احرارنيوز:لالههاي واژگون يا به زبان ترکي «آغلاغان» اين روزها زيبايي دامنههاي کوه سهند را دو چندان کرده است اما خيمه دلالان بر پيکر اين گل و خروج پياز آن از دل زمين صحنههاي عرياني از بيرحمي سودجويان را به نمايش گذاشته است.
به گزارش احرارنيوز به نقل از فارس، هر ساله خرداد ماه فصل شکوفه دادن لالههاي واژگون يا گلاشک در دامنه پوشيده از برف و پر از سبزه سهند است که با قامتي بين 100 تا 120 سانتيمتر و شکوفههايي به شکل زنگوله، قرمز و گاهي زرد سرتاسر دشت را پوشانده است؛ اين گل زيبا از طريق پياز تکثير ميشود و اين نوع رويش و طبيعت اين گل باعث ميشود مورد نامهرباني و سودجويي برخي افراد ناآگاه يا شايد آگاه قرار گيرد.
ريشهکن کردن لالههاي واژگون اصليترين آفت اين گياه است که متاسفانه برخيها با خارج کردن پياز اين گياه زيبا براي کاشت در گلدان يا حياط منزل و يا فروش در بازار مرگ دشت زيباي لالههاي واژگون را رقم زدهاند.
در همين رابطه به سراغ رئيس اداره منابع طبيعي مراغه رفتيم که او هم با دلي پر نسبت به ريشهکني اين گياه هشدار داد و گفت: اين رويه باعث از بين رفتن طبيعت زيباي خدادادي خواهد شد و ما با تخريبکنندگان منابع طبيعي برخورد و آنها را به مراجع قضايي معرفي ميکنيم.
ميرجعفر رضوي افزود: ريشهکني اين گياه زيبا که رويشگاه آن در آذربايجانشرقي بيشتر در دامنههاي سهند است در آيندهاي نه چندان دور تنها افسوس را براي آيندگان به يادگار خواهد گذاشت.
اما بهتر بود قبل از اينکه اين مسئله فراگير شود مسئولان دست بجنبانند و با به کارگيري ماموران خود در اين فصل و در اين مناطق از وقوع چنين آفت انساني که بر جان طبيعت افتاده جلوگيري کنند
.