احرار: معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، با بيان اينکه برخي به دنبال برهم زدن فضاي آموزش در مدرسه بودند و از اقتضاي سن و هيجانات نوجوانان و کنجکاوي دانش آموزان استفاده کردند، گفت: برخي در پي اين بودند مدرسه را با چالش مواجه کنند و برخي اغتشاشات که در گوشههايي شکل گرفت را به مدرسه بکشانند که اين موضوع با درايت مديران و هوشمندي دانش آموزان و اولياء محقق نشد.
محمد مهدي کاظمي در نشست خبري امروز خود با موضوع "پروژه مهر و بازگشايي مدارس"، اظهار کرد: امنيت در هر کشوري جزو خط قرمزها و توجه به اين موضوع مورد تاکيد همه کشورهاست. ما بايد زمينه آموزش را براي همه دانش آموزان فراهم کنيم و اگر جايي تعداد اندکي در مقابل حدود 16 ميليون دانش آموز ما بخواهند حرکتي انجام دهند، بايد براي همان دانش آموزان نيز فرصت آموزش را فراهم کنيم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، در پاسخ به اين که آيا دانش آموزي به دليل تحت تاثير ناآراميهاي اخير قرار گرفتن، اخراج شده است؟ تاکيد کرد: هيچ دانش آموزي در اين راستا اخراج نشده است. اگر مشکلي براي يکي از اين دانش آموزان پيش آيد ما خود را موظف ميدانيم براي آموزش او تلاش کنيم. دانش آموزي در اين راستا اخراج نشده؛ اگر هم تحت تاثير قرار گرفته و حرکتي انجام داده بايد به او آگاهي بخشي کنيم. در اين راستا تا کنون دانش آموز اخراجي نداشتهايم.
اخراج بدليل شرکت در جريانات اخير نداشتيم
گفتوگو و اطلاع به اولياء دانش آموزان صرفا به منظور آگاهي بخشي بوده است
کاظمي در پاسخ به اين که آيا دانش آموزي به خاطر بيانضباطي و انجام فعاليتهايي پيرامون ناآراميهاي اخير با «اخراج موقت» مواجه شده است؟، تاکيد کرد: گفتوگو و اطلاع به اولياء دانش آموزان تنها به منظور آگاهي بخشي است و ما چيزي به عنوان اخراج موقت نداريم. حتي وزارت آموزش و پرورش خود را موظف ميداند تلاش خود را براي دانش آموزاني که از قبل بازگشايي مدارس برايشان اتفاقاتي افتاده و مشکلاتي داشتهاند، انجام دهد.
وي با بيان اينکه نوجوانان و جوانان ما پيرو مکتب امام حسين و انتظار بزرگ ميشوند و اين امر را در خيل حضور جوانان و نوجوانان در پياده روي اربعين ميبينيم، تصريح کرد: استکبار از طريق جنگ رسانهاي و از طريق رسانه، سعي در بزرگ نمايي و بعضا ساختارشکنيهايي دارد که تعدادي در کشور شروع به انجام دادن آن کردند. برخي از اين خبر رسانيها که بعضا در اين ايام شکل گرفت، اخبار دروغ و بزرگ نمايي شده بود.
ترک تحصيل دختران نسبت به پسران در مقطع متوسطه کمتر است
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در بخش ديگر سخنان خود درباره آمار ترک تحصيل دانش آموزان متوسطه، توضيح داد: تا زماني که ثبت نام دانش آموزان پايه نهم براي پايه دهم قطعي نشود، نميتوان آمار ترک تحصيل را گزارش داد. آنچه وجود دارد نشان ميدهد، جمعيت دانش آموزي ما نسبت به سال قبل افزايش داشته و نرخ ارتقاء و گذر ما از متوسطه اول به دوم در دختران بيشتر است و اين به معناي آن است که ترک تحصيل در دختران به نسبت پسران در مقطع متوسطه کمتر است.
به گفته کاظمي، در سه پايه شاخه فني و حرفهاي و کاردانش 79هزار نفر دانش آموز به نسبت سال قبل افزايش داشته است.
وي افزود: ميتوان گفت در حال حاضر تعداد دانش آموزان شاخه فني حرفهاي ما و در طول انقلاب اسلامي سابقه نداشته است. در مجوع در آموزش فني و حرفهاي يک ميليون و 104 هزار و 28 نفر دانش آموز در سه پايه دهم، يازدهم و دوازدهم در حال تحصيلاند و از اين تعداد 387 هزار و 895 نفر در پايه دهم مشغول هستند که اين تعداد نيز نسبت به پايه دهم سال قبل با افزايش حدود 7 هزار نفري مواجه هستيم.
ثبت نام در پايه دهم همچنان ادامه دارد
کاظمي با تاکيد بر اينکه ثبت نام دانش آموزان در پايه دهم همچنان ادامه دارد، خاطر نشان کرد: 93درصد دانش آموزان در پايه دهم ثبت نام کرده اند و ثبت نام هنوز ادامه دارد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش همچنين درباره سهم رشتههاي مختلف در مقطع متوسطه توضيح داد: در بين رشتهها، سهم رشته علوم انساني از همه بيشتر است. پس از آن نيز رشته تجربي، پس از آن رياضي و سپس معارف اسلامي قرار دارد.