احرار: به شما صريحاً ميگويم که قطعاً حاکميت، واتساپ و اينستاگرام را رفع فيلتر نخواهد کرد چون پلتفرمهاي آنها تحت نظارت دشمنان کشور است و نميتوانيم افراد متخلف را تعقيب کنيم. حال بايد شبکههاي اجتماعي داخلي را تقويت کنيم. انشاءالله مردم به روبيکا اقبال نشان خواهند داد، چون امنيت کشور مطرح است. روبيکا از مرز 15 ميليون نصبکننده هم عبور کرده و از طرفي، پلتفرمهاي ايتا و سروش را هم داريم. با اين وجود، بستر گفتگو در شبکههاي اجتماعي براي همگان مهيا است.»
رويداد24 نوشت: «بيش از يک ماه از شروع اعتراضات مردم در بسياري از نقاط کشور ميگذرد. اتفاقات عجيبي تاکنون افتاده است؛ از جمله اينکه باقيمانده شبکههاي اجتماعي هم فيلتر شدند، افراد مختلفي ممنوعالفعاليت شدند و ظاهراً عقلانيتي براي موارد اينچنيني وجود ندارد. درباره شرايط موجود با بهروز محبي، نماينده سبزوار، گفتگو کردهايم.
او به رويداد24 ميگويد: از آنجا که اين افراد (چهرههاي مشهور) به واسطه توانمندي که دارند، داراي طرفداراني در سطح جامعه هستند، بندهِ نماينده توقع دارم اين افراد، حرفهاي نادرست و دروغي را به زبان نياورند. تا زماني که در کشور هر دروغي تاواني نداشته باشد، يقيناً ما دچار مشکلاتي خواهيم بود. اخلاقاً هم درست نيست يک گزاره نادرستي که اثبات نشده است را بياييم مطرح کنيم. به هر حال حادثهاي در کشور پيش آمده که اين موضوع، منجر به اعتراضاتي شده و همه ما ميدانيم اين اتفاقات بهانه است و بسياري از مخالفان حاکميت جمهوري اسلامي به ميدان آمدهاند تا از اين ابزار استفاده و انتقام خود را از نظام بگيرند.
اين چهره اصولگراي مجلس ميگويد: برخي واقعاً اعتراض دارند و در شرايط ابهامي که به وجود آمده، موضوع برايشان حل نشده است و اين ابهام را گاهي به صورت اعتراض نشان ميدهند. قطعاً توقعي که ما از چهرههاي معروف علمي، فرهنگي، هنري، ورزشي، اقتصادي و اجتماعي داريم اين است که دقت بيشتري روي اظهارات خودشان داشته باشند. گاهي يک سخن نادرست که توسط آنها مطرح ميشود، باعث حوادثي در کشور ميشود که بعضي از آنها جبرانناپذير است؛ دهها کشتهاي که روي دست ما مانده شايد نتيجه اين مسئله است.
در ترکيه اگر کسي دروغ بگويد، سه سال زندان دارد!
محبي ميگويد: اگر کسي جملهاي را ميگويد که مستند نيست، قطعاً از نظر قانوني بايد با او برخورد شود. فرد بايد نسبت به اظهاراتي که داشته پاسخگو باشد؛ کمااينکه در بسياري از کشورها مثل ترکيه، قانوني دارند که اگر رسانهاي جمله دروغي را منتشر کند، مسئول آن جمله بايد يک تا سه سال از عمر خود را در زندان بگذراند. از اين رو، مجلس هم در آينده به اين موضوع ورود پيدا خواهد تا تاوان دروغ در کشور را بالا ببرد. در اين رابطه، در کار ما ترديدي نکنيد، زيرا اگر مجلس و دولت، تاوان دروغ، حرفهاي نادرست و بيسند را بالا نبرند، کوتاهي کرده و براي همين ما به موضوع ورود هم داشتهايم و پيشطرح آن هم آماده شده است.
نماينده سبزوار ميگويد: بارها تکرار کردم، حتي اگر حاکميت، نادرست و دروغ بخواهد موضوعي را جلوه دهد، ما نمايندگان وظيفه داريم مقابل آن بايستيم. از طرفي، اگر جايي با فردي، برخورد خشونتآميزي شده، يعني فرد، مسالمتآميز اعتراض کرده، اما برخورد با او توام با خشونت بوده، آنجا هم برخورد خواهيم کرد.
سلبريتيها تحت فشار بودند که با معترضان همراه شوند
او ميگويد: اطلاعات دقيقي دارم که بسياري از سلبريتيها، پس از ناآراميهايي که شکل گرفت، تحت فشار بودند که با معترضان همراه شوند و گاهي حتي به مطلبي هم که ميگفتند، اعتقادي نداشتند. از طرفي هم، اگر روي به عذرخواهي ميآوردند برايشان بدتر ميشد، چون بدنه طرفداران خود را از دست ميدادند. برخي از سلبريتيها، مغلوب فضاي به وجود آمده شدند، يعني حرفي را زدند و بعد به اين رسيدند که اينطوري نبوده است.
محبي ميگويد: بعضيها شخصاً ورود داشتند و تحقيق کردند تا ببينند کشتههايي که گفته ميشود در صحنه اعتراض جانشان را از دست دادند، موضوعشان چه بوده است. اين افراد وقتي جلو رفتند متوجه شدند اظهاراتي که توسط برخي شخصيتها مطرح شده، واقعيت ندارد. حال اينکه پرسيده ميشود بايد اين افراد سرشناس را حذف کرد يا نه؟ بايد بگويم بر اساس قانون آنها بايد پاسخگوي اظهارات و عملکرد خود باشند. به نظرم حاکميت تساهل و رأفت داشته باشد، بهتر است. يعني بايد با گذشت به مسئله نگاه کند اما کسي که وارد اغتشاش شده و تخريب کرده يا گزارهاي را گفته که براي قاضي مسجل است اين حرف، تاثير منفي و جدي را بر جاي گذاشته است، قطعاً بايد پاسخگوي رفتار خود باشد.
واتساپ و اينستاگرام رفع فيلتر نخواهد شد
اين چهره اصولگرا در واکنش به اينکه بحث گفتوگو جهت آرامکردن فضاي ملتهب کشور که چندي پيش مطرح شده است، چگونه با فيلتر گسترده شبکهاي اجتماعي، شدني است؟ گفت: به شما صريحاً ميگويم که قطعاً حاکميت، واتساپ و اينستاگرام را رفع فيلتر نخواهد کرد، چون پلتفرمهاي آنها، تحت نظارت دشمنان کشور است و نميتوانيم افراد متخلف را تعقيب کنيم. حال بايد شبکههاي اجتماعي داخلي را تقويت کنيم. انشاءالله مردم به روبيکا اقبال نشان خواهند داد، چون امنيت کشور مطرح است. روبيکا از مرز ?? ميليون نصبکننده هم عبور کرده و از طرفي، پلتفرمهاي ايتا و سروش را هم داريم. با اين وجود، بستر گفتگو در شبکههاي اجتماعي براي همگان مهيا است.»