احرار: رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: خط قرمز دولت مبني بر عدم افزايش قيمت نان بوده و ترجيح بر اين است يارانه مدنظر به نانوايان پرداخت شود لذا هيچ گونه افزايش قيمتي در مورد نان وجود نخواهد داشت.
اکبر فتحي، در جمع خبرنگاران، در ارتباط با وضعيت کلي استان آذربايجان شرقي در مورد توليد و توزيع آرد و نان و کمبودهاي احتمالي موجودگفت: به لحاظ ذخاير محصول استراتژيک گندم در شرايط بي سابقه اي به سر ميبريم بطوري که تا خردادماه که موعد شروع برداشتهاي سال بعد ميباشد، ذخاير گندم و جو در کشور و استان موجود است. خوشبختانه هم به لحاظ توليد داخلي و خريدي که شرکت بازرگاني دولتي انجام داده است شرايط مناسبي در کشور و استان وجود دارد.
وي افزود: پيش بيني مي شد که حدود 5 ميليون تن خريد صورت گيرد که اين مقدار به 7.5 ميليون تن رسيد و خريدهايي که از کشورهاي ديگر صورت گرفت ذخيره مناسبي از گندم را شکل داده است. از نظر توليد آرد و کارخانجات توليد آرد، آذربايجان شرقي جزو استانهاي سرآمدي است که عليرغم اينکه مصرف کل آرد آن(مصرف صنف و صنعت بعلاوه مصرف خبازي ها) حدود 600 هزار تن است، ظرفيت کارخانجات آن در حدود 2 ميليون و 600 هزار تن است. بنابراين از اين لحاظ نگراني در استان وجود ندارد و تفاوت خاصي نيز بين شرايط گذشته و حال ايجاد نشده و در طرح مردمي سازي يارانه ها اتفاق خاصي در اين زمينه رخ نداده و ارز دولتي گندم با همان قيمت 4هزار و 200 تومان محاسبه مي شود.
وي ادامه داد: آردي که شرکت غله تحويل نانوايي ميدهد نيز ( اعم از نوع يک و نوع 2) با همان قيمت سابق صورت گرفته و فاصله قيمتي تنها در بخش صنف و صنعت قابل مشاهده بوده و گندم 12 هزار توماني براي آن تعريف شده است. حتي در برخي نقاط براساس صلاحديد فرمانداران شهرستانها که به عنوان رئيس کارگروه آرد و نان شهرستان مي باشند، تلاش شده است آردي بيشتر از مصرف سرانه تامين شود. در مقاطع زماني و بسته به ميزان نياز در کارگروه شهرستانها مطرح و در کارگروه استاني مصوب شده و به تناسب ميزان نياز آرد در اختيار شهرستانها قرار مي گيرد.
فتحي، افزود: در طرح نصب کارتخوانها که پيش بيني مي شد آرد با نرخ آزاد تحويل خبازي ها شده و نان با قيمت دولتي به مشتريها داده شده و مابه التفاوت آن به نانواييها پرداخت شود هنوز مرحله پاياني به اجرا نرسيده و شايد همين امر موجبات نارضايتي مردم را فراهم آورده است.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان با اشاره به وقوع جنگ اوکراين ـ روسيه که از توليد کنندگان عمده غلات جهان است و تاثير آن بر افزايش قيمت جهاني غلات تصريح نمود: خوشبختانه تدابير بسيار خوبي در اين زمينه در کشور اتخاذ شد و شايد ايران جزو معدود کشورهايي است که براي مصرف يک سال خود گندم ذخيره نموده است که هم اکنون در بنادر و سيلوهاي داخل کشور موجودند. لذا جاي قدرداني از دولت محترم وجود دارد که با چنين تدبيري موفق به مديريت شرايطي شده است که کل امنيت غذايي جهان را تحت الشعاع قرار داده است.
وي در ارتباط با کنترل کارتخوانهاي نصب شده در نانواييها خاطرنشان کرد: بالاي 95 درصد از نانوايان قشر زحمتکش و متعهدي هستند که با کمترين سود در جهت خدمت به مردم تلاش مي کنند اما همانند هر صنف ديگر در اين صنف نيز افرادي درصدد سودجويي مي باشند.
وي با بيان اينکه طرح مردمي سازي يارانهها و نصب کارتخوانها در نانواييها ( اگرچه هنوز تکميل نشده) رديابي نشتيهاي احتمالي را سهلتر مي نمايد ادامه داد: ميزان استحصال نان از آرد تحويل داده شده به نانوايي ميزان مشخصي است و از روي کارتخوانهاي نصب شده که در اتاق پايش شکل گرفته مورد رصد قرار مي گيرند، بررسي هر نانوايي به طور جداگانه مشخص مي سازد از آن ميزان آرد چه ميزان نان توليد شده است. تکراري بودن تراکنش ها نيز در اين کارتخوانها کاملا مشخص است و در صورتي که تعداد تراکنش هاي تکراري از حد معمول فراتر رود پيامک هاي کنترلي به نانوايي مورد بحث ارسال مي شود.
وي ادامه داد: چنين کنترلي نياز به کنترل ميداني را تا حد بسيار زيادي کاهش داده و با تکميل فرايند نصب کارتخوان ها نياز به پايش فيزيکي به حداقل خواهد رسيد. از دو هفته قبل با دستور فرماندار محترم شهرستان تبريز دستگاه هاي ديگري مانند بسيج و سازمان صنعت و معدن نيز در پايش روزانه نانوايي ها همکاري نموده و با اطلاعاتي که در مورد تراکنش ها از اتاق رصد و پايش دريافت مي نمايند به بررسي موارد تخلف اقدام مي نمايند.
به گزارش ايسنا، به نقل از روابط عمومي سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي، وي در ارتباط با نظارتهايي که بر نانواييها از فرمانداري ها به سازمان صمت و سپس سازمان جهادکشاورزي محول شده است بيان کرد: در حال حاضر نيز از طريق سازمان جهاد کشاورزي بحث نظارت به فرمانداري ها مرتبط شده است اما هم اتحاديه و سازمان جهادکشاورزي و هم سازمان هاي بسيج و صمت بايد نيروهايي به اين امر اختصاص دهند تا نظارت مورد نظر اتفاق افتد. در مقطع زماني پس از پايان ماموريت نيروهاي سازمان صمت در سازمان جهادکشاورزي ما با کمبود نيرو مواجه شديم اما اخيرا با ورود خود سازمان صمت به بحث هاي نظارتي(با دستور فرماندار) از دو هفته گذشته اين نقيصه نيز برطرف شده است.
انتهاي پيام