1401/08/03 - 14 : 49
کد خبر: 33041
مدير گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکي تبريز
افزايش آمار خودکشي در آذربايجان شرقي نگران کننده است
احرار: مدير گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکي تبريز با بيان اينکه به ازاي هر خودکشي 25 نفر در جامعه درگير مي‌شوند، گفت: در آذربايجان شرقي نيز اين آمار حالت افزايشي داشته و خودکشي منجر به فوت ما نيز بالا بوده است، اسکو و تبريز بالاترين آمار خودکشي‌کنندگان را داشته و خودکشي منجر به فوت نيز در بناب بالا بوده است که افزايش خودکشي در آذربايجان شرقي نگران کننده است.

وهاب اصل رحيمي روز سه‌شنبه، سوم آبان ماه، در جلسه پيشگيري از خودکشي آذربايجان شرقي اظهار کرد: امروز اولين ويرايش سند پيشگيري از خودکشي استان عرضه شد اما مواردي نيازمند مداخلات کوتاه مدت يک هفته‌اي است.

وي ادامه داد: سند ما شش فصل دارد و بر مبناي برنامه سند ملي و کشوري است که حتي کامل‌تر و عملياتي‌تر از سند کشوري است و دبيرخانه پيشگيري از خودکشي و مديريت عوامل خطر نيز چندين سال است که از طريق استانداري و امور اجتماعي پيگيري کرديم که اکنون رياست دانشگاه علوم پزشکي تبريز دبير اين دبيرخانه بوده و از اقدامات آن طريق معاونت بهداشت پيگيري مي‌شود.

وي افزود: نام اين سند پيشگيري از خودکشي و مديريت عوامل خطر مرتبط با آن است که چاپ شده و به‌عنوان سند استاني تصويب مي‌شود چراکه رهبر معظم انقلاب تاکيد دارد تا در حوزه سلامت روان جامعه قدمي برداريم و موضوعي اساسي است که در تحکيم بنيان خانواده و رفع موارد تنش آفرين و… تأثير دارد.

رحيمي خاطرنشان کرد: اهميت موضوع بسيار بالا است، اين سند چندين تفاهم نامه نيز دارد که نمونه‌ي آن مشارکت دستگاه‌هاي استان است چراکه خودکشي فرابخشي است و همه بايد همکاري کنند.

وي گفت: اولويت سند با کودکان و نوجوانان، زنان خانه‌دار و در معرض خشونت خانگي، جوانان به‌ويژه مردان جوان تازه تشکيل دهنده زندگي، زندانيان، افراد بيمار، بي‌خانمان‌ها، تبعيدشدگان و افراد داراي سابقه خودکشي است.

وي اضافه کرد: هدف ما تسريع شاخص‌ها در پيشگيري از خودکشي از طريق عوامل حفاظتي و کاهش عوامل خطر است، باورهاي غلطي در خصوص خودکشي وجود دارد که نبايد در خصوص آن سخن گفت و اين مورد اساسي است که سازمان بهداشت جهاني تحميل کرده تا سخن نگوييم اما درست نيست.

وي يادآور شد: خودکشي معضل جهاني است که در کشور ما هم به وضعيت ملي مي‌رسد، در گذشته آمار خودکشي‌کنندگان کشور پنج در صد هزار نفر بود که اکنون ده در صد هزار است يعني با افزايش خودکشي مواجه بوده‌ايم درحاليکه در اروپا و جنوب شرق آسيا حالت کاهشي داشته است.

مدير گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکي تبريز با بيان اينکه به ازاي هر خودکشي 25 نفر در جامعه درگير مي‌شوند، گفت: در آذربايجان شرقي نيز اين آمار حالت افزايشي داشته و خودکشي منجر به فوت ما نيز بالا بوده است، اسکو و تبريز بالاترين آمار خودکشي‌کنندگان را داشته و خودکشي منجر به فوت نيز در بناب بالا بوده است که افزايش خودکشي در آذربايجان شرقي نگران کننده است.

وي متذکر شد: خودکشي موضوعي زيستي، اجتماعي و رواني است و بايد کاملاً بررسي شود چراکه عوامل بيولوژيکي، محيطي و وقايع در بروز آن تأثيرگذار است و سازمان بهزيستي، دانشگاه‌ها، معاونت بهداشت و آموزش و پرورش بزرگترين نقش را در پيشگيري آن دارند.

سند پيشگيري از خودکشي آذربايجان شرقي کامل‌تر از سند ملي

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تبريز نيز گفت: يکي از عوارض تکنولوژي استرس است که در جوامع شهرنشيني افزايش يافته و سبب افزايش مشکلات اجتماعي شده است که نياز به مشارکت همگاني دارد.

حسين حقائي افزود: يکي از مشکلات اجتماعي خودکشي است که در کشور ما تعداد آن افزايش يافته است و برنامه کشوري پيشگيري از خودکشي براي آن تهيه شده است که در اين راستا در استان ما نيز براي اين مديريت مشکل، برش استاني تهيه شده و چندين جلسات هماهنگي و همفکري تدوين شد تا سند پيشگيري از خودکشي استان تدوين شود.

وي ادامه داد: جلسات و کارگاه‌هاي تربيت مربي براي شناسايي و مداخله در افکار خودکشي برگزار و جلسات آشنايي با افکار خودکشي نيز انجام شد و برش استاني سند در حال نهايي شدن است که سند استاني نهايي و ثمرات اجرايي آن را تا سال 1404 مي‌بينيم اما دستگاه‌هاي مختلف بايد به وظايف خود عمل کنند تا با پايش‌هاي حين اجرا، اين برنامه‌ها مثمر ثمر باشد.

وي خاطرنشان کرد: باتوجه به اينکه آمار خودکشي در جمعيت جوان ما بالا است، نياز است در سريع‌ترين زمان ممکن اين برنامه نوشته شود و در برنامه عملياتي مداخلات لازم انجام و جلوي اين معضل گرفته شود.

مدير سازمان نظام پزشکي تبريز نيز اضافه کرد: خودکشي به‌عنوان يک دغدغه همواره بوده و بايد باشد که زماني مي‌توانيم در برنامه‌ريزي‌ها مؤثر باشيم که مدير ارشد تمام سيستم‌ها ما را همراهي کنند.

علي‌اکبر طاهراقدم گفت: دانش آموزان در مدارس صرفاً آموزش مي‌بينند و پرورش ندارند و بعد کنکور مشکل ايجاد مي‌شود و افکار خودکشي در آنها افزايش مي‌يابد البته خانواده هم بي تأثير نيست.

وي افزود: افراد مختلف علل مختلفي دارند و اگر بتوانيم اين درصد را ثابت نگه داريم تأثير مثبتي داشته‌ايم.

وي ادامه داد: جمعيت پير جامعه 10 الي 12 درصد است و در آينده هم افزايش مي‌يابد و افکار خودکشي بر آنها حاکم مي‌شود؛ اگر مي‌خواهيم کار مؤثري انجام دهيم، همه بايد همکاري کنند چراکه احتمال دارد اين معضل براي خود ما هم ايجاد شود.

رئيس انجمن روانپزشکان آذربايجان شرقي نيز گفت: خودکشي موضوعي قديمي است که در بعضي دوران افزايش بسياري پيدا مي‌کند و آمار واقعي آن بسيار بالاتر چيزي است که اعلام مي‌شود چراکه اکثر فوتي‌ها را به شکل خودکشي ثبت نمي‌کنند و در تمام اقشار وجود دارد؛ صرف ثروتمند، فقير، بزهکار و … بودن تأثيري ندارد اما برخي بيشتر در معرض خطر هستند.

علي فخاري افزود: با همکاري تمامي سازمان‌ها و نظارت و همکاري استانداري آذربايجان شرقي برنامه‌هايي را پيشگيري از خودکشي داريم که برنامه‌هاي اجتماعي بسيار مهم هستند و پزشکان و معاونت درمان بايد آن را مهار کنند براي مثال افسردگي را درمان کنند چراکه يکي از دلايل اصلي خودکشي است.

علي‌اکبر رادپور، رئيس گروه امور اجتماعي و فرهنگي استانداري آذربايجان شرقي نيز طي سخناني بيان کرد: در آموزه‌هاي ديني در خصوص خودکشي بسيار گفته شده است و اسلام بسيار نهي کرده است و اقدامات مهمي بايد در اين زمينه انجام شود.

 

منبع:مهر

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 3 + 3

  آخرین اخبار
توسعه هوشمندانه ارس با حفظ منابع طبيعي و تعامل بين بخشي
آلودگي به هواي تبريز بازگشت
زنوزي: مطمئن باشيد حق با بيرانوند است/ براي VAR از ما پول مي‌خواهند
جشنواره ملي چندرسانه‌اي «جاده سبز» در تبريز؛ تلاشي براي بهبود ايمني جاده‌ها و حمل‌ونقل کشور
ضرورت رفع موانع گلخانه‌داران منطقه آزاد ارس/توسعه گلخانه‌هاي ارس با تمرکز بر انرژي‌هاي پايدار
کارگاه‌هاي تخصصي رسانه و ارتباطات « جشنواره ملي جاده سبز» برگزار مي شود
داوران جشنواره «جاده سبز» اعلام شدند؛ از آناهيتا درگاهي تا رضا رشيدپور و علي ضيا
نمايش اصلي و کرم در تبريز به روي صحنه رفت
آماده‌سازي 120 مسجد آذربايجان شرقي براي آيين اعتکاف
حقوق اقليت‌هاي ديني به شکلي شايسته‌تر مورد توجه قرار مي گيرد
  پربازدیدترین اخبار
ضرورت رفع موانع گلخانه‌داران منطقه آزاد ارس/توسعه گلخانه‌هاي ارس با تمرکز بر انرژي‌هاي پايدار
نمايش اصلي و کرم در تبريز به روي صحنه رفت
آماده‌سازي 120 مسجد آذربايجان شرقي براي آيين اعتکاف
داوران جشنواره «جاده سبز» اعلام شدند؛ از آناهيتا درگاهي تا رضا رشيدپور و علي ضيا
حقوق اقليت‌هاي ديني به شکلي شايسته‌تر مورد توجه قرار مي گيرد
کارگاه‌هاي تخصصي رسانه و ارتباطات « جشنواره ملي جاده سبز» برگزار مي شود
جشنواره ملي چندرسانه‌اي «جاده سبز» در تبريز؛ تلاشي براي بهبود ايمني جاده‌ها و حمل‌ونقل کشور
آلودگي به هواي تبريز بازگشت
زنوزي: مطمئن باشيد حق با بيرانوند است/ براي VAR از ما پول مي‌خواهند
توسعه هوشمندانه ارس با حفظ منابع طبيعي و تعامل بين بخشي
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.