احرار: مدير داروي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: تمامي داروخانه ها ملزم به صدور فاکتور فروش با درج قيمت هر قلم دارو به مشتريان هستند.
دکتر يوسف جوادزاده روز شنبه در گفت وگو يي افزود: مسئولان داروخانه ها در حال حاضر با اتصال به شبکه هاي مختلف داخلي، فاکتورهاي فروش نسخه هاي پزشکي را به مشتريان ارايه مي دهند، اما در صورت خريد آزاد نيز بايد در صورت درخواست مشتري اقدام به صدور و ارايه فاکتور فروش با درج دقيق قيمت کنند.
وي با تاييد گلايه هاي مردمي از افزايش قيمت انواع دارو ، اظهار داشت: اين افزايش ها طي ماه هاي اخير براي انواع دارو از سوي معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي صورت گرفته است که شايد با قيمت هاي روي کالا مغايرت داشته باشد.
جوادزاده يادآوري کرد: در اين زمينه ملاک قيمت خريد دارو براي مشتريان نرخ مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي است که مرم مي توانند آن را در سايت معاونت دارو غذا مشاهده کنند و بر اين اساس قيمت هاي روي برچسب داروها ملاک اصلي به شمار نمي رود.
وي با بيان اينکه نرخ برخي داروها از تير ماه امسال تا 300 درصد افزايش پيدا کرده است، ادامه داد: اما در اين ميان اجراي طرح دارويار تا حدود زيادي بار سنگين تهيه دارو براي بيماران مختلف را سبک تر کرده است، چون در قالب اين طرح تمامي داروهاي تجويز شده از سوي پزشکان با صدور نسخه الکترونيکي و کاغذي با قيمت هاي قبلي محاسبه مي شود و بيماران هيچ نوع افزايش قيمتي را متحمل نخواهند شد.
جوادزاده اضافه کرد: در اين رابطه حتي تعدادي از اقلام داروئي نسبت به ماه هاي قبلي با کاهش قيمت نيز موجه شده است.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر کمبود دارو در آذربايجان شرقي نسبت به ساير استان ها وضعيت مناسب تري دارد، مصرف بي رويه دارو و انبار آن توسط مردم را يکي از دلايل مهم و اصلي در کمبود دارو بيان و از مردم درخواست کرد تا از هر گونه اقدام براي خريد غيرضروري انواع دارو اجتناب کنند.
جوادزاده جلوگيري از قاچاق و فروش خارج از نسخ پزشکي و در نهايت جلوگيري از مصرف بي رويه دارو را از جمله اهداف مهم طرح دارويار دانست و افزود: به دليل ارزان بودن اقلام داروئي در ايران طي سال هاي گذشته شاهد قاچاق به کشورهاي عراق و افغانستان بوده ايم و به احتمال بسيار زياد از اين دو کشور داروهاي ايراني به کشورهاي ثالث نيز صادر مي شد.
مدير داروي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي تبريز ادامه داد: از مجموع داروخانه هاي موجود آذربايجان شرقي تعداد 147 داروخانه به صورت شبانه روزي فعاليت دارند که از اين تعداد ?? داروخانه در سطح شهرستان تبريز فعال است.
جوادزاده اظهار داشت: هم اکنون هيچ کمبودي در تعداد داروخانه هاي روزانه و شبانه روزي آذربايجان شرقي وجود ندارد و بر خلاف سال هاي قبل در حال حاضر تنوع و تعدد اين واحدها در استان را شاهديم.