احرار:آنچه مبرهن است اين است که آينده اقتصاد کشور از مسير کسب و کارهاي دانش بنيان مي گذرد و نقش انها در توسعه پايدار کشور مسلم است لذا حمايت نهادهاي خصوصي و دولتي مختلف را مي طلبد.
انچه مبرهن است اين است که آينده اقتصاد کشور از مسير کسب و کارهاي دانش بنيان مي گذرد و نقش انها در توسعه پايدار کشور مسلم است لذا حمايت نهادهاي خصوصي و دولتي مختلف را مي طلبد.
حمايت هاي دولت از شرکت هاي دانش بنيان برداشتن موانع ،کاهش بروکراسي اداري و همچنين تقويت زير ساخت ها در آموزش و پرورش و دانشگاه ها براي تقويت نيروهاي متخصص به عنوان يکي از عناصر اصلي تشکيل اين شرکت ها بارزتر است.
از بعد تامين نيروي متخصص، دانش آموز و دانشجو و حتي بعضا اساتيد تا زماني که در محيط آموزشي هستند، صرفا به آموختن دانش مي پردازند و خيلي کمتربه دنبال تبديل آموخته هاي نظري به عمل هستند ، اينجاست که بايستي با حمايت ارگانهاي دولتي و نهاد هاي خصوصي زمينه حضور دانشجويان در محيط هاي صنعتي فراهم گردد و با تحقق شعار ارتباط صنعت با دانشگاه گام بلندي به منظور استفاده از دانش در فرايندهاي توليدي و خدماتي با کاهش هزينه ها؛ افزايش کيفيت در توليد و به عبارت بهتر بهره وري برداشته شود.
در استان آذربايجان شرقي با عنايت به شعار سال و تاکيدات مقام معظم رهبري بر حمايت از نقش شرکت هاي دانش بنيان، امسال شرکت هاي بسياري به ثبت رسيدند که تعداد آنها به 212 شرکت رسيده است اين رقم نسبت به سالهاي گذشته افزايش قابل توجهي دارد؛ با اين همه نيز وجود دارند شرکت هايي که با وجود آنکه از حمايت هاي لازم بهره مي برند اما محصولاتشان نه در توليد؛ نه خدمات و نه در صادرات حرف چنداني براي گفتن ندارند.
به نظر مي رسد در زمينه تحقيق از نحوه فعاليتهايي که اين نوع شرکت ها دارند، ضعف هايي وجود دارد .کارگروه هايي که به منظور بررسي اين طرح ها از نظر علمي و موقعيتي که مي توانند در اشتغال نيروهاي جوان ، توليد، خدمات و صادرات ايفا کنند تشکيل شده است اما به نظر مي رسد بايستي در امر نظارت کامل بر فعاليت اين شرکتها دقت بيشتري به خرج دهند کما اينکه اکنون برخي از اين شرکت ها بخاطر ضعفهايي که در قسمت هاي مختلف دارند ، نيروهاي متخصص خود را به تدريج از دست مي دهند.
اينکه از نظر تعداد شرکت هاي دانش هاي دانش بنيان در کشور رتبه دوم را داريم في نفسه مطلوب و پسنديده است اما آنچه در اين ميان بايد به آن نيز پرداخت، نقش اين شرکت هاي دانش بنيان در توسعه اقتصادي، رونق توليدات داخلي و همچنين ارتقاي کيفيت آنهاست؛ به عبارت بهتر تنها با تشکيل اين شرکت ها و حمايت دولت از آن با ارائه تسهيلات متعدد رونق اقتصادي ايجاد نمي شود.
با وجود تلاشهايي که در راستاي حمايت از اين شرکت ها صورت مي گيرد نگراني از تداوم فعاليت اين شرکت ها وجود دارد که ارتباط آنها با صنايع بزرگ براي تامين برخي از نيازهاي اين صنايع و برخورداري از حمايت صنايع و ايجاد ارتباط تنگاتنگ با يکديگر مي تواند در تداوم فعاليت اين شرکت ها بسيار تاثيرگذار باشد.
نگارنده : سهيلا عباسپور شاهمرسي