احرار : روز پنجشنبه فرصت مغتنمي براي خبرنگاران بود تا بتوانند از نزديک در جريان روند بازسازي دهکده سينمايي 29 بهمن تبريز قرار گيرند.
کافيست عشق فيلم باشي تا همين که دعوت حوزه هنري را براي بازديد از روند بازسازي سينما 29 بهمن دريافت مي کني سريع شال و کلاه کني و راهي خيابان شريعتي(شهناز سابق) شوي.
کرکره ها نيمه باز است وارد سالن مي شوم ، در گوشه کنار اين مجموعه کارگراني در حال کار بر قسمت هاي مختلف هستند ديگر چيزي تا اتمام کار نمانده و به نظر مي رسد تنها ريزه کاري هايش باقي مانده است.. نگاهي به چادرم مي اندازم نمي دانم به کدام قسمت ساختمان ناخواسته تکيه داده ام که مثل گچ سفيد شده.
سينما 29 بهمن تبريز با قدمتي افزون بر 60سال درگذشته يکي از سينماهاي مشهور کشور محسوب مي شد. بياد دارم حدود ده سال قبل يکي از مديران غير بومي و علاقمند به صنعت سينما در همان روزهاي آغازين خدمت با ذهنيتي که از شهرت اين سينما داشت براي ديدن فيلم به آنجا رفته بود.هر چند از وضعيت آن روزهاي اين سينما ابراز تاسف کرده بود.
موقعيت استراتژيک مناسب اين سينما به واسطه فعاليت در بافت تاريخي يک موقعيت مناسب براي تبديل شدن به يک مرکز فرهنگي و هنري است.
با اين پيش زمينه ذهني همراه خبرنگاران از تک تک سالن ها بازديد مي کنم، يکي از سالنهاي جالب مجموعه ، سالن ويژه کودک بود با آن صندلي ها و طراحي جالبش! به ستوني که در ابتداي صندلي اول قرار دارد خيره مي شوم و فکر مي کنم در قرار دادن اين ستون درست روبروي صندلي يک خطاي محاسباتي ريز اتفاق افتاده است.
يکي از همين سالنها وي آي پي است تعداد اندکي صندلي دارد و سالني هم با نام پلاتو که براي نمايش تعيبه شده است
ونکته جالب اين سالنها اين است که هر کدام تم مخصوص به خود را دارند از رنگ هاي بنفش ياسمني تا آبي و سرمه اي و ..
صندلي هاي سالن به اندازه اي با صندلي روبرو فاصله دارد که امکان تردد براي همه ازلابه لاي آن به اساني فراهم باشد.
قسمتي نيز براي کافه سينما در نظر گرفته شده که در تابستان سقف آن بسته مي شود و در تابستان نيز سينما روباز است، تا در آن مخاطبان در حين خوردن و آشاميدن بتوانند فيلم تماشا کنند و صدا از طريق هنذفري هاي مخصوص به انها منتقل ميشود.
معاون فرهنگي هنري حوزه هنري و مدير دهکده سينما 29 تبريز خبرنگاران را در اين بازديد همراهي مي کنند.
معاون فرهنگي هنري حوزه هنري در حاليکه بخاطر پيشرفت روند بازسازي لبخند رضايتي بر گوشه لب هايش دارد صحبتهايش را آغاز مي کند: سينما 29 بهمن تبريز پس از سينما قدس دومين سينماي باز سازي شده در تبريز است که در سال 1398 کلنگ زني شده بود.
فرهادباغشمال آذر مساحت مفيد اين سينما را هزار و 200 متر اعلام مي کند و ادامه مي دهد : در اين سالن هاي بزرگ و کوچک فيلم هايي همسو با ذائقه تماشاگران تبريزي اکران خواهد شد.
(باغشمال که خود از رسانه اي هاي با سابقه است سعي مي کند به دقت به تمام سوالاتي که ممکن است ازذهن خبرنگاران گذر کند پاسخ دهد ).
