رئيس هيات مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس از افزايش هفت درصدي توليد محصولات کشاورزي در نيمه اول سال جاري نسبت به مدت مشابه سال گذشته در منطقه خبر داد و اظهار کرد: در 6 ماهه اول سال گذشته 85 هزار و 742 تن توليدات کشاورزي داشتيم که اين رقم در نيمه نخست سال جاري به 91هزار و 389 تن رسيد.
مجيد کياني روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد: در نيمه اول سال جاري 19 هزار و 324 تن محصولات گلخانهاي، 61 هزار و 291 تن محصولات باغي و زراعي و 10 هزار و 774 تن محصولات دامي و شيلات در منطقه آزاد ارس توليد شده است که محصولات باغي در برگيرنده انواع ميوههاي هستهدار، محصولات زراعي شامل ذرت، گندم، جو ، محصولات گلخانهاي شامل گوجهفرنگي و فلفل دلمهاي و محصولات دامي نيز شير، گوشت و تخممرغ است.
وي از ارس به عنوان قطب کشاورزي مناطق آزاد ايران نام برد و تصريح کرد: وجود بزرگترين گلخانه هيدروپونيک خاورميانه در ارس و آغاز عمليات اجرايي چند گلخانه ديگر در کنار دشتهاي گرديان و گلفرج و اراضي پاياب سد خداآفرين اين منطقه را در توليدات کشاورزي و صادرات آن پيشتاز کرده است.
وي با اشاره به حضور ارس در دهمين نمايشگاه نوآوري و فناوري ربع رشيدي، اظهار کرد: در اين دوره سازمان منطقه آزاد ارس با تمامي اجزاء اکوسيستم خود در نمايشگاه رينوتکس 2022 حضور يافته است و مشوقهاي خود را براي شرکتهاي فناور، دانشبنيان و خلاق معرفي ميکند.
وي با بيان اينکه از توليدات دانش بنيان و فناور حمايت عملي مي کنيم، گفت: اين منطقه براي توليدکنندگان محصولات کشاورزي فرصت سازي مي کند.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس از احصاء نيازهاي فناوري فعالين اقتصادي منطقه خبر داد و اظهار کرد: در راستاي نامگذاري سال و برگزاري دهمين نمايشگاه ربعرشيدي، منطقه آزاد ارس براي تمامي مخترعين، دانشجويان، شرکتهاي دانشبنيان و فناور که محصولي در حوزه کشاورزي توليد کردند و نيازمند آزمايش آن در بستر واقعياند، در قالب گلخانه، زمين زراعي و باغي اين بستر فراهم کرده است تا پژوهشگران به صورت رايگان از اين ظرفيت نهايت بهره را ببرند.
وي انعقاد تفاهمنامه با فن بازار ملي ايران براي راهاندازي شعبه در ارس و رونمايي از سامانه پايش از راه دور اراضي را از ديگر اقداماتي خواند که در اين نمايشگاه محقق خواهد شد.
کياني همچنين گفت: اين منطقه در تامين امنيت غذايي شمالغرب نقشآفريني ميکند و به همين دليل امسال توليد محصولات کشاورزي در اين منطقه افزايش يافته است.
رئيس هيات مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس اظهار کرد: هر زون منطقه قابليتهاي خاص خود را دارد و نسبت به ظرفيت آن محدوده، براي توسعهاش برنامهريزي صورت ميگيرد اما در راستاي توسعه متوازن، توجه به قابليتهاي صنعتي، کشاورزي، تجارت و گردشگري در کنار تکميل زيرساختهاي عمراني در دستور کار قرار دارد.
کياني افزود: براي توسعه بخش کشاورزي ضمن احداث بزرگترين واحد گاوداري و آبزيپروري ايران در خداآفرين، عمليات اجرايي 2 پروژه سرمايهگذاري 29 هزار و 435 هزار ميليارد ريالي در زون جلفا به تازگي آغاز شده است که شامل احداث مجتمع گلخانهاي هيدروپونيک براي توليد انواع صيفيجات و ايجاد باغ هاي مدرن ميباشد که با بهرهبرداري از آنها براي 850 فرد به صورت مستقيم و براي بيش از يک هزار و 600 نفر به صورت غيرمستقيم اشتغالزايي خواهد شد.
منطقه آزاد ارس به مرکزيت جلفا در 134 کيلومتري شمال غرب تبريز از چهار ناحيه منفصل تشکيل شده و به دليل موقعيت طبيعي، ظرفيت هاي مناسبي در بخش کشاورزي دارد.