1401/06/12 - 14 : 21
کد خبر: 29569
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز خبرداد؛
حمايت تمام عيار از توليدات دانش بنيان حوزه سلامت
احرار: معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز، از حمايت تمام عيار از توليدات دانش بنيان حوزه سلامت خبرداد و گفت: 75 شرکت دانش بنيان و فناور در دانشگاه علوم پزشکي تبريز فعال است.

به گزارش احرار به نقل  دانشگاه علوم پزشکي تبريز،  دکتر پرويز شهابي اقدامات و دستاوردهاي اين معاونت و برنامه هاي آتي حوزه پژوهش و تحقيقات اين دانشگاه را تشريح کرد و با اشاره به جايگاه پژوهشي اين دانشگاه در منطقه و جهان گفت: برپايه گزارش هاي جديد منتشر شده در نظام رتبه بندي لايدن براي سال 2022 رتبه دانشگاه علوم پزشکي تبريز در تمامي حوزه هاي موضوعي (All Science) از رتبه 577 به رتبه 540 در بين دانشگاههاي بين المللي در سطح جهاني و در حوزه موضوعي علوم پزشکي (Biomedical and Health Sciences) از رتبه284 به رتبه 258 ارتقا يافته است.

 

 دکتر شهابي افزود: لايدن يکي از نظام هاي معتبر ارزيابي دانشگاهي است که هر ساله دانشگاه‌هاي برتر دنيا را بر اساس شاخص هاي معتبر علم سنجي مورد ارزيابي و رتبه بندي قرار مي دهد. 

دانشگاه هاي دنيا در قالب4  معيار کلي مرجعيت علمي، ديپلماسي علمي، دسترسي آزاد به انتشارات و تنوع جنسيتي در لايدن مورد رتبه بندي قرار مي گيرند.

 

وي اعلام کرد: دانشگاه علوم پزشکي تبريز در نظام رتبه بندي سايمگو از رتبه جهاني 617 در سال 2021 به 536 در سال2022 ارتقا يافته است. نظام رتبه‌بندي سايمگو براساس تعداد مقالات علمي موسسات آموزش عالي کشورهاي مختلف موجود در بانک اطلاعاتي اسکوپوس، آن‌ها را ارزيابي و رتبه‌بندي مي‌کند. اين رتبه‌بندي يکي از جديدترين و جامع‌ترين نظام‌هاي رتبه‌بندي پژوهشي دانشگاه‌ها و موسسات پژوهش محور در جهان است.

 

معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: بر اساس جديدترين رتبه بندي وبومتريکس (جولاي 2022)، جايگاه دانشگاه علوم پزشکي تبريز ، در رتبه بندي بين المللي وبومتريکس ، با 2 پله صعود نسبت به ارزيابي قبلي ، رتبه3 را در بين دانشگاه هاي علوم پزشکي کسب کرد.

 

وي ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکي تبريز از سال 2012 ميلادي در رتبه 5 قرار داشت که پس از سالها تلاش دانشگاه با ارتقا دو پله از دانشگاه علوم پزشکي اصفهان به رتبه 3 کشوري رسيد.

 

دکتر شهابي خاطرنشان کرد: طبق اين رتبه بندي، دانشگاه علوم پزشکي تبريز، در بين کل دانشگاه هاي کشور با صعود 3 پله اي به رتبه 7 و در بين دانشگاه هاي دنيا با ارتقاء 88 پله اي به رتبه 864 دست يافت.

 

معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز، تشريح کرد: اين نظام رتبه بندي که ارزيابي خـود را در زمينـه وضـعيت وب سـايت‌هـا از سال 2004آغاز کرده اسـت؛ هـر شـش مـاه يكبـار بـيش از 27,000دانشـگاه و مركـز آموزشـي و پژوهشي سراسر جهان را بر مبناي وبسـايت آنهـا مـورد بررسـي قـرار مـي دهـد.

 

وي با اشاره به مقياس هاي قابل ارزيابي در اين رتبه بندي گفت: معيارهاي مورد ارزيابي در اين رتبه بندي شامل قابليت مشاهده توسط ديگران، اندازه صفحات وب، تعداد ارجاعات از نويسندگان برتر، تعداد مقالات پر استناد (جز 10 درصد برتر) است.

