احرار: استاندار آذربايجانشرقي با اشاره به اينکه معادن استان يکي از اصلي ترين و برجسته ترين مسايل اقتصاد استان و ملي است، گفت: بعد از سفر استاني رئيس جمهور تشکيل شرکت مستقل مس آذربايجان مورد تاکيد قرار گرفت که تحقق آن در مرحله پاياني است.
عابدين خرّم با گراميداشت ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر و تبريک هفته دولت، افزود: معادن در آينده و توسعه استان نقش اول را خواهند داشت، از اين رو شوراي معادن استان وضعيت معادن را به طور کامل بررسي مي کند؛ امسال در بخشهاي صنعت و معدن 1800 مجوز صادر شده که در حال اکتشاف معادن و راه اندازي صنايع جديد هستند.
خرّم با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه گردشگري، اظهار داشت: بعد از فروکش کردن کرونا در سال گذشته و سال جاري اقدامات مناسبي انجام شد که مي توان به افزايش 25 درصدي موافقت هاي اصولي در زمينه سرمايه گذاري بخش گردشگري اشاره کرد.
وي ادامه داد: 91 پروژه فرهنگ و گردشگري با 23 هزار ميليارد تومان در استان در حال اجرا است که ظرفيت هتلينگ استان تا 2 برابر افزايش مييابد؛ پرونده ثبت جهاني جنگل هاي ارسباران نيز در حال پيگيري است.
استاندار آذربايجان شرقي با اشاره به اينکه با رشد سه برابري گردشگر به استان مواجه هستيم، گفت: بيش از 80 درصد مراکز اقامتي گردشگران خارجي و داخلي حضور داشته اند و 10 سفير و هيات هاي خارجي به تبريز سفر کردند تا از ظرفيت ها و پتانسيل هاي استان از نزديک آشنا شوند.
وي همچنين با اشاره به اينکه مقبرة الشعرا نگين فرهنگ و شعرو ادب استان است، افزود: امروز بخشي از اين مجموعه به بهره برداري رسيد و با توجه به مصوبات سفر استاني رييس جمهور مجموعه مقبرة الشعرا تا آخر امسال به صورت کامل به اتمام مي رسد.
خرّم با تاکيد بر اينکه توسعه ورزش استان از اولويتهاي مديريت استان است، گفت: اعتبارات خوبي براي اتمام پروژه يادگار امام تعيين شده که بخشي از مجموعه به اتمام رسيده و از هفته جاري بازيهاي خانگي تراکتور در اين زمين انجام خواهد شد.
وي ادامه داد: بخش مسکن يکي از موضوعات مهم دولت است، 9500 واحد با خود مالکي و پرداخت تسهيلات افتتاح شد و در تمام شهرستان ها 8850هکتار براي مسکن آماده و تحويل داده شده و تا نياز و دغدغه اساسي مردم پاسخگو باشيم.
استاندار آذربايجان شرقي بر نوسازي و بازسازي اساسي شهرها توسط شهرداران و فرمانداران تاکيد کرد و گفت: در سرتاسر استان کار سازندگي، عمران و آباداني در حال انجام است.
ايجاد شهرکهاي مشترک بين ايران با جمهوري آذربايجان، ارمنستان و ترکيه
وي با اشاره به تفويض اختيارات ويژه در رابطه با ارتباط با کشورهاي همسايه به استانداران استان هاي مرزي، گفت: با کشورهاي جمهوري آذربايجان، ترکيه و ارمنستان براي ايجاد شهرک هاي مشترک در حوزه صنعت و شرکت هاي دانش بنيان رايزني و مذاکره کرده ايم.
خرّم با تاکيد بر اينکه بهترين شرايط ديپلماسي با کشورهاي همسايه در دولت سيزدهم اتفاق افتاده، افزود: در اين دولت سرنوشت، نياز و اقتصاد کشور به مساله برجام گره زده نشده و اکنون گشايشها اتفاق افتاده است.
استاندار آذربايجان شرقي گفت: در حوزه صادرات و گمرک در فعال ترين شرايط و و ضعيت قرار داريم، اما به اين شرايط راضي نيستيم و از دولت درخواست کرده و موافقت انجام شد تا گمرک ها شبانه روزي کار کنند که اين امکان فراهم است و بايد کمبودها را رفع کنيم.
منطقه آزاد ارس بخش مغفول شده استان
وي با اشاره به اينکه منطقه آزاد ارس بخش مغفول شده استان بود، گفت: با توجه به معافيت هاي قانوني و امکاناتي که در منