احرار: معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي تبريز توصيه هايي جهت مقابله با آنفلوآنزا و نيز درمان سريع تر آن ارايه کرده است که يکي از مهمترين نکات آن مربوط به غذاهايي است که مبتلايان بايد در زمان بيماري به آن توجه بيشتري داشته باشند.
دکتر حسين حقائي با بيان اينکه با شروع فصل سرما شيوع بيماري هاي ويروسي شايع مي شود که شناخته شده ترين آن آنفلوانزا است، اظهارکرد: متاسفانه در کشور ما هم با آغاز فصل پاييز اين بيماري به صورت اپيدمي ( همه گيري ) در گروه هاي سني مختلف به خصوص کودکان درآمده است.
وي بهترين راه پيشگيري از آنفلوانزا را شستن مرتب دست ها، پوشيدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومي دانست و افزود: براي بهبودي هرچه سريع تر اين بيماري استراحت، خواب و تغذيه نقش بسيار مهمي دارد که در صورت رعايت توصيه هاي تغذيه اي مي توان اين بيماري را پشت سر گذاشت.
وي بهترين غذاها در اين شرايط را سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت عنوان و اضافه کرد: سوپ مرغ به طور سنتي به عنوان يک غذاي مناسب در هنگام بيماري در نظر گرفته مي شود و آب سوپ منبع خوبي از مايعات و الکتروليت ها براي جلوگيري از دهيدراتاسيون است.
وي ادامه داد: مرغ پروتئين و روي بدن را تامين مي کند و داراي ويتامين A به دليل وجود هويج و ويتامين C به دليل وجود کرفس و پياز است که توصيه مي شود از ليموي تازه يا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنيد.
حقائي خوردن مايعات را نيز توصيه کرد و گفت: به دليل تعريق و تب، بدن هنگام بيماري آنفلوانرا با کم آبي مواجه مي شود که اين امر مي تواند بهبودي را به تعويق بيندازد، بنابراين در اين دوران مايعاتي همچون آب ولرم، دمنوش زنجبيل و آويشن، آب ولرم با عسل و ليموترش و آبميوه هاي طبيعي همچون آب سيب، آب پرتقال، ليمو شيرين و آب هويج بايد مصرف شود.
وي خوردن غذاي مقوي در زمان ابتلا به آنفلوآنزا را بسيار مهم خواند و افزود: ميوه و سبزيجات منبع غني ويتامين C و A و براي تقويت سيستم ايمني به ويژه در هنگام بيماري مفيد است.
اين متخصص تغذيه و رژيم درماني با بيان اينکه ليمو شيرين، پرتقال، شلغم، کدو حلوايي و لبو بايد در برنامه غذايي روزانه مردم قرار بگيرد، اظهار داشت: از مصرف نوشيدني هاي حاوي کافئين مثل قهوه، نسکافه و نوشابه بايد پرهيز کرد، چون اين نوع نوشيدني ها ديورتيک بوده و منجر به کم آبي بدن شده و مي تواند شرايط بيمار را بدتر کند و دوره نقاهت بيماري را نيز افزايش دهد.
حقائي ادامه داد: ويتامين D نقش مهمي در کاهش التهاب در بدن دارد که بر اين اساس بهتر است در زمان شروع بيماري اين ويتامين مصرف شود.
وي يادآور شد: همه افراد بالاي 12 سال بايد ماهانه يک پرل 50 هزار واحدي ويتامين D مصرف کنند و از مکمل روي نيز استفاده کنند، چون مکمل روي منجر به کاهش التهاب و تسريع بهبودي مي شود، بنابراين توصيه مي شود روزانه تا بهبودي کامل يک عدد مکمل روي مصرف شود.
حقائي خوردن صبحانه و مصرف پروتئين در زمان ابتلا به آنفلوآنزا را بسيار موثر خواند و با بيان اينکه به دليل تضعيف سيستم ايمني بايد مواد پروتئيني به منظور تقويت سيستم ايمني مصرف شود، تخم مرغ آب پز، عدس و پنير همراه با بادام و گردو انتخاب هاي خوبي براي اين وعده غذايي هستند.
وي توصيه کرد، اگر بيمار اشتهاي لازم ندارد تا سه وعده غذايي را ميل کنيد، حتما" بايد تعداد وعده هاي غذايي خود را زياد کند، به عنوان مثال 6 تا هفت نوبت با حجم کم مصرف شود.
انتهاي پيام