احرار: با افزايش سن، احتمال ابتلا به ديابت نوع دو افزايش مييابد، اما شما ميتوانيد با تغيير سبک زندگي در دو حوزه مهم زندگيتان، از بروز ديابت پيشگيري کرده يا آن را به تاخير بيندازيد.
با افزايش سن احتمال بروز ابتلا به ديابت نوع دو افزايش مييابد. اگر شما 45سال و بيشتر سن داشته يا افزايش وزن داشته باشيد، در معرض بروز خطر ديابت نوع دو يا پيش ديابت قرار داريد. وجود سابقه خانوادگي ابتلا به ديابت نيز اين احتمال را افزايش ميدهد. برداشتن برخي قدمهاي کوچک از ابتلا به ديابت پيشگيري کرده يا آن را به تأخير مياندازد. در صورت افزايش وزن، با تحرک بيشتر و انتخاب غذاهاي سالم در جهت کاهش آن اقدام کنيد.
- تحرک داشته و شاد باشيد: فعاليت بدني ميتواند ميزان کشش اندامها و انعطافپذيري و تعادل بدنتان را افزايش دهد. براي شروع، اهداف خود را معين کنيد. هر روز کمي به فعاليت خود اضافه کنيد تا به 30 دقيقه در روز براي دستکم پنج روز در هفته برسيد. البته گرم کردن بدن براي شروع فعاليتهاي فيزيکي و آمادگي بيشتر لازم است. دقايقي قبل از شروع هر نوع فعاليت ورزشي، خود را گرمکنيد. شانههاي خود را بالا بيندازيد، با انگشتان خود ضرب بگيريد، به بازوهاي خود حرکات دوراني بدهيد يا درجا حرکت کنيد. ورزشهاي کششي کمک ميکنند که انعطافپذيري بيشتري داشته باشيد، راحتتر خم شده و مثلاً بند کفش خود را ببنديد يا هنگام برگشت به سمت عقب ازجمله در هنگام رانندگي پشت شانه خود را ببينيد. وقتيکه عضلات شما گرم شد، بدن خود را کشش دهيد.
راه رفتن تند بهترين نوع فعاليت است. مطمئن شويد کفشي که پوشيدهايد مناسب است. در محلهاي امن مانند پارکها و يا مسيرهايي که براي اين منظور در نظر گرفته شده، پيادهروي کنيد. ميتوانيد هنگام تماس تلفني، در محل کار يا در خانه، راه برويد تا ميزان فعاليت بدني شما بيشتر شود. همچنين براي آنکه بيشتر راه برويد، ماشين را دورتر از محل خريد، محل کار، يا مقصد خود پارک کنيد. همچنين ميتوانيد يک ايستگاه قبل از مقصد از مترو يا اتوبوس پياده شده و بقيه مسير را پيادهروي کنيد.
- تغذيه صحيح داشته باشيد: جهت پيشگيري از ديابت نوع دو و کاهش وزن، مقدار غذاي مصرفي خود را کاهش دهيد. غذاهاي سالم را انتخاب کنيد. گروه غلات کامل مانند نان سبوسدار، غلات آماده، برنج، آرد جو و جو دوسر، ميوهها و سبزيهاي رنگي، روغنهاي داراي زيان کم براي قلب مانند دانههاي روغني و روغنهاي مايع، شير، ماست و پنير کمچرب و... را مصرف کنيد.
بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکي تهران، همچنين ماهي و گوشت بدون چربي و ماکيان بدون پوست را انتخاب کنيد. بهجاي سرخ کردن غذاها آنها را آبپز يا تنوري کنيد. مصرف دسر و شيرينيها را محدود کنيد؛ چراکه اين نوع خوراکيها غير از داشتن مقادير زيادي قند، سرشار از چربي نيز هستند. بهجاي نوشيدنيهاي شيرين آب بنوشيد. خوردن صبحانه را فراموش نکنيد. در هر وعده غذايي ميتوانيد 90گرم (بهاندازه يک قوطي کبريت) گوشت پرنده، ماهي يا گوشت قرمز مصرف کنيد.