احرارنيوز:مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي مصرف سرانه آب در استان براي هر نفر در شبانه روز را 190 ليتر دانست و گفت: ميانگين استاندارد مصرف سرانه 150 ليتر بوده و آذربايجانيها 35 ليتر در شبانه روز بيشتر مصرف ميکنند.
به گزارش احرارنيوز به نقل از فارس، عليرضا ايمانلو در آستانه هفته صرفهجويي در مصرف آب اظهار داشت: شرکت آب و فاضلاب در حال حاضر خدمات خود را در زمينه تامين و توزيع آب شرب بهداشتي در قالب يک ميليون و 76 هزار و 500 فقره انشعاب آب در 58 شهر استان آذربايجان شرقي با جمعيتي بالغ بر 2 ميليون و 880 هزار نفر تحت پوشش، ارائه ميکند.
وي خاطرنشان کرد: 100درصد جمعيت مناطق شهرنشين استان از آب شرب بهداشتي بهرهمند هستند.
وضعيت قرمز «آبي» براي تبريزيها
ايمانلو با بيان اينکه از يک ميليون و 76 هزار و 500 فقره انشعاب آب در 58 شهر استان15 درصد اين انشعابات بالاي استاندارد مردم مصرف ميکنند، گفت: در صورت عدم تجديد نظر در مصرف آب توسط مشترکان پرمصرف، اقدام به قطع آب مصرفي آنان خواهد شد.
مدير شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي مصرف سرانه آب در استان براي هر نفر در شبانه روز را 190 ليتر دانست و گفت: ميانگين استاندارد مصرف سرانه 150 ليتر بوده و آذربايجانيها 40 ليتر در شبانه روز بيشتر مصرف ميکنند.
وي اضافه کرد: براي اينکه مشکلي براي تامين آب آشاميدني مردم تبريز به وجود نيايد بايد متوسط سرانه مصرف آب به 150 ليتر در شبانه روز و مطابق الگوي طرح شده برسد.
پوررجب در ادامه به صرفهجويي در مصرف آب و رعايت الگوي مصرف تاکيد کرد و از شهروندان درخواست نمود توصيههاي شرکت آب و فاضلاب استان را جدي بگيرند تا در خصوص آب مصرفي دچار مشکل نشوند.
وي به همشهريان در خصوص عدم اسراف آب شرب بهداشتي و صرفهجويي در خصوص اين مايه حيات گفت: آب ارزشمندترين عطيه الهي و مهمترين عامل تداوم حيات موجودات زنده و رکن اصلي توسعه پايدار است.
پوررجب اضافه کرد: فقدان يا کمبود اين مايع حياتبخش موجب اختلال در زندگي شهروندان و بروز نابسامانيهاي فراوان ميشود.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربايجانشرقي با بيان اينکه 15 درصد مشترکان آب بيش از الگوي مصرف آب مصرف ميکنند، گفت: 50 درصد زير الگوي مصرف، 18 درصد معاف و مابقي بين اين ارقام مصرف آب دارند.
قيمت تمام شده آب هزار تومان، فروش 350 تومان
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي افزود: قيمت تمام شده هر متر مکعب آب در استان 10 هزار ريال ولي قيمت فروش آن به طور متوسط سه هزار و 500 ريال است که مبلغ مابه التفاوت و رقم کسري از تسهيلات و نوسازي اصلاح تامين ميشود.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربايجانشرقي تصريح کرد: در چند دهه اخير افزايش روبه رشد جمعيت و به تبع آن گسترش شهرنشيني، رشد و توسعه در بخشهاي کشاورزي و صنعتي منجر به افزايش تقاضا براي مصرف در تمام زمينهها شده است، در اين ميان آب به عنوان مهمترين ماده در توسعه پايدار کشور نقش مهمي را ايفا ميکند.
وي گفت: شرکت آب و فاضلاب استان آذربايجان شرقي به عنوان متولي تامين آب شرب بهداشتي در راستاي ارائه خدمات مطلوب به مشترکان در سال 1393 اقدامات مهمي را در زمينه اصلاح و توسعه شبکههاي آب، بهرهبرداري از مخازن ذخيره و واگذاري انشعاب براي متقاضيان انجام داده است.
ايمانلو با بيان اينکه طول شبکه اصلي توزيع آب در استان آذربايجانشرقي 8 هزار و 726 کيلومتر است، گفت: در سال گذشته شرکت آب و فاضلاب 236 کيلومتر اقدام به اصلاح و توسعه شبکه توزيع آب در استان کرده است.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجان شرقي با اشاره به نحوه استحصال و سختيهاي فرا روي در تامين و توزيع آب براي شهروندان گفت: هم اينک آب مورد نياز کلانشهر تبريز و تعدادي از شهرهاي واقع در مسير به صورت فرا استاني و با صرف هزينه و انرژي زياد تامين ميشود علاوه براين آب شهر تبريز از از چاههاي دامنههاي کوه سهند و همچنين از سد نهند تامين ميشود لذا لازم است مشترکين و همشهريان عزيز نهايت دقت و صرفه جويي را در استفاده صحيح از آب مدنظر داشته باشند.
