1401/07/26 - 20 : 47
کد خبر: 32951
اين چهار عادت ذره ذره شما را خواهند کشت!
احرار: ديجياتو نوشت: عادت‌هاي روزمره‌اي وجود دارند که در صورت استمرار مي‌توانند سلامتي شما تخريب کرده و شما را به سوي مرگ بکشانند.

ديجياتو نوشت: عادت‌هاي روزمره‌اي وجود دارند که در صورت استمرار مي‌توانند سلامتي شما تخريب کرده و شما را به سوي مرگ بکشانند.

عادت‌ها شمشيري دولبه هستند. عادت‌هاي سالم مي‌توانند بدن، ذهن و مسير کلي زندگي شما را درجهت بهتر شدن تغيير دهند. آن‌ها بسيار سودمند و متحول‌کننده هستند. متأسفانه عادات ناسالم مي‌توانند سلامتي و طول عمر شما را به ويراني بکشند. بدتر اينکه ممکن است بدون اينکه بدانيد چقدر اين عادت‌ها خطرناک هستند، هر روز دچار اين عادات باشيد. در اينجا فهرستي از چهار عادت روزمره آورده شده است که اگر کنترل نشوند، مي‌توانند مرگبار باشند.

بد خوابي

کيفيت پايين خواب و محروميت مزمن از خواب مي‌تواند تأثير فاجعه‌باري بر سلامت جسم و روان شما داشته باشد. چندين مطالعه نشان داده‌اند که احتمالاً ابتلا به زوال عقل در افراد ميانسالي که هر شب شش ساعت يا کمتر مي‌خوابند، 30 درصد بالاتر است. دانشمندان خواب ناکافي را با فهرستي از مشکلات سلامتي گوناگون ازقبيل فشار خون بالا، بيماري قلبي، افسردگي و اضطراب مرتبط دانسته‌اند. اگر مي‌خواهيد زندگي سالم و طولاني داشته باشيد، از استراحت شبانه‌ي خوب غافل نشويد.

ورزش نکردن

ناديده گرفتن مزيت‌هاي ورزش‌هاي قلبي‌عروقي و تمرينات قدرتي دشوار است. بااين‌حال، ميليون‌ها نفر در سراسر جهان به سبک زندگي بي‌تحرکي ادامه مي‌دهند که به‌تدريج موجب مرگ آن‌ها مي‌شود. ورزش نکردن مي‌تواند احتمال ابتلا به بيماري قلبي، چاقي و ديابت نوع دو را افزايش دهد. فعاليت‌هاي قلبي‌عروقي مانند دوچرخه‌سواري، دويدن و شنا مي‌تواند در پيشگيري از اين بيماري‌ها مؤثر باشد.

تمرين‌هاي مقاومتي مانند وزنه‌برداري نيز مهم هستند. مطالعات اخير نشان داده‌اند يک ساعت ورزش مقاومتي در هفته مي‌تواند منجر به کاهش 15 درصدي در خطر مرگ‌ومير ناشي از هر علتي شود. تمرين مقاومتي همچنين مي‌تواند به شما در کاهش خطر آسيب‌هاي جدي خصوصاً در دوران سالخوردگي کمک کند. ورزش يکي از ارکان اساسي زندگي سالم و اجتناب از آسيب در سال‌هاي پيري است، بنابراين به خاطر داشته باشيد که بايد فعاليت کنيد.

بي‌توجهي به محافظت دربرابر آفتاب

لذت بردن از کمي آفتاب در طول فصول گرم سال اشکالي ندارد. قرار گرفتن درمعرض نور خورشيد براي تنظيم چند عملکرد بدن ازجمله ريتم‌هاي شبانه‌روزي، سطح انرژي و جذب ويتامين دي حياتي است. بااين‌حال، زياده‌روي در هر چيزي مضر است و پيامدهاي مواجهه‌ي بيش‌ازحد با نور خورشيد مي‌تواند مرگبار باشد.

يکي از شايع ترين علت‌هاي سرطان سلول سنگفرشي و ملانوم (از انواع سرطان پوست) مواجهه‌ي بيش از اندازه با اشعه UV خورشيد است. فقط در کانادا، سالانه حدود ?? هزار نفر مبتلا به سرطان پوست تشخيص داده مي‌شوند و هشتاد تا نود درصد از اين موارد با مواجهه با UV در ارتباط هستند.

راه‌حل اين مشکل ساده است: ضد آفتاب. مطالعات نشان داده‌اند که استفاده منظم از ضدآفتاب مي‌تواند به ميزان قابل‌توجهي نرخ سرطان را در ميان بيشتر گروه‌هاي سني کاهش دهد. ضدآفتاب داراي محافظت گسترده و فاکتور محافظت دربرابر آفتابي (SPF) که حداقل 30 باشد، پوست شما را سالم، جوان و عاري از سرطان نگه مي‌دارد.

استعمال سيگار الکترونيکي

آخرين موردي که در فهرست قرار دارد، ممکن است واضح به‌نظر برسد، اما نرخ استعمال سيگار الکترونيکي هر سال درحال افزايش است. از سال 2011 ، تعداد جهاني مصرف‌کنندگان اين سيگارها از 7 ميليون به 41 ميليون در سال 2018  رسيده است.

سيگار الکترونيکي اگرچه به اندازه سيگارهاي سنتي خطرناک نيست، پژوهش‌ها نشان داده‌اند که خطر ابتلا به بيماري مزمن ريه و آسم در افرادي که به‌طور منظم سيگار الکترونيکي استعمال مي‌کنند، افزايش پيدا مي‌کند. در صنعت سيگارهاي الکترونيکي نسبت‌به محصولات مرسوم تنباکو نظارت کمتري وجود دارد و اين امر منجر به استفاده از مواد شيميايي ناشناخته در فرايند توليد شده است.

درنهايت، استعمال سيگارهاي الکترونيکي به کاهش اعتياد به نيکوتين کمک نمي‌کند. درواقع، مصرف نيکوتين از زمان معرفي و رواج سيگارهاي الکترونيکي در ميان جمعيت جوان افزايش پيدا کرده است. در نظرسنجي آمريکايي، بيش از دو ميليون دانش‌آموز دوره متوسطه و دبيرستاني گزارش کردند که به‌طور مکرر از سيگارهاي الکترونيکي استفاده مي‌کنند. روش‌هاي سنتي ترک مانند درمان جايگزيني نيکوتين و درمان رفتاري-شناختي گزينه‌هاي بسيار سالم‌تري نسبت‌به مصرف سيگار الکترونيکي هستند.

نکته نهايي

اگر درگير هر يک از عادت‌هاي يادشده هستيد، به ياد داشته باشيد که بايد صبر داشته باشيد. ترک عادت‌ها زمان‌بر است، اما با ثبات قدم کافي مي‌توانيد اين عادت‌هاي بد را کنار بگذاريد و سبک زندگي سالم‌تر و رضايت‌بخش‌تري را در پيش بگيريد.

خبرآنلاين

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 6 + 4

  آخرین اخبار
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
جعفري: جدايي از تراکتور درخواست خودم بود
افسردگي شايعترين مشکل سلامت روان در زنان
  پربازدیدترین اخبار
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
استاندار آذربايجان شرقي: جايگاه متزلزل مرکز ملي فرش بايد احيا شود
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
استاندار آذربايجان‌شرقي: نجات درياچه اروميه عزم ملي مي طلبد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.