احرار: رئيس دانشگاه علوم پزشکي خواستار توجه به تخصيص بودجه ويژه در حوزه بهداشتبه منظور اثر گذاري در کاهش بار بيماري ها شد.
به گزارش احرار به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي تبريز، دکتر بهمن نقي پور در جلسه هم انديشي مجمع نمايندگان استان که به مناسبت هفته پدافند غيرعامل و با حضورعلي عليزاده -نماينده مردم مراغه و عجب شيردر مجلس شوراي اسلامي-، احمد محرم زاده –نماينده مردم اهر و هريس در مجلس شوراي اسلامي-، سيد مرتضي حسيني- نماينده مردم ميانه در مجلس شوراي اسلامي - ، مهدي اسماعيلي -نماينده مردم ميانه در مجلس شوراي اسلامي-، يوسف داودي- نماينده مردم سراب در مجلس شوراي اسلامي ، جعفر راستي -نماينده مردم شبستردر مجلس شوراي اسلامي ،اللهويردي دهقاني – نماينده مردم ورزقان در مجلس شوراي اسلامي، علي فرشکاران- رئيس سازمان برنامه و بودجه استان- و معاونين دانشگاه علوم پزشکي تبريز در محل سالن جلسات استانداري آذربايجان شرقي برگزار شد، اظهار کرد: ارتقاء خدمات حوزه بهداشت و درمان در مناطق محروم به عنوان يکي از اصلي ترين دغدغه هاي دانشگاه علوم پزشکي تبريز پيگيري مي شود.
وي، خاطرنشان کرد: طبق برنامه ريزي هاي صورت گرفته تمام تلاش ما در حوزه بهداشت متمرکز بر کاهش بيماري است اما متاسفانه تخصيص بودجه به اين حوزه متناسب به فعاليت صورت گرفته نبوده و برنامه ريزي هاي کلان کشوري درمان محور بوده و رفع اين مشکل نيازمند توجه ويژه به حوزه بهداشت در سيستم برنامه ريزي و بودجه ريزي هاي کلان کشوري است.
وي، ادامه داد: با توجه به تعدد مراکز بهداشتي در شهرستان ها و مراجعه اکثريت مردم اين مناطق به اين مراکز انتظار مي رود نمايندگان محترم شهرستان ها در اين خصوص پيش قدم بوده و در راستاي تخصيص اعتبارات ملي براي رفع مشکلات حوزه بهداشت ما را همراهي کنند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز، با اشاره به کسب رتبه برتر استان در تزريق واکسن کرونا گفت: همکاران ما تلاش کردند تا با تمام توان در بحث کرونا پاي کار باشند و اميدواريم با درس آموخته هاي اين روزها در برابر تهديدات احتمالي آماده تر حاضر شويم.
دکتر نقي پور، از بررسي ايجاد دانشکده هاي تخصصي در شهرستان ها خبر داد وافزود: ايجاد دانشکده در برخي از شهرهاي بزرگ استان در دست بررسي است و تلاش مي کنيم تا در صورت نياز اين مهم در کمترين زمان ممکن محقق شود.
وي، از ايجاد 6 رشته جديد در اين دانشگاه خبر داد و گفت: در طول يکسال گذشته با پيگيري هاي صورت گرفته رشته هاي کارشناسي فوريت هاي پزشکي و پيش بيمارستاني، کارشناسي ارشد روانشناسي باليني، کارشناسي ارشد روانشناسي باليني کودک و نوجوان، فلوشيپ مراقبت هاي ويژه کودک، فلوشيپ نوروفيزيولوژي باليني و PHD فيزيک پزشکي در دانشگاه علوم پزشکي تبريز تاسيس شده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز، از تشکيل قرارگاه جواني جمعيت در استان خبر داد و افزود: موضوع پيري جمعيت در استان آذربايجان شرقي جدي است و در همين راستا در کنار تشکيل قرارگاه جواني جمعيت به عنوان يکي از استان هاي پيشرو در اين امر ، سرمايه گذاري کلاني نيز در حوزه درمان ناباروري در استان انجام شده است و اميدواريم بتوانيم با همکاري تمامي سازمان ها و نمايندگان محترم مجلس در اين خصوص نقش آفريني شايسته اي داشته باشيم.
دکتر نقي پور با اشاره به اقدامات صورت گرفته در طول يک سال گذشته در حوزه پژوهش گفت: در حوزه پژوهش جهش عظيمي در طول يکسال گذشته در دانشگاه آغاز شده است و توانسته ايم در بحث هاي دارويي نيز در راستاي رفع نيازهاي دارويي قدم برداريم.
وي کمبود تخت بيمارستاني و تجهيزات بيمارستاني را نيز يادآور شد و اظهار کرد: متاسفانه با کمبود تخت بيمارستاني روبرو هستيم و اميدواريم با حمايت هاي نمايندگان مجلس رديف بودجه مشخصي براي تعميرات تجهيزات بيمارستاني و خريد تجهيزات جديد در نظرگرفته شود.
وي ادامه داد: در طول يک سال گذشته تلاش کرديم تا بدهي هاي دانشگاه را در تمام شهرستانها در حد توان کاهش دهيم و در اين مدت بيش از هزار ميليارد تومان از بدهي هاي دانشگاه پرداخت شده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز توجه به زير ساخت هاي آموزشي و فرهنگي را نيز متذکر شد و گفت: با توجه به قانون افزايش پذيرش دانشجو متاسفانه زير ساخت هاي کافي براي اين موضع در نظر گرفته نشده است و انتظار داريم نمايندگان مجلس در خصوص ايجاد رديف هاي خاص براي تامين نيازهاي آموزشي، امکانات، تجهيزات و همچنين بودجه هاي فرهنگي دانشگاه را همراهي کنند.
رئيس مجمع نمايندگان استان نيز در اين جلس بر ضرورت همراهي و همکاري نمايندگان مجلس و دانشگاه علوم پزشکي تبريز در راستاي رفع مسائل و مشکلات مردم تاکيد کرد.
مهدي اسماعيلي، خاطرنشان کرد: بايد دست به دست هم دهيم تا با پيگيري هاي ملي مشکلات حوزه بهداشت و درمان حل شود.
وي خواستار احصاي کمبود هاي حوزه بهداشت و درمان در شهرستان ها شد و گفت: انتظار مي رود ضمن احصاي دقيق کمبود ها با همفکري و تعامل برنامه ها در راستاي رفع اين مشکلات متمرکز شود.
گفتني است در ادامه اين نشست نمايندگان حاضر به طرح مسائل مرتبط با حوزه انتخابي خود در بخش بهداشت و درمان پرداختند.
کمبود تجهيزات، ضرورت توجه به توزيع نيروي انساني متخصص، ضرورت خريد آمبولانس ويژه مناطق محروم، اولويت بندي مسائل و تمرکز بر مسائل بر اساس مشکلات احتمالي، تلاش در راستاي رفع کمبود هاي دارويي، توجه به افزايش هزينه هاي درمان در حوزه دندان پزشکي، توجه به تغذيه سالم و ... از جمله مهترين محورهاي صحبت هاي نمايندگان مجلس در اين جلسه بود.