در ثانيه 4 هزار و 300 ليتر آب در تبريز مصرف ميشود
ايمانلو با بيان اينکه متوسط نياز فعلي آب شرب کلانشهر تبريز 4 هزار و 300 ليتر در ثانيه است (140 ميليون مترمکعب در سال)، اظهار داشت: نياز آبي پس از دو سال در تبريز به 4 هزار و 800 ليتر در ثانيه (152 ميليون مترمکعب در سال) ميرسد.
وي ادامه داد: نياز آبي شهر تبريز پس از 5 سال، 5 هزار و 300 ليتر در ثانيه ( 160 ميليون مترمکعب در سال) و در سال 1415 يعني در 20 سال آتي نياز آب 6 هزار و 800 ليتر در ثانيه ( 215 ميليون مترمکعب ) به عبارتي نزديک دو برابر توليد فعلي خواهد بود.
چالشها و مشکلات اولويتدار کلانشهر تبريز
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي تصريح کرد: با توجه به نياز سالانه کلانشهر تبريز بايد ظرفيتي در حدود 400 ليتر در ثانيه ايجاد کرد و با توجه به زمانبر بودن طرح آبرساني از رودخانه ارس به طور يقين اگر تمهيدات براي سالانه حداقل 10 حلقه چاه به عمل نيايد در فصول گرم سال قطعي آب جدي در تبريز اتفاق ميافتد.
وي افزود: با توجه به تکميل ظرفيت تصفيه خانه فاضلاب موجود و ضرورت احداث مدول دوم، اين موضوع يک مشکل و تهديد بسيار جدي است.
ايمانلو خاطرنشان کرد: ايجاد شبکه اضطراري شهرهاي بزرگ به خصوص کلانشهر تبريز ضروري بوده و مشکل آبرساني غرب به شرق و تامين آب شهرکهاي آذران، خاوران، مصلي و شهر جديد شهريار از چالشهاي پيشرو است.
وي افزود: با توجه به افزايش دما و کاهش نزولات جوي در سالهاي اخير و بروز خشکسالي و محدوديت منابع آب شرب در مناطق مختلف کشور و به تبع آن در استان و روند افزايش ميزان مصرف آب توسط شهروندان کلانشهر تبريز، احتمال بروز نوسانات مصرف و کمبود آب وجود دارد.
وقتي به نقشه جهان نگاه ميکنيد با ديدن مناطق آبيرنگ که دوسوم زمين را فراگرفتهاند احتمالاً فکرش را هم نميکنيد که شايد زماني برسد که هيچ کاري در جهان مثل آب خوردن دشوار و طاقت فرسا نباشد.
اگر هميشه براي جنگها و لشکرکشيها پاي نفت در ميان بود در چند سال آينده آب مسئلهاي خواهد بود که شايد شديدترين درگيريها در دنيا را رقم بزند. القاعده، حملات تروريستي، نبردهاي فرقهاي و ناآراميهاي خياباني را فراموش کنيد؛ دهه آينده زمان دشوار جنگ آباست. سازمان ملل متحد گزارش داده که وضع مصرف آب در جهان اگر همينطور پيش برود تا سال 2025، 1.8 ميليون نفر از مردم جهان در کشورها يا مناطقي زندگي ميکنند که با بحران مطلق کمبود آب مواجه هستند.
با توجه به کاهش شديد آب در دجله و فرات، ايران، ترکيه، عراق، اردن پيشبيني شده که کشورهاي مختلف جهان مانند آمريکا طي 10سال آينده با مشکلات آب دست و پنجه نرم ميکنند که تنشها در مناطق مختلف دنيا را بيشتر ميکند و علاوه بر درگيري کاهش همکاري کشورها با يکديگر را رقم ميزند. با وجود همه تلاشهاي صورت گرفته هنوز هيچ نظام و سازمان جدياي براي تنظيم مصرف منابع آبي در ميان کشورها وجود ندارد و برخي حتي با پيشبيني جنگ ميان کشورها پيشنهاد تشکيل نيروهاي کلاه سبز(معادل نيروهاي حافظ صلح کلاه آبي سازمان ملل) را دادهاند.
کاهش آب ميتواند علاوه بر اين با کاهش توليد غذا و انرژي، مناطق و دولتهاي مختلف را دچار مشکلات کند. جنگ آب يک موضوع تخيلي براي آينده دور نيست؛ از همين حالا نشانههاي تنشها و اختلافها درباره اين مسئله به خوبي ديده ميشود. شايد بهترين نمونه در اين رابطه در سال گذشته ميلادي اختلاف ميان مصر و اتيوپي بر سر آب نيل بود که 2 کشور را حتي تا آستانه يک درگيري نظامي پيش برد
.