احرار: رييس گروه پيش بيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: در 24 ساعت آينده در برخي نواحي استان باران و در ارتفاعات و نواحي سردسير برف ميبارد.
محمد اميدفر، با بيان اينکه در اين مدت جوي ناپايدار در استان حاکم مي شود، افزود: بررسي نقشه هاي همديدي و آخرين تصاوير ماهواره اي نشان مي دهد که در اين مدت گذر امواج تراز مياني جو موجب ابرناکي و رگبار باران و غرش آذرخش مي شود.
وي با اشاره به اينکه وزش باد گاهي نسبتا شديد و بروز مه و غبار نيز پيش بيني مي شود، اظهار داشت: طي روزهاي يکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه نيز جوي نسبتا پايدار در استان حاکم مي شود.
رييس گروه پيش بيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: روز سه شنبه اين هفته در برخي نواحي استان بارش باران گاهي به صورت رگبار همراه با غرش آذرخش و بروز مه روي خواهد داد.
اميدفر، ادامه داد: با فعاليت اين سامانه احتمال آبگرفتگي معابر عمومي و سيلابي شدن مسيل ها و رودخانه ها، اصابت آذرخش و بروز خسارت به محصولات باغي و کشاورزي در اثر بارش شديد باران و تگرگ وجود دارد.
وي با اشاره به وزش نسبتا شديد باد، خواستار محکم کردن سازه هاي سبک و احتياط در عبور از کنار ساختمان هاي نيمه کاره شد و از کشاورزان خواست به توصيه هاي کارشناسان استان توجه کنند.
اميدفر، يادآوري کرد: در 24 ساعت گذشته در اغلب شهرهاي استان بارش روي داده که بيشترين بارش از مرند به ميزان ?.? ميلي متر و کمترين بارش از ميانه به ميزان يک دهم بوده است و در شهرهاي تبريز، هشترود، هريس، جلفا و آذرشهر بارندگي روي نداده است.
آذربايجان شرقي منطقه اي سردسير و کوهستاني است و از لحاظ تقسيم بندي هاي اقليمي جزو مناطق نيمه خشک به حساب مي آيد.
آب و هواي اين استان به طور کلي سرد و خشک است ولي به علت تنوع توپوگرافيکي از اقليم هاي متفاوتي برخوردار است.
اين استان همواره تحت تأثير باد هاي سرد شمالي و سيبري و بادهاي مرطوب درياي سياه و مديترانه و اقيانوس اطلس همچنين بادهاي محلي متاثر از کوهستان هاي سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربي، رشته کوه هاي قره داغ در شمال، رشته کوه هاي تخت سليمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.