او ادامه مي دهد : در بهمن ماه سال 1401 سينما 29 بهمن تبريز به بهره برداري خواهد رسيد در صدد هستيم تا اين سينما براي اکران فيلم هاي جشنواره فجر آماده شود.
يکي از دغدغه هاي او سالم سازي فضاي سينماست : باغشمال مي گويد : بايد سينما را به محيطي تبديل کنيم که خانواده ها با خيال آسوده فرزندانشان را به اين مکان فرهنگي و هنري بفرستند.
شهرام خزرايي که بيشتر مردم ايران او را با نقش افريني در سريال آنام مي شناسند اينبار با سمت مديريت دهکده سينما 29 تبريز با صبر و حوله در حال به هر سالن که همراه خبرنگاران وارد مي شود از ويژگهاي اين سالنها برايشان مي گويد :
در دهکده سينمايي 29 بهمن اتاق وي آي پي، سالن کودک، کافه سينما، سالن هنر و تجربه، سالني براي نمايش ( پلاتو) ، اتاق شير و مادر، اتاق سينماي روباز براي اسموکينگ فري و سالن بزرگ آسيا وجود دارد.
خزرايي مي گويد : سالن بزرگ آسياسومين پرده نمايش بزرگ ايران بعد از مشهد و تهران است و همچنين در صورت اخذ مجوز، سالن سه بعدي ايجاد شده و فيلمهاي سينمايي خارجي نيز اکران خواهد شد.
خزرايي در ادامه از هزينه 35 ميليارد توماني براي نوسازي اين سينما خبر مي دهد و مي افزايد : ازاين رقم 6 ميليارد تومان آن از منابع استاني تامين شده و باقي آن از منابع ملي تخصيص يافته است.
مدير دهکده سينمايي 29 بهمن تبريز در اين حين به دستگاه هاي پروژکتور اشاره مي کند و مي گويد : اين دهکده سينمايي به بروز ترين تجهيزات مجهز گرديده، به طوري که تمام دستگاه هاي پروژکتور ليزي است.
وي در حاليکه به صندلي ها اشاره مي کند ادامه مي دهد: براي جلوگيري از آتش سوزي جنس پارچه صندلي ها از نوع ضدحريق انتخاب شده است
سالن ها به نظر نزديک به هم مي ايند در اين فکر هستم آيا صداها با هم تداخل پيدا نمي کند شهرام خزرايي در حاليکه گويا پس زمينه ذهني ام را خوانده باشد در ادامه صحبت هاايش مي گويد :براي جلوگيري از تداخل صداها و رفع نويز ديوارهاي 4 لايهاي و تجهيزات پيشرفته به کار رفته است
يکي از نکات جالب اين مجموعه اسم هايي بودکه براي سالنها انتخاب کرده اند :سولي ، کريستال ، ارک ، آسيا، شهريار
خزرايي انگيزه نامگذاري سالن سولي را ايجاد حس نوستالژيک براي همشهريان ذکر مي کند و اظهار مي کند : نام نخستين سالن ايران، سالن سولي بوده است(اين سالن 5 سال پس از اختراع جهاني آن توسط برادران لوميربا نام «سينما سولي( خورشيد) » در شهر تبريز تأسيس شده بود.).
شهرام خزرايي هدف از نامگذاري يکي ديگر ازسالنها به نام کريستال را اينگونه توضيح مي دهد :کريستال يکي از سينما هاي تبريز بوده ا که اکنون به پاساژ تبديل شده است و سالني به همين نام در دهکده سينمايي 29 تبريز نام نهاديم.
مدير دهکده سينماي 29 بهمن با بيان اينکه تمام اصول و استاندارهاي لازم در بازسازي اين مجموعه به کاررفته بيان مي کند : تمام تلاش ما براي اين بودکه اين مجموعه با اين عظمت بتواند رضايت خاطر دوستداران سينما جلب کند و پاي ديگر مخاطبان را هم براي استفاده از اين فضاي فرهنگي باز کند.
به پايان بازديد مي رسيم و اين سخن فرهادباغشمال در ذهنم نکرار مي شود بخاطر اين پرديس سينمايي خوشبحالت تبريز!