احرار:استاندار آذربايجان شرقي با بيان اينکه ميانگين نرخ رشد جمعيت در استان پايينتر از ميانگين کشوري است، خواستار اعطاي مشوقهاي لازم براي فرزندآوري از سوي دستگاههاي مسئول شد.
عابدين خرّم در جلسه ستاد جمعيت آذربايجان شرقي با بيان اينکه جزو پنج استان پير کشور هستيم، افزود: موضوع حمايت از خانواده و جواني جمعيت مسأله بسيار مهمي است که بايد تمامي دستگاهها براي رفع موانع و اعطاي مشوقهاي لازم پاي کار بيايند.
وي ادامه داد: امروز بايد از تمامي ظرفيتها و امکانات براي دستيابي به اهداف مورد نظر در مسأله حمايت از خانواده و جواني جمعيت به خوبي استفاده شود.
خرّم گفت: علاوه بر حمايتهاي قانوني و مشوقهاي در نظر گرفته شده، آموزش، آگاهي بخشي و فرهنگسازي در رابطه با اين بحث بسيار مهم بايد به صورت مستمر انجام شود.
وي با بيان اينکه نيازمند اقدامات گسترده و متنوعي در اين حوزه هستيم، اضافه کرد: سمت و سوي برنامهها و اقدامات بايستي با محوريت فرزند آوري و جواني جمعيت و استفاده از همه امکانات و ظرفيتها باشد.
استاندار آذربايجان شرقي بر ضرورت همکاري و تعامل همه دستگاههاي اجرايي براي دستيابي به اهداف اين ستاد و بررسي عملکرد و اقدامات آنها تاکيد کرد.
معاون شهرسازي و معماري اداره کل راه و شهرسازي آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه گفت: يک هزار و ??? نفر داراي سه فرزند بيشتر در طرح نهضت ملي مسکن در استان ثبت نام کردهاند که از اين تعداد 348 نفر حائز شرايط هستند.
بابک نجفيان افزود: براساس مفاد قانون حمايت از خانواده و جواني جمعيت اگر فردي داراي بيشتر از سه فرزند باشد مي تواند در طرح نهضت ملي مسکن، زمين و يا واحد مسکوني به اين فرد اختصاص يابد.
معاون بيمه سلامت آذربايجان شرقي نيز با اشاره به اينکه دستورالعمل پوشش بيمه اي خدمات ناباروري از سال گذشته ابلاغ شده است، گفت: از ابتداي سال 1400 تا مرداد ماه امسال يک هزار و 436زوج نابارور در سيستم بيمه سلامت ثبت و نشان دار شده و بيش از سه ميليارد تومان هزينه خدمات درمان ناباروري در استان پرداخت شده است.
محمدحسين امير پور افزود: در مراکز دولتي و عمومي غيردولتي درمان ناباروري در استان 90 درصد هزينه ها توسط بيمه سلامت و 10 درصد فرانشيز نيز توسط بيمه شده و در مراکز خصوصي 70 درصد توسط بيمه پرداخت ميشود.
مديرکل بهزيستي آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه اظهار داشت: مجموع فرزندان امدادبگير از محل اعتبارات سازمان بهزيستي کشور در استان يکهزار و 700 نفر بوده و مهم ترين هدف سازمان حمايت از کودک و نگهداري در نزد بستگان درجه يک و دو است.
فرگل صحاف با بيان اينکه يک هزار و 148 خانوار دو قلو و 211 خانوار سه قلو در استان وجود دارد، افزود: بهزيستي به عنوان يکي از دستگاه هاي اصلي حمايت کننده از خانواده هاي داراي فرزند چند قلو و با هدف توسعه عدالت اجتماعي و تأمين رفاه اجتماعي اين خانواده ها و تسهيل حمايت و مساعدت چند لايه به آنها، برنامه حمايت از خانواده هاي داراي فرزند چند قلو را تدوين و اجرا کرده است.
وي ادامه داد: در سال گذشته 7 هزار و 654 نفر آزمايش ژنتيکي خانواده هاي معلولين به مبلغ 4.5 ميليارد تومان توسط بهزيستي هزينه شده تا از تولد نوزاد معلول و سقط هاي ناصحيح جلوگيري شود.
حسين حقائي، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تبريز نيز در اين جلسه گفت: براساس آمار مرکز آمار ايران تغييرات جمعيتي در کشور از سالهاي 65 تا 95 به سمت پيري بوده و 12 درصد جمعيت آذربايجان شرقي بالاي 65 سال بوده و چهارمين استان با بيشترين سالمند در کشور هستيم.