نسبتاً خوبي است؛ براي زوجين نابارور نيز در سال گذشته و امسال، 607 مورد تسهيلات پرداخت شده است.
وي در انتهاي سخنان خود گفت: 69. 7 درصد زنان 15 الي 64 ساله ميباشد و زنان مولد بيشتر بانوان خانه دار هستند و بايد بيشترين توجه به اين قشر متمرکز شود.
اين گزارش ميافزايد، نشست اعضاي شوراي اداري استان آذربايجان شرقي با موضوع «چرايي و چگونگي عملياتي کردن قانون حمايت از خانواده و جواني جمعيت» به عنوان سياست حياتي براي آينده کشور با حضور مشاور عالي وزير کشور در حوزه جمعيت و سلامت و دبير ستاد جمعيت کشور برگزار شد.
انتهاي پيام/
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: