احرار: محققان موسسه ملي بهداشت کودکان و توسعه انساني آمريکا(NICHD) در مطالعه اخيرشان اظهار کردند مصرف تنها نصف فنجان قهوه در دوران بارداري ميتواند باعث کوتاه شدن قد فرزند شود.
نتايج يک مطالعه جديد نشان ميدهد که نوشيدن نصف فنجان قهوه در دوران بارداري ميتواند تقريبا يک اينچ (2.54 سانتي متر) از قد کودک را کاهش دهد.
اين کشف بر اساس تجزيه و تحليل تقريبا 2500 پسر و دختر از سراسر ايالات متحده است. محققان ميگويند نتايج آنها به شواهدي که قبلا نشان داده بود مادران باردار بايد از نوشيدن کافئين خودداري کنند، اضافه ميکند.
دکتر "کاترين گرانتز" (Katherine Grantz) نويسنده اين مطالعه گفت: اگرچه پيامدهاي باليني اختلاف قد تقريبا دو سانتي متري نامشخص است، اما يافتههاي ما درباره قد کودکاني که مادرانشان قهوه ميخورند مشابه کودکاني است که مادرانشان در دوران بارداري سيگار ميکشيدند.
برخي از دستورالعملهاي عمومي توصيه ميکنند که زنان باردار بايد کمتر از 200 ميلي گرم کافئين در روز (حدود دو فنجان قهوه فوري) مصرف کنند. با اين حال، دکتر گرانتز از موسسه ملي بهداشت کودکان و توسعه انساني ايالات متحده آمريکا در مريلند، ميگويد که محققان اين پديده را در سطوح کافئين بسيار کمتر از اين مقدار شناسايي کردهاند.
محققان گزارش دادند: ما به طور مداوم قد کوتاهتر را مشاهده کرديم که اين امر با افزايش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي متابوليک متعدد در افراد باردار و غير باردار مرتبط است. از جمله اين بيماريها ميتوان به چاقي و ديابت اشاره کرد. مصرف نسبتا کم قهوه در دوران بارداري نيز ارتباطي با وزن کم نوزاد در هنگام تولد مرتبط بوده است.
محققان افزودند: غلظتهاي بالاي کافئين و پاراگزانتين (paraxanthine) مادر با قد کوتاهتر کودکان که تا سن هشت سالگي در دو گروه بارداري با پيگيري طولي و الگوهاي متمايز مصرف کم و زياد کافئين ادامه داشت، همراه بود. يافتههاي ما نشان ميدهد که مصرف کافئين مادر با کاهش بلندمدت قد کودک مرتبط است. در اولين مطالعه در نوع خود، دکتر گرانتز و گروه آن دادهها را از دو گروه جداگانه تجزيه و تحليل کردند و شرکتکنندگان را تا مقطع ابتدايي رديابي کردند.
اين تيم ادامه داد: کودکان زناني که در دوران بارداري کافئين و پاراگزانتين پاييني داشتند، کوتاهتر از فرزندان زناني بودند که در دوران بارداري کافئين مصرف نميکردند. اين يافتهها نشان ميدهد که مقادير کم مصرف روزانه کافئين مادران باردار با قد کوتاهتر در نوزادانشان مرتبط است که اين امر تا دوران کودکي ادامه مييابد.
محققان نتيجه گرفتند: تعيين اينکه آيا قرار گرفتن در معرض کافئين در رحم تأثيرات بلندمدت رشدي بر فرزندان دارد يا خير، مهم است. مطالعات قبلي که به بررسي اثرات کافئين بر بارداري پرداخته بودند، بر اين تکيه داشتند که زنان ميزان مصرف روزانه خود را گزارش دهند. محققان در مطالعه جديد از نمونههاي خون گرفته شده در دوران بارداري براي تعيين سطح دقيق کافئين و پاراگزانتين و متابوليت آن استفاده کرده بودند