احرار: استاندار آذربايجان شرقي، با اشاره به فضاي باثبات سرمايهگذاري در استان، گفت: آذربايجان شرقي مزيتهايي متعددي براي سرمايهگذاران خارجي دارد و علاقهمنديم در حوزههاي مختلف پذيراي سرمايهگذاران توانمند باشيم.
عابدين خرّم، روز سه شنبه، 22 شهريورماه، در ديدار با سفير ژاپن در ايران، افزود: ايران و ژاپن پيش از ?? سال سابقه روابط ديپلماتيک دارند و ژاپن به عنوان يک کشور متمدن که در تعاملات با دنيا نقش اساسي دارد براي ايران بسيار مهم است و اميدواريم روابط ديپلماتيک تحت تاثير مزاحمتهايي که ديگران ايجاد ميکنند، قرار نگيرد.
وي با اشاره به ظرفيت هاي آذربايجان شرقي در حوزه هاي مختلف، ادامه داد: تبريز به عنوان مرکز تمدن و تاريخ ايران اسلامي و منطقه همواره نقش بسيار مهمي در مسائل منطقه اي در حوزه هاي فرهنگي، سياسي، اجتماعي و اقتصادي داشته است.
خرّم گفت: قرار گرفتن در مسير تاريخي جاده ابريشم و همچنين مسير ترانزيت به کشورهاي اروپايي و اوراسيا توانسته نقش برجسته و بي بديلي براي استان در افزايش روابط تجاري ايفا کند.
وي با اشاره به اينکه آذربايجان شرقي از لحاظ امنيت سرمايه گذاري همچون ساير استان هاي کشور بسيار باثبات است، اظهار داشت: شهرک اختصاصي سرمايه گذاري خارجي براي تجار و بازرگانان خارجي در تبريز وجود دارد که مزيت خوبي براي حضور سرمايه گذاران ژاپني در اين شهر است.
استاندار آذربايجان شرقي با اشاره به اينکه تبريز قطب سوم توليد قطعات خودرويي در کشور است، گفت: مي توان از توانمندي هاي ژاپن در حوزه خودروسازي و توليد قطعات خودرو در تبريز بهره مند شد.
وي با تاکيد بر حضور هيات هاي اقتصادي ژاپن در تبريز و سرمايه گذاري در بخش هاي علمي و فناوري، افزود: شرکت هاي دانش بنيان، استارت آپ ها و مراکز رشد بسيار خوبي در حوزه هاي مختلف از جمله کشاورزي و صنعتي و هايتک در استان فعال هستند.
خرّم با اشاره به ظرفيت هاي گردشگري، ميراث فرهنگي و آثار ثبت شده جهاني اين استان، بر افزايش حضور گردشگران ژاپني در استان تاکيد کرد.
وي ادامه داد: منطقه آزاد ارس مزيت بسيار خوبي از لحاظ صنعتي، ارتباطات ترانزيتي و معافيت هاي اقتصادي براي توسعه و گسترش روابط بين دو کشور است.
استاندار آذربايجان شرقي همچنين با اشاره به اينکه حل مساله مسکن از جمله اولويت هاي دولت سيزدهم است، گفت: ميتوان از تخصص و تکنولوژي هاي جديد ژاپن در حوزه ساخت و ساز در استان بهره مند شد.
سفير ژاپن در ايران نيز در اين ديدار با اشاره به اينکه آذربايجان شرقي از جمله استان هاي استراتژيک و مهم ايران است، اظهار داشت: علاقمند به افزايش ارتباطات و توسعه تعاملات اقتصادي و فرهنگي با اين استان هستيم.
کازو توشي آيکاوا افزود: تبريز و آذربايجان شرقي در طول تاريخ همواره نقطه اتصال بين شرق و غرب بوده و آماده گسترش روابط با اين استان هستيم.
وي با بيان اينکه بهرغم وجود تحريمها ژاپن و ايران همکاريهاي خوبي در زمينه هاي مختلف دارند، گفت: در برنامه هاي احياي درياچه اروميه، آژانس همکاري هاي بين المللي ژاپن (جايکا) برنامههاي مختلفي در اين استان در حوزه درياچه اروميه اجرا کرده است.