احرار: رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: شهرستان جلفا با 458 هکتار باغات انار و 106 هکتار باغات انجير رتبه اول استان از نظر سطح زيرکشت و توليد را دارد.
اکبر فتحي، در جشنواره انار و انجير در جلفا گفت: جشنواره هاي برداشت محصول با هدف شناساندن محصول مورد نظر در هر منطقه برگزار مي شود و سنت نيکويي است که از ديرباز در بين کشاورزان ما رايج بوده است و به نشانه قدرداني از نعمت هاي الهي برگزار ميشود.
وي افزود: اين جشنواره رويداد مبارکي است که کمک ميکند تا انجير و انار جلفا در استان و کشور شناخته شده و اين منطقه به عنوان محلي مستعد براي محصولات نيمه گرمسيري معرفي شود.
فتحي، برگزاري جشنواره هاي کشاورزي را فرصتي مناسب براي شناسايي ديگر ظرفيت هاي شهرستان ها دانست و ادامه داد: اين جشنوارهها ميتواند ظرفيت هاي اقتصادي، گردشگري و ساير ظرفيت هاي شهرستان ها را نيز به مردم معرفي کند.
وي، در خصوص سطح زيرکشت انار در آذربايجان شرقي گفت: سطح زير کشت انار در استان 685 هکتار مي باشد که 630 هکتار از اين باغات بارور و 55 هکتار نيز غير بارور است.
رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي، با بيان اينکه باغات انار استان عمدتاً در سطح شهرستان هاي، جلفا، خداآفرين، ميانه، هوراند، ورزقان و مرند پراکنده است ادامه داد: سطح باغات انار شهرستان جلفا 458 هکتار است و قريب به 70درصد از سطح باغات و 82درصد از محصول انار توليدي استان مربوط به اين شهرستان مي باشد که اين شهرستان رتبه اول در استان را در توليد انار به خود اختصاص داده است، شهرستان خداآفرين با 194 هکتار و ميانه با 25 هکتار سطح زير کشت حائز رتبه هاي بعدي مي باشند.
وي عمده عمده ارقام انار استان را ارقام بومي، ساوه، ترش، خونين، ملس و آق شاور دانست و افزود: ميزان محصول انار توليدي سالانه استان 6 هزار تن ميباشد که به صورت تازه خوري و يا تهيه کنسانتره و رب انار مصرف مي شود.
فتحي، با بيان اينکه سطح زير کشت انجير در استان 135 هکتار است که 130 هکتار از اين باغات بارور و 5 هکتار نيز غير بارور است ادامه داد: باغات انجير استان عمدتاً در سطح شهرستانهاي جلفا، خداآفرين، ميانه، هوراند و مرند پراکنده است که سطح باغات انجير شهرستان جلفا 106 هکتار است و قريب به 80درصد از سطح باغات و 85 درصد از محصول انجير توليدي استان مربوط به اين شهرستان مي باشد که در خصوص اين محصول نيز، جلفا رتبه اول را در اختيار دارد و شهرستانهاي خداآفرين و ميانه با 8 هکتار سطح زير کشت، حائز رتبه هاي بعدي مي باشند.
وي عمده ارقام انجير استان را بنفشه، آق بي دانه ( سفيد بي دانه) ، سياه و سفيد اعلام کرد و گفت: ميزان محصول توليدي سالانه انجير استان 1100 تن مي باشد که محصول انجير به صورت خشک، تازه خوري، شربت انجير، مربا، مارمالاد ، کمپوت و پوره ، قابل مصرف مي باشد.
فتحي، در پايان سخنان خود گفت: برگزاري اين جشنواره فرصت خوبي را براي شناسايي مشکلات کشاورزان در حوزه مختلف از قبيل صنايع تبديلي، توزيع و متعادل سازي قيمت است که با همکاري شرکت تعاوني روستايي اجازه نخواهيم داد افزايش محصول باعث متضرر شدن کشاورزان شود.