احرار: رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي با بيان اينکه بانکهاي خصوصي سرمايه و سپرده مردم اين استان را دريافت و در ساير استانها هزينه ميکنند، گفت: اين بانکها نقش آفريني ضعيفي در اقتصاد استان دارند.
صابر پرنيان در نشست بررسي وضعيت فعاليت واحدهاي صنايع غذايي استان از دبير کميسيون هماهنگي بانکهاي استان خواست عملکرد بانک هاي خصوصي در رابطه با ارايه تسهيلات به صورت جدي پيگيري شود تا با شفاف سازي عملکرد خود، پاسخگوي اقتصاد استان باشند.
وي با اشاره به 13 هزار ميليارد ريال تسهيلات پرداخت شده به بخش توليد استان از مهر ماه سال گدشته تا کنون، افزود: آمار پرداخت تسهيلات بانک هاي خصوصي زير پنج درصد است.
وي تامين سرمايه در گردش واحدهاي صنايع غذايي را بسيار مهم دانست و گفت: علاوه بر تامين سرمايه در گردش واحدهاي صنعتي، مشکلات زنجيره هاي توليد، توزيع و ناوگان حمل و نقل نيز بايد برطرف شود چرا که با رفع موانع، فعاليت و اتصال تمام اجزاي زنجيره بهره وري افزايش يافته و قيمت تمام شده محصولات نيز کاهش مي يابد.
پرنيان با اشاره به تاثير اجراي طرح مردمي سازي يارانه ها در واحدهاي صنايع غذايي افزود: توليد اين واحدها در ? ماهه نخست امسال رشد داشته يعني بخش توليد در حال حرکت است که البته تامين سرمايه در گردش نيز بسيار مهم است.
وي ادامه داد: علاوه بر آماده کردن پرونده ها و پيگيري تمام موارد، تا چند روز آينده پذيرش تسهيلات تبصره ?? ، سهميه سال آينده آغاز مي شود که در اين زمينه تلاش مي کنيم سهم بيشتري از اين محل جذب کنيم.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي با اشاره به اهميت حرکت به سمت روش هاي نوين براي تامين سرمايه گفت: اميدواريم با همکاري دستگاه هاي متولي سرعت حرکتي که در بخش توليد شروع شده کند نشود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي گفت: در حال حاضر 50 درصد ظرفيت توليد شيريني و شکلات کشور در تبريز و آذربايجان شرقي قرار دارد که اين موضوع تبريز را از لحاظ صنايع غذايي به قطب درخشان کشور تبديل کرده است.
پرنيان افزود: محصولاتي که در تبريز توليد مي شود از لحاظ قيمت، کيفيت، بسته بندي و ذائقه مشتري بي نظير است به طوري که مي تواند حتي با کشورهاي اروپايي که در توليد محصولات شيريني و شکلات سرآمد هستند رقابت کند.
وي با اشاره به بهره مندي واحدهاي صنايع غذايي استان از تکنولوژي هاي روز دنيا گفت: بسياري از هيات هاي تجاري که در يک سال گذشته به استان سفر کرده اند از پيشرفت توليدات صنايع غذايي حيرت زده شده اند.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي اعلام کرد: حدود 560 کارخانه صنايع غذايي در استان وجود دارد که حداقل 40 هزار نفر به صورت مستقيم و 120 هزار نفر به طور غيرمستقيم در اين حوزه فعاليت مي کنند.
پرنيان کيفيت بالاي غذاي آذربايجان و کيفيت محصولات قنادي هاي تبريز را هنر صنعتي با جايگاه بالا توصيف کرد و گفت: اميدواريم اين حرکت بالنده با همت بخش خصوصي توانمند در استان تداوم داشته باشد.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي اضافه کرد: صنعت غذا مهمترين زنجيره توليد در دنيا است زيرا که از کشاورزي تا سفره مردم ادامه دارد.
پرنيان در خصوص مسايل زيست محيطي واحدهاي صنعتي استان گفت: بهره گيري از تکنولوژي هاي جديد علاوه بر افزايش توليد، آلايندگي را کاهش داده است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي افزود: کشور در بخش توليد به ويژه در سال هاي اخير بسيار با قدرت پيش رفته است.
وي با بيان اين که محيط زيست ثروت و ميراث نسل هاي آينده است بنابراين بايد حافظ محيط زيست باشيم، گفت: هر چه محل هاي توليد به سکونتگاه ها نزديک باشند انضباط واحد توليدي افزايش مي يابد در حال حاضر عمده آلودگي هوا مربوط به خودروها است و کارخانه ها سهم کمتري از آلودگي دارند.
پرنيان افزود: اميدواريم سياست سازمان محيط زيست کشور به سمتي سوق پيدا کند که اولويت اين نهاد نظارت بر تکنولوژي توليد و کنترل خروجي واحدهاي صنعتي باشد تا با ايجاد يک تعامل سازنده تحول اساسي در صنعت را شاهد باشيم.
آذربايجان شرقي بيش از چهار هزار واحد توليدي و صنعتي دارد که به گفته مسوولان اتاق بازرگاني تبريز به 40? هزار ميليارد تومان سرمايه در گردش نياز دارند.