احرار:مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: والدين بايد از فرستادن فرزندان خود که داراي علائم ابتلا به بيماري ويروسي هستند، اجتناب کنند و مسئولان مدارس نيز از پذيرش اين دانش آموزان تا زمان بهبودي امتناع کنند.
دکتر سيمين خياط زاده در تشريح وضعيت بيماري آنفلوآنزا در سالجاري، اظهار کرد: تعداد موارد مثبت آنفلوآنزا در فصول پاييز و زمستان هر سال (حتي در دوران پيش از کرونا) افزايش يافته و موارد بستري، سرپايي و حتي گاهي مرگ اين افراد مشاهده ميشود.
وي افزود: وضعيت اين بيماري اما در دو سال شيوع کرونا در کشور(سالهاي 99 و 1400 ) در اثر رعايت بهداشت فردي، استفاده از ماسک، رعايت فاصله گذاري اجتماعي و تعطيلي اجتماعات به حداقل ترين وضعيت خود رسيد. ما در سال ?? حتي يک مورد مثبت آنفلوآنزا در استان نداشتيم و در سال 1400 نيز بسيار محدود بودند.
وي ادامه داد: امسال با بازگشايي مدارس، دانشگاهها و خوابگاهها و برگزاري مراسم عزاداري و عروسي مثل روال قبل در کنار کاهش استفاده از ماسک انتظار افزايش موارد مثبت آنفلوآنزا را پيش بيني ميکرديم.
خياط زاده با بيان اينکه ميزان استفاده از ماسک در استان حتي به 15 درصد هم نميرسد، گفت: توصيه اکيد ميکنيم که مردم حداقل در امکان سربسته از ماسک استفاده کنند.
وي اظهار کرد: امسال تعداد موارد ابتلا به آنفلوآنزا در استان و به خصوص در ميان دانش آموزان افزايش يافته که اين امر منجر به درگيري خانوادههاي بسياري شده است.
وي در خصوص تفاوت بيماري آنفلوآنزا با ساير بيماريهاي ويروسي، گفت: بيماريهاي آنفلوآنزا، کرونا و سرما خوردگي از يک خانواده ويروسي بوده و شباهت بسياري به هم دارند و از شايع ترين علائم آنفلوآنزا ميتوان به شکم درد، اسهال، درد عضلاني، عطسه، سرفه، اشک ريزش و … اشاره کرد.
مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز با بيان اينکه فرق چنداني ميان علائم آنفلوآنزا و کرونا وجود ندارد، گفت: شايد مقدار تب در افراد مبتلا به آنفلوآنزا بيشتر از کرونا باشد و البته ابتلا به آنفلوآنزا به صورت ناگهاني باشد. مثلا در زماني که فرد احساس سلامتي دارد به يکباره دچار درد عضلاني شده و حال عمومياش تغيير کند.
وي خاطرنشان کرد: اکنون تعداد موارد بستري کرونا کاهش يافته اما تعداد موارد مثبت بستري و سرپايي آنفلوآنزا در حال افزايش بوده و در ماههاي آتي نيز اين بيماري تشديد مييابد.
وي در خصوص راهکارهاي پيشگيري از ابتلا به آنفلوآنزا، گفت: اين بيماري ويروسي از راه تنفسي انتقال يافته و لازم است تا افراد علامت دار در جمع حاضر نشوند و به خصوص دانش آموزان مبتلا از حضور در مدرسه خودداري کنند.
خياط زاده تاکيد کرد: متاسفانه در واقعيت، اوليا براي حضور فرزندان بيمار خود در مدارس اصرار دارند و مديران نيز هيچ ابايي از قبول دانش آموزان مبتلا به آنفلوآنزا ندارند. چنين شرايطي باعث ميشود تا فرزندان بيمار درخانه تحت مراقبت قرار نگيرند و طول مدت بيماري آنها افزايش يابد.
وي با بيان اينکه افزاد مبتلا به آنفلوآنزا بايد از مايعات بيشتري استفاده کنند، گفت: مصرف آنتي بيوتيک در موارد آنفلوآنزا مگر با تجويز پزشک لازم نيست.
وي افزود: افراد داراي بيماري زمينهاي و به خصوص کودکاني که مجبور به مصرف داروهاي ضعف سيستم ايمني بدن هستند، ديابت و يا آسم دارند بايستي در کنار مراقبتهاي بهداشتي و خانه نشيني حتما واکسن آنفلوآنزا دريافت کنند و در صورت تزريق نخستين بار اين واکسن نيز حتما با پزشک مشاوره داشته باشند.
وي ادامه داد: واکسن آنفلوآنزا از نوع هلندي و فرانسوي در تمامي داروخانههاي سطح شهر موجود بوده و به خصوص افراد 65 سال به بالا، مادران باردار و افراد داراي بيماري زمينهاي ميتوانند جهت تهيه آن اقدام کنند.