احرار: رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه درياچه اروميه جزو بزرگترين درياچههاي دنيا است و در معيشت مردم هم تأثير دارد، گفت: مردم ايران همه نسبت به درياچه اروميه حساسيت دارند.
علي سلاجقه روز سه شنبه در جلسه مشترک با اتاق بازرگاني تبريز بيان کرد: ستاد ملي احياء درياچه اروميه شکل گرفت و اعتبارات بالايي هم هزينه شد و کاري به خوب يا بد بودن آن ندارم.
وي اضافه کرد: مقرر بود در 22 بهمن پارسال رئيس جمهوري سد کاني سيب را افتتاح کند اما به نتيجه رسيديم که تونل آب انتقال بايد تعمير شود که اگر تعمير نميشد، تمام هزينهها از بين ميرفت.
سلاجفه يادآوري کرد: تکميل تصفيه خانههاي شهرهاي پيراموني درياچه اروميه 450 ميليارد تومان اعتبار نياز دارد که دولت در سال 1401 آن را تأمين ميکند و وزير نيرو هم قول داده از اين پروژه ها حمايت کند.
وي افزود: از وزير نيرو پرسيديم چرا حقابه را رعايت نميکنيد؛ با شماره نامهها بازي نکنيد؛ رياست جمهوري هم بر اين موضوع تاکيد کردند چرا که اين دولت به دنبال روشهاي عملياتي است.
وي گفت: فاز دوم طرح درياچه اروميه نرمافزاري است اما آب فاضلاب، آب منطقهاي و جهاد کشاورزي استانهاي آذربايجان شرقي و غربي بايد پاي کار باشند، اين پروژه سرمايه ملي کشور است و اعتبارات کافي تخصيص داده شده است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با طرح اين سوال که درياچه اروميه را چه کسي به اين روز رسانده است، توضيح داد: اگر آمار و ارقام مربوط به تغيير کاربري در اراضي پيرامون آن را بررسي کنيد، ميبينيد که مردم شريف استانها پاي تمام اقدامات نظام هستند و تاوان مديران را ميدهند.
ضرورت پايبندي به مجوزهاي اخذ شده از سازمان حفاظت محيط زيست
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اينکه در خام فروشيها بايد دقت کرد که جايگاه ما کجاست، افزود: در بحث مجوزها، مجوز از سازمان محيط زيست گرفته شده و تعهدات امضا ميشود اما پس از آن به تعهدات عمل نميشود.
وي اضافه کرد: بايد دقت کرد که در بخش صنعت، معدن و بهرهبرداري چه مقدار سرمايهگذاري کردهايم؛ کدام خسارت ما جبران شده و کدام صنعت جبران مافات کرده است.
سلاجفه ادامه داد: يه پتروشيمي و پالايشگاه مجوز داده شد، اما وقتي ميگوئيم منطقه را آلوده ميکنيد، فيلتراسيون انجام دهيد، انجام نميدهند؛ مجوز را از ما گرفته اند، اما به تعهدات خود عمل نميکنند.
دولت با تمام قوا در کنار بخش خصوصي است
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست کشور خاطرنشان کرد: دولت اعتقاد دارد با تمام قوا کنار بخش خصوصي است، اما شروطي قايل است که حفاظت از محيط زيست از جمله آنهاست.
وي گفت: تا جايي که قوانين اجازه دهد، تبعيض نبايد باشد و از منابع موجود بايد به خوبي استفاده کرد؛ حتماً فرآيندها را تسريع ميکنيم اما به شرط اينکه تعهدات زيستي که در اوايل چشم ميگوييد، قانوني شوند.
سلاجقه با بيان اينکه در حوزه مديريت پسماند بهترين دستورالعملها داده ميشود، اضافه کرد: اخذ عوارض آلايندگي براي اين است که آن آلايندگي را از بين ببريم، اما اين عوارض در شهرداري و دهياري هزينه شده و خرج مديريت پسماند و محيط زيست نميشود.
سلاجقه گفت: توسعه کشور بايد توسعه پايدار باشد و منابع ارزش افزوده داشته باشند که تحقق اين مهم نيازمند مديريت است.
وي تاکيد کرد: بايد دست به دست هم دهيم و براي حفظ کشور قدم برداريم تا محيط زيست کشور ارتقا يابد، تبريز هم مانند شهرهاي ديگر کشور در خطر است، در بحث توسعه در کنار شما هستيم و سعي ميکنيم تا فرايندها را تسهيل کنيم.