1401/08/05 - 10 : 34
کد خبر: 33058
رئيس پژوهشگاه علوم غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشکي تهران مطرح کرد:
80درصد مردم ايران کمبود ويتامين D دارند
احرار: رئيس پژوهشگاه علوم غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشکي تهران با تاکيد بر عدم مصرف خودسرانه ويتامين D، گفت: براي اينکه بدانيم بايد چه ميزان مکمل ويتامين D مصرف کنيم بايد آزمايش دهيم و نتيجه را به پزشک نشان دهيم. در افرادي که کمبود ويتامين D ندارند و تغذيه طبيعي و مواجهه کافي با نور آفتاب دارند، نيازي به مصرف مکمل ويتامين D براي پيشگيري از پوکي استخوان يا پيشگيري از شکستگي نيست.
ر، دکتر افشين استوار با اشاره به اينکه ميزان دريافت ويتامين D براي داشتن استخوانهايي سالم و قوي بسيار اهميت دارد، گفت: ويتامين D از طريق تغذيه و نور آفتاب به بدن افراد ميرسد. ميزان مواجهه با نور آفتاب در ميزان ساخته شدن ويتامين D موثر است؛ پوشاندن بدن، عدم مواجهه با نور آفتاب، آلودگي هوا و... ميتواند ميزان ساخته شدن ويتامين D توسط پوست را کاهش دهد؛ بنابراين اين مقدار بايد از طريق تغذيه جبران شود.
او تاکيد کرد: نکته با اهميت اين است که در افرادي که کمبود ويتامين D ندارند، نيازي به مصرف مکملهاي ويتامين براي جايگزين کردن ميزان ويتامين D نيست. در صورتي که فرد تغذيه مناسب داشته باشد، ويتامين D به اندازه کافي دريافت ميکند اما در افرادي که کمبود ويتامين D دارند، اين کمبود حتما بايد از طريق مکمل جبران شود.
وي با اشاره به اينکه کمبود ويتامين D در کشور ما در ميان افراد خيلي زياد است، گفت: مطالعات مختلف نشان دادهاند که بعضا تا 80 درصد افراد دچار کمبود ويتامين D هستند. در مناطق روستايي که مواجهه با نور آفتاب به خوبي وجود دارد، طبيعتا کمبود ويتامين D از طريق ساخته شدن در پوست جبران ميشود، اما براي کساني که در شهر زندگي ميکنند و مواجهه با نور آفتاب کمتر است، توصيه ميشود که آزمايش ويتامين D انجام دهند و در صورت کمبود حتما با تجويز پزشک مکمل مصرف شود.
او تاکيد کرد: بسته به ميزان کمبود ويتامين D دُز مکمل ويتامين D متفاوت است و براي اينکه بدانيم بايد چه ميزان مکمل ويتامين D مصرف کنيم بايد آزمايش دهيم و نتيجه را به پزشک نشان دهيم. نکته مهم اين است که در افرادي که کمبود ويتامين D ندارند و يک تغذيه طبيعي و مواجهه کافي با نور آفتاب دارند، نيازي به مصرف مکمل ويتامين D براي پيشگيري از پوکي استخوان يا پيشگيري از شکستگي نيست؛ بنابراين مصرف خودسرانه مکمل ويتامين D توصيه نميشود.
رئيس پژوهشگاه علوم غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشکي تهران در خاتمه بيان کرد: براي کساني که دچار پوکي استخوان هستند و يا براي خانمهاي در سنين يائسگي، براي درمان پوکي استخوان، کلسيم و ويتامين D روزانه در کنار داروهاي اصلي درمان کننده تجويز ميشود. درباره تاثير ويتامين D در درمان بيماريها از سرطان تا کوويد19 و... بحث علمي زيادي است، اما شواهد علمي معتبري وجود ندارد که ويتامين D ميتواند جلوي اين بيماريها را بگيرد.
انتهاي پيام/
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: