احرار: مدير شيلات و امور آبزيان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: در 6 ماهه نخست امسا226 تن انواع آبزيان زنده خوراکي و شاه ميگو، ميگو و ماهي خاوياري از اين استان به کشورهاي همسايه صادر شده است.
قاسم جعفروند روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار کرد: بيش از190 تن از صادرات استان در مدت ياد شده شامل ماهي قزل آلاي خوراکي و به ميزان بيش از 10 تن فيله ماهي خوراکي است.
وي اضافه کرد: در اين مدت بيش از پنج تن شاه ميگو ، پنج هزار و 543 کيلوگرم ماهي خاويار منجمد، پنج تن ميگوي منجمد و 9 تن ميگو از مرزهاي استان به کشورهاي همسايه صادر شده است.
جعفروند همچنين گفت: ارزش اقتصادي ضايعات ماهي قزل آلا خيلي ناچير بوده ولي ارزش افزوده ايجاد شده بر مبناي ارزش مواد فرآوري شده ماهي چند برابر است.
وي با اشاره به اينکه محصولات فرآوري شده از ضايعات ماهي بسيار متنوع بوده و مي توان گفت که کليه بافت هاي بدن ماهي قابليت فرآوري را دارد؛ افزود: عمده فرآوري ايجاد شده شامل توليد روغن از کبد ماهي، تهيه پودر عصاره استخوان ماهي، توليد چرم از پوست ماهي، استفاده از کلاژن ماهي در تهيه صابونها و کرم هاي آرايشي و بهداشتي، توليد کنسرو کبد ماهي، توليد پودر ماهي جهت تهيه خوراک آبزيان و حيوانات خانگي، توليد ژلاتين ماهي، استفاده از هورمون هاي هيپوفيز ماهي براي ماهيان مولد و همچنين فرآوري تخم ماهي جهت مصرف انساني است .
جعفروند اعلام کرد: طبق گزارش سازمان شيلات ايران، آمار مصرف سرانه آبزيان استان آذربايجان شرقي 7.8 کيلوگرم در سال 1400 بوده که با احتساب جمعيت چهار ميليون نفري 31هزار تن محصولات آبزي در استان مصرف شده است.
مدير جهاد کشاورزي شهرستان مرزي جلفا نيز در خصوص صادرات محصولات شيلاتي از آذربايجان شرقي گفت: مقايسه ميزان صادرات آبزيان از استان در سال هاي گذشته، نشانگر روند افزايشي صادرات ماهي قزل آلا ، ميگو و ماهيان خاوياري از استان نسبت به زمان مشابه سال هاي قبل است .
رضا عباسي اظهار کرد: با توجه به اينکه بيشتر حجم صادرات از استان در 6 ماهه دوم سال اتفاق مي افتد ، پيش بيني مي شود ميزان صادرات سال جاري به ميزان قابل توجهي نسبت به سالهاي قبل افزايش داشته باشد.
وي گفت: با رعايت اصول و استانداردهاي صادرات کالا و اتخاذ سياست هاي حمايتي از صادرکنندگان، روند افزايش صادرات محصولات شيلاتي مستمر بوده و شاهد رونق توليد و ارزآوري بيشتري به کشور خواهيم بود.
آذربايجان شرقي با قرار گرفتن در سه حوزه آبريز ارس، قزلاوزن و درياچه اروميه و داشتن 20 هزار حلقه چاه، 66دهنه رودخانه فعال، بيش از 120 سد، 2 هزار و 500 رشته چشمه و قنات از ظرفيت بالايي در توسعه آبزيپروري برخوردار بوده و ميتواند به عنوان يکي از قطبهاي شيلاتي کشور در بين استانهاي غيرساحلي مطرح باشد.
توليد سالانه استان به 10 هزار تن مي رسد