احرار: مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعي آذربايجان شرقي گفت: توسعه روستاها و بهبود معيشت روستاييان از دغدغه هاي اصلي دولت است.
حسين فتحي در روستاي نمرور هريس افزود: مجموعههاي اجرايي و از جمله دستگاههاي عضو شوراي هماهنگي تعاون، کار و رفاه اجتماعي استان، در راستاي سياست مورد اشار? دولت و براي توسعه اقتصاد روستايي، برنامههاي مفصلي در دست اجرا دارند.
وي عنوان کرد: ارائه تسهيلات 50 تا 200 ميليون تومانيِ قرض الحسن? مشاغل خانگي به ازاي هر فرصت شغلي از جمل? اين برنامه هاست.
مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعي آذربايجان شرقي يادآوري کرد: پارسال از همين محل به 23 طرحِ متعلق به شهرستان هريس با ارزش يک ميليارد تومان وام قرض الحسنه پرداخت شد، اما سهمي? اختصاصي به اين شهرستان در سال جاري با افزايش سه برابري، سه ميليارد تومان تعيين شده است.
وي افزود: بخش ديگري از وامهاي ارزان قيمتِ در نظر گرفته شده تحت عنوان تسهيلات اشتغال پايدار روستايي است که تاکنون از اين محل، ??.? ميليارد تومان وام به 157 طرحِ متعلق به شهرستان هريس با اشتغالزايي 310 نفر پرداخت شده است.
فتحي ادامه داد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي آذربايجان شرقي همچنين در برنام? ديگري، نه تنها زمين? تاسيس سهل شرکتهاي تعاوني توسع? عمران روستايي را فراهم کرده، بلکه بستر رونق گرفتن سريع فعاليت اين شرکتها را نيز به وجود آورده است به طوري که اين شرکتها از پرداخت ماليات بر درآمد معاف هستند و سهم کارفرما در حق بيمههاي تامين اجتماعي نيز توسط دولت پرداخت ميشود ضمن اينکه اين تعاونيها ميتوانند بدون تشريفاتِ مورد نياز براي ساير تعاوني ها، به راحتي در مناقصهها شرکت کنند.
رئيس شوراي هماهنگي ادارات تابع? وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي در آذربايجان شرقي اعلام کرد: ?? درصد شهروندان به نوعي مخاطب جامع? هدف دستگاههاي تابعه وزارت تعاون هستند و از اين رو ما خود را مقيد به ارائ? بهترين و شايستهترين خدمات به مردم ميدانيم.
فتحي خاطرنشان کرد: فلسف? نامگذاري ?? مهر به عنوان روز ملي روستا و عشاير اين بوده که روستاها، مناطق عشايري، روستاييان و جامع? سختکوش عشاير و همچنين نيازمنديهاي آنان در کانون توجهها باشد.
وي افزود: لازم است به مناسبت روز ملي روستا و عشاير نقش پراهميت روستاييان و جمعيت عشايري در عمران، آباداني و رشد اقتصادي استان و کشور تبيين گردد چراکه اعتقاد داريم جامع? روستايي آغازگر تمدن بشري بوده و در زمان حاضر نيز مظهر ساده زيستي، ايمان، تدّين و اعتقادات است.
محمد نظري مدير صندوق بيم? اجتماعي کشاورزان، روستاييان و عشاير آذربايجان شرقي هم گزارشي از عملکرد ? ماه? اين صندوق در استان و شهرستان هريس ارائه کرد و با اشاره به اينکه نيم? دوم سال، آغاز فصل نام نويسي و تمديد عضويت بيمه شدگان اين صندوق است، گفت: تمام مجموعههاي همکار با صندوق بيمه اجتماعي روستاييان در سراسر استان آماد? ارائه خدمات به مراجعان هستند.
وي تاکيد کرد: صندوق بيمه اجتماعي کشاورزان، روستاييان و عشاير بناي رقابت با هيچ مجموع? دولتي و غيردولتي از جمله تامين اجتماعي را ندارد، اما مصمم است سياست اصولي دولت در بيمه کردن هم? افراد روستانشين و حتي ساکنان مناطق شهري که برابر قانون مشمول عضويت در صندوق بيمه اجتماعي هستند را محقق کند.
به گفته نظري، هم? زنان و مردان ?? تا ?? سال? فاقد بيمه اجتماعي که ساکن روستا، ساکن مناطق عشايري، ساکن شهرهاي زير 20 هزار نفر جمعيت، کشاورزان ساکن در شهرهاي بزرگ، قاليبافان و مشاغل مرتبط با بافندگي (ساکن شهر، روستا و عشاير)، شاغلين صنايع دستي و ميراث فرهنگي و رانندگان حمل کالان و مسافر بين شهري (ساکنان روستا و شهر) هستند، به عنوان مشمول عضويت اختياري در صندوق بيمه اجتماعي کشاورزان، روستاييان و عشاير محسوب ميشوند.
در پايان اين جلسه حُکم برقراري مستمري بازماند? عضو فوت شد? صندوق بيمه اجتماعي روستاييان آذربايجان شرقي که جلسه در منزل آن مرحوم برپا شده بود، به همسرش، خانم رنجي نمرور اهدا شد.
چند حُکم برقراري مستمري ديگر براي اعضاي اين صندوق که در روستاي نمرور سکونت دارند، به همراه لوحهاي سپاس از همياران صندوق بيمه اجتماعي کشاورزان، روستاييان و عشاير آذربايجان شرقي نيز در همين جلسه اِعطا شد.