احرار: بهداشت نيوز نوشت: زماني که درباره بيماري آلزايمر فکر ميکنيم، بيشتر مواردي مانند فراموش کردن اين که کليدهاي خود را کجا گذاشتهايم، اين که قرار بوده چه چيزهايي را خريداري کنيم يا روشن گذاشتن گاز زماني که خانه را ترک کردهايم، به نظرمان ميرسد.
«با پيشرفت بيماري آلزايمر شرايط به گونهاي رقم ميخورد که حافظه خود را از دست داده و رويدادهاي گذشته و حتي نام نزديکترين افراد به خود، مانند دوستان و اعضاي خانواده را فراموش ميکنيم.
اما از دست دادن حافظه و فراموشي نخستين نشانه از بيماري آلزايمر نيست و اين شرايط در واقع زماني شکل مي گيرد که پيش از آن آسيب به مغز وارد شده است. پژوهشگران در دانشگاه کاليفرنيا در سن ديگو طي همکاري با بانک زيستي برزيل براي مطالعات پيري در دانشگاه سائوپائولو پنج نشانه هشداردهنده اوليه را کشف کردهاند که مي توانند به بيماري آلزايمر اشاره داشته باشند و البته هيچ ارتباطي نيز با از دست دادن حافظه ندارند. هشدار اوليه، نتايج بهتر علم سال هاست که براي يافتن روش هايي براي تشخيص زودهنگام و دقيقتر بيماري آلزايمر در تلاش است.
اين زوال عقل هر چه زودتر تشخيص داده شود، دسترسي سريعتر به درمان مي تواند کمک به بهبود عملکرد شناختي و کيفيت زندگي بيمار را در پي داشته باشد. تشخيص زودهنگام بيماري آلزايمر همچنان به صورت يک چالش بزرگ باقي مانده است زيرا آزمايشي قطعي براي اين بيماري و به طور کلي تشخيص زمان آغاز آن با حذف احتمالات ديگر وجود ندارد.
بر همين اساس، دکتر لي گرينبرگ و تيم پژوهشي وي در دانشگاه کاليفرنيا در سنديگو يافتن نشانه ها و علائمي که مي توان از آنها براي تشخيص اوليه بيماري پيش از اين که زوال حافظه حالتي جدي به خود بگيرد را مد نظر قرار داده اند.
پژوهشگران بافت مغز 1,092 فرد بزرگسال را که طي يک دهه گذشته در سائوپائولو فوت کرده بودند، مورد بررسي قرار دادند. سپس، پژوهشگران عوامل دخيل در انحطاط مغز مرتبط با بيماري آلزايمر، مانند گوريدههاي تائو و پلاکهاي بتاآميلوئيد و سوابق پزشکي بيماران را ارزيابي کردند.
علائم اوليه مرتبط با بيماري آلزايمر که آنها کشف کردند شامل موارد زير مي شود: - اضطراب - بيقراري - افسردگي - اختلال خواب - تغييرات اشتها با پيشرفت بيماري آلزايمر، احتمال تداوم بي قراري و تحريکپذيري افزايش داشت.
در نهايت، تغييراتي در توانايي شناختي و مشکلات حافظه وجود داشت. به گفته دگتر گرينبرگ، اين نشان مي دهد که افراد مبتلا به اين علائم رواني و عصبي در معرض خطر ابتلا به بيماري آلزايمر قرار ندارند، بلکه به آن مبتلا هستند.
اقدام در راستاي نجات مغز اگر با اين علائم رواني و عصبي مواجه هستيد که به عنوان منادياني براي بيماري آلزايمر شناخته مي شوند، مراجعه به پزشک براي بررسي دقيق تر شرايط پيش از آغاز روند زوال حافظه در آينده بهترين گزينه است.
همچنين بايد اقداماتي را در راستاي محافظت و حفظ سلامت مغز خود مد نظر قرار دهيد که از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره کرد: ورزش فعاليت جسماني نه تنها خطر بيماري آلزايمر را کاهش مي دهد، بلکه روند زوال شناختي را نيز کند مي سازد، حتي اگر به بيماري مبتلا باشيد.
حداقل ?? دقيقه فعاليت جسماني روزانه را فراموش نکنيد، حتي اگر در حد پيادهروي باشد. رژيم غذايي سالم قندها و چربي هاي ترانس مي توانند با ايجاد التهاب و افزايش راديکال هاي آزاد در بدن به مغز آسيب برسانند. به جاي آنها مي توانيد يک برنامه غذايي سالم مانند رژيم غذايي مديترانه اي را دنبال کرده و بر مصرف ميوه ها و سبزي هاي تازه، ماهي و روغن زيتون متمرکز شويد. مصرف روغن ماهي و ويتامين D مطالعه اي که در نشريه Journal of Alzheimer’s disease منتشر شد، نشان داد که مکمل هاي امگا? به همراه ويتامين D ممکن است به پاکسازي پلاکهاي بتاآميلوئيد و کاهش التهاب مغزي مرتبط با بيماري آلزايمر کمک کنند.
در مورد مکملهاي ويتامين D، نمونه هاي همراه با MK? (نوعي از ويتامين K2) را براي افزايش جذب انتخاب کنيد. استراحت کافي مطالعات ارتباطي بين کمبود خواب يا کيفيت پايين خواب و سطوح بالاتر پلاک بتاآميلوئيد را نشان دادهاند، از اين رو، استراحت کافي براي پيشگيري از اين شرايط را فراموش نکنيد.
بيماري آلزايمر نه با روند زوال حافظه بلکه به نظر مي رسد با نشانه ها و علائمي ظريفتر که به راحتي ناديده گرفته مي شوند يا با بيماري ها و شرايط ديگر اشتباه گرفته مي شوند، آغاز مي شود. در صورت مواجهه با پنج علامتي که پيشتر به آنها اشاره شد، مراجعه به پزشک براي بررسي دقيقتر شرايط را فراموش نکنيد.» شما مي توانيد اين خبر را در قالب يک فايل PDF چاپ يا ذخيره کنيد.