احرار: مديرکل ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجان شرقي از تشکيل کارگروه ويژه ساماندهي آبشار آسياب جلفا خبر داد.
جلسه بررسي و ساماندهي وضعيت آبشار آسياب جلفا با حضور نماينده مردم مرند و جلفا در مجلس شوراي اسلامي، مديرکل ميراثفرهنگي، نمايندگان ادارهکل محيط زيست استان، منطقه آزاد ارس، مرزباني و دهياري برگزار شد.
احمد حمزه زاده مديرکل ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجان شرقي با تأکيد به اينکه ساماندهي آبشار آسياب جلفا با همکاري دستگاههاي مرتبط در دستور کار قرارگرفته است، ادامه داد: در راستاي رسيدگي ويژه به آبشار آسياب جلفا بهعنوان يکي از مهمترين جاذبههاي طبيعي استان که همهساله پذيراي گردشگران بسياري است، کارگروه ويژه ساماندهي آبشار آسياب خرابه تشکيل شد.
او افزود: در راستاي ساماندهي واحدهاي مستقر در محوطه آبشار آسياب جلفا، مقرر شد تا طرحي توسط ادارهکل محيطزيست همگون با طبيعت ارائه و با تأييد ادارهکل ميراثفرهنگي استان اجرا شود.
حمزه زاده اظهار داشت: پس از تأييد طرح ارائهشده توسط ادارهکل محيطزيست استان، بهرهبردار اين مجموعه تعيين خواهد شد تا بهصورت ويژه به ارائه خدمات به گردشگران بپردازد.
از خرداد ماه امسال با توجه به شرايط خاص و تغييرات به وجود آمده در اين منطقه گردشگري و رانش قسمتهايي از ضلع غربي آن، فعاليت اين مجموعه تفريحي گردشگري به حالت تعليق درآمده است.
به گزارش ايرنا، آبشار « آسياب خرابه» در شهرستان جلفا در شمال غربي استان آذربايجان شرقي يکي از زيباترين مناظر ديدني و جلوه اي از آفرينش طبيعت در منطقه است.
در گذشته در اين محل چند باب آسياب آبي وجود داشت که مردم با استفاده از اين آبشار محصول گندم منطقه را به آرد تبديل مي کردند، اما در حال حاضر خرابه اي بيش از آن باقي نمانده و به همين دليل به نام آسياب خرابه معروف شده است.
آبشار آسياب يا به اصطلاح عام آسياب خرابه و در زبان ترکي آذري «خرابه دييرمان» در 27 کيلومتري هادي شهر و در نوار مرزي ايران و جمهوري آذربايجان در 5 کيلومتري روستاي منجن آباد در حاشيه رود ارس واقع شده است.
اين آبشار يکي از زيباترين مناطق ديدني آذربايجان شرقي است که حاصل جدال آب و طبيعت بوده و با چشم اندازي دل انگيز از ارتفاع بيش از 15 متري به دره اي سرازير مي شود.