 

دکتر شهابي گفت: کسب رتبه در رتبه بندي هاي بين المللي لايدن، سايماگو و وبومتريکس از لحاظ علمي و تخصصي موجب ارتقا دانشگاه ها خواهد شد. از جمله اينکه يکي از ملاک هاي پذيرش دانشجوي بين المللي داشتن رتبه زير 1000 در اين قبيل رتبه بندي هاي بين المللي است و دانشجويان خارجي دانشگاههايي را براي ادامه تحصيلات انتخاب مي کنند که رتبه زير هزار داشته باشند.

 

وي خاطر نشان کرد: رتبه بندي هاي بين المللي بدون شک مهم است ولي رسالت اصلي دانشگاهها خدمت به مردم است ، بايد کار پژوهشي منتج به يک محصول يا خدمت براي مردم شود. از اين لحاظ دانشگاهها بايد از دانشگاه نسل اول به سمت دانشگاه نسل پنجم حرکت کنند.

 

مسائل زيست محيطي در محور فعاليت هاي دانشگاهاي نسل پنجم

 

دکتر شهابي در تشريح تفاوت هاي بين دانشگاه ها از نسل اول تا نسل پنجم گفت: دانشگاه هاي نسل اول، آموزش محور بودند، دانشگاه هاي نسل دوم در کنار آموزش توجه به کار پژوهشي نيز داشتند، دانشگاه هاي نسل سوم براي رفع فاصله موجود بين دانشگاه و صنعت وارد حوزه فناوري و اقدامات فناورانه شدند، دانشگاه هاي نسل چهارم جامعه محور خواهند شد و توان خود را صرف گذر از ثبت هاي اختراع و اکتشاف، جامعه محور خواهند کردند و در نهايت دانشگاه هاي نسل پنجم در کنار توسعه آموزش و پژوهش و اقدامات فناورانه و جامعه محور، مسائل و مشکلات زيست محيطي را به جد در کانون توجه قرار خواهند داد. 

 

وي ادامه داد: نگرش غالب در دانشگاه نسل پنجم اينبنيان و فناورانه در حوزه سلامت، آنچه مهم است، کيفيت و قدرت رقابت در اين توليدات است.

 

لزوم تمرکز بر صادرات محصولات دانش بنيان

 

دکتر شهابي خاطر نشان شد؛ از جمله مولفه هاي ديگر در اين حوزه تمرکز دانشگاه روي صادرات محصول توليدي است. توليداتي همچون کالبدنما و بايوپرينتر سه بعدي از مصاديق اين نوع توليدات است که قبلا به برخي کشورها از جمله پاکستان صادر شده و 10 قرارداد صادرات به کشورهاي همسايه هم در حال نهايي شدن است. کالبد نما خواهان زيادي از کشورهاي همسايه دارد. دانشگاه هاي کشورهاي همسايه از جمله دانشگاه هاي ترکيه ، آذربايجان، پاکستان، افغانستان و ... بازار هدف آماده براي صادرات است.

 

وي ادامه داد: اقدام مهم بعدي که در اين مدت انجام يافته است راه اندازي زيرساختهاي کار آزمايي در آزمايشگاه حيواني است که در اين خصوص حيوان خانه ي جنب دانشکده تغذيه که راکد مانده بود تجهيز و نوسازي شد و در حال راه اندازي است.

 

شهابي گفت: قبلا فقط حيوانات آزمايشگاهي از ساير شهرها خريداري مي شد ولي با تجهيز اين محل نگهداري و پرورش، علاوه بر اينکه از خلوص ژنتيکي حيوانات اطمينان حاصل مي شود، صرفه جويي اقتصادي اتفاق خواهد افتاد.

 

وي در خصوص درآمدهاي داخلي و خارجي دانشگاه گفت: در سال قبل حدود 9 ميليارد تومان تراز ارتباط با صنعت داشتيم که ده درصد آن به دانشگاه تعلق مي گيرد. با برآوردهاي صورت گرفته، اميدواريم در سال جاري اين رقم به 10 برابر افزايش يابد. البته در برنامه استراتژيک مبلغ مورد انتظار براي تحقق پايين است؛ ولي در عمل نه تنها اين رقم پيش بيني شده در برنامه استراتژيک محقق خواهد شد بلکه رشد چندين برابر خواهيم داشت, بطور مثال در خصوص ماده اوليه مزالازين، هزينه واردات حدود اين ماده براي کشور دو و نيم ميليون دلار است.

 

معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي تبريز ادامه داد: اگر دانشگاه علوم پزشکي تبريز اعلام کند که قادر به توليد و تامين اين ماده اوليه دارويي است، واردات آن مشروط بر اينکه سالانه 20تن توسط دانشگاه تامين و به کشور عرضه شود قطع خواهد شد. از اين جهت، دانشگاه با دو شرکت بزرگ دارويي در حال عقد قراردادي است که حجم موثر از اين مواد را توليد کند.

 

وي خاطر نشان کرد: يکي از مشکلات ما خروج نخبگان از کشور است، در وهله اول بايد کاري کرد که جوانان احساس خود باروري داشته باشند، بايد در کنارشان بود تا با افتخار به هويت ملي خويش، با غرور باور کنند که کشور براي آنها است و همه بايستي دست بدست هم داده و اقتدار کشورمان را حفظ کنيم و ارتقاء ببخشيم.

 

 دکتر شهابي در پايان گفت: زيرساخت پژوهشي صرفا فيزيکي يا مالي نيست و نيروي انساني در راس اين فرايند توسعه اي قرار دارد، از اين رو يکي از مهمترين محورهاي ما در معاونت توجه به نيروي انساني و تقويت و حمايت است.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 6 + 9

  آخرین اخبار
توسعه هوشمندانه ارس با حفظ منابع طبيعي و تعامل بين بخشي
آلودگي به هواي تبريز بازگشت
زنوزي: مطمئن باشيد حق با بيرانوند است/ براي VAR از ما پول مي‌خواهند
جشنواره ملي چندرسانه‌اي «جاده سبز» در تبريز؛ تلاشي براي بهبود ايمني جاده‌ها و حمل‌ونقل کشور
ضرورت رفع موانع گلخانه‌داران منطقه آزاد ارس/توسعه گلخانه‌هاي ارس با تمرکز بر انرژي‌هاي پايدار
کارگاه‌هاي تخصصي رسانه و ارتباطات « جشنواره ملي جاده سبز» برگزار مي شود
داوران جشنواره «جاده سبز» اعلام شدند؛ از آناهيتا درگاهي تا رضا رشيدپور و علي ضيا
نمايش اصلي و کرم در تبريز به روي صحنه رفت
آماده‌سازي 120 مسجد آذربايجان شرقي براي آيين اعتکاف
حقوق اقليت‌هاي ديني به شکلي شايسته‌تر مورد توجه قرار مي گيرد
  پربازدیدترین اخبار
ضرورت رفع موانع گلخانه‌داران منطقه آزاد ارس/توسعه گلخانه‌هاي ارس با تمرکز بر انرژي‌هاي پايدار
نمايش اصلي و کرم در تبريز به روي صحنه رفت
آماده‌سازي 120 مسجد آذربايجان شرقي براي آيين اعتکاف
داوران جشنواره «جاده سبز» اعلام شدند؛ از آناهيتا درگاهي تا رضا رشيدپور و علي ضيا
حقوق اقليت‌هاي ديني به شکلي شايسته‌تر مورد توجه قرار مي گيرد
کارگاه‌هاي تخصصي رسانه و ارتباطات « جشنواره ملي جاده سبز» برگزار مي شود
جشنواره ملي چندرسانه‌اي «جاده سبز» در تبريز؛ تلاشي براي بهبود ايمني جاده‌ها و حمل‌ونقل کشور
آلودگي به هواي تبريز بازگشت
زنوزي: مطمئن باشيد حق با بيرانوند است/ براي VAR از ما پول مي‌خواهند
توسعه هوشمندانه ارس با حفظ منابع طبيعي و تعامل بين بخشي
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.