احرار: يک متخصص بيماريهاي عفوني در اروميه از طغيان آنفلوآنزا در آذربايجان غربي خبرداد.
دکتر سيد جليل موسوي اظهار کرد: با عنايت به هشدارها و پيشبينيهاي چند ماه گذشته به دليل عدم رعايت دستورالعملهاي بهداشتي، پايين بودن سطح ايمني افراد، عدم اقبال به واکسيناسيون و حضوري شدن مدارس و مراکز آموزشي در حال حاضر با اپيدمي و طغيان آنفلوآنزا در کشور و استان مواجه هستيم علاوه بر آن، خيز مجدد کرونا وضعيت را پيچيده و مشکلات را مضاعف کرده است.
وي ادامه داد: در بررسي استاني42.5 درصد بيماران مبتلا به آنفلوآنزا بودند لذا به نظر مي رسد در حال حاضر آنفلوآنزا بر کرونا پيش گرفته است.
دکتر موسوي با بيان اينکه در حال حاضر شاهد جولان همزمان آنفلوآنزا و کرونا در استان هستيم، خاطر نشان کرد: در شرايط فعلي بهترين و کم هزينه ترين کار واکسيناسيون و رعايت دستورالعمل هاي بهداشتي است.
وي با اشاره به اينکه آنفولانزا يک بيماري ويروسي حاد تنفسي است و با شروع فصل سرما با درگيري دستگاه تنفسي فوقاني و تحتاني در عرض 2 تا 3 هفته در جامعه گسترش يافته و سبب اپيدمي مي شود، افزود: دوره نهفته و کمون اين بيماري 18 تا 72 ساعت است.
اين متخصص بيمارهاي عفوني در خصوص راههاي انتقال ويروس آنفلوآنزا گفت: اين ويروس چند ساعت روي اجسام باقي مانده، قطرات تنفسي، تماس نزديک با وسايل آلوده به خصوص دستمال و دست راههاي انتقال اين بيماري است که راههاي انتقال آن شبيه کوويد ?? است اما شدت و سرعت انتقال آن به مراتب کمتر است.
موسوي با اشاره به علائم و نشانه هاي ابتلا به بيماري آنفلوآنزا اظهار کرد: سردرد، دردعضلاني، تب 38 تا 41 درجه ، ضعف بي حالي و خستگي ، سرفه، گلودرد ، آبريزش بيني، عطسه، گرفتگي بيني، تنگي نفس ، درد مفاصل، تهوع، گرفتگي صدا ، اسهال، درد شکم، درد چشم، ترس از نور، قرمزي و سوزش چشم، برافروختگي صورت، بزرگي خفيف غدد لنفاوي و سوزش و ناراحتي پشت جناغ از جمله علائم و نشانه هاي آنفلوآنزا است.
وي با بيان اينکه تب هاي بالا، شروع ناگهاني و برجستگي هاي عضلاني از علائم بارز آنفلوآنزا است، اظهار کرد: هم پوشاني علائم آنفولانزا با سرماخوردگي و کوويد 19 و آلرژي فصلي زياد است و از نظر باليني آنفلوآنزا با کوويد 19 به هيچ وجه قابل افتراق نيست و شيوع همزمان اين دو مشکلات مضاعفي ايجاد مي کند.
اين متخصص بيماريهاي عفوني با بيان اينکه دوره ريزش ويروس آنفلوآنزا 2 تا 5 روز است و دوره تب 3 تا 4 روز گفت: اگر بيماري عارضه دار نشود بهبودي 2 تا 5 روز و اکثرا يک هفته حاصل مي شود گرچه سرفه و خستگي بعد از بيماري انفلوآنزا که مشابه کوويد-19 است محتملا براي چندين هفته طول بکشد.
دکتر موسوي با بيان اينکه براي بيماري آنفلوآنزا و پيشگيري آن علاوه بر رعايت بهداشت فردي دستورالعملهاي بهداشتي بهترين و مهمترين کمهزينهترين راه انجام واکسيناسيون است، گفت: اين واکسن سالانه است و بهترين زمان تزريق آن در شروع فصل سرما از( اواخر شهريور و اوايل مهر) است.اين واکسن چهار ظرفيتي است و تا 80 درصد حفاظت ايجاد ميکند، 39 درصد بستري ها را کاهش و50 درصد مرگ و مير را کم ميکند.اثربخشي آن در طول ساليان ثابت شده است بيشترين نقش را در کم کردن شدت بيماري و مرگ و مير است.
وي با بيان اينکه ممنوعيت تزريق واکسن شامل کودکان زير 6 ماه، عفونت حاد تب دار، حساسيت به تخم مرغ و ديگر ترکيبات واکسن و سندروم گيلن باره است، افزود :زنان باردار حتي در سه ماهه اول، کودکان 6 ماه تا 18 سال تحت درمان طولاني با آسپرين، بيماران مزمن قلبي، بيماران مزمن ريوي، بيماران سيستميک مزمن، کودکان 6 ماه تا 5 سال، افراد با اختلالات شناختي ، بيماران صرعي و ضايعات نخاعي، بيماران با اختلال در عملکرد و سرفه و ضعف سيستم ايمني ، ساکنان خانه هاي سالمندان و مراقبين آنها، کادر بهداشت و درمان و افراد با سن بالاي?? سال جز گروههاي پرخطري هستند که تزريق واکسن آنفلوآنزا براي انها تاکيد مي شود.
دکتر موسوي با اشاره به تبليغ واکسن سرماخوردگي اظهار کرد: اگر واکسن آنفلوآنزا را واکسن سرماخوردگي تبليغ کنند دروغ و فريبي بيش نيست. واکسني به نام سرماخوردگي نداريم.
انتهاي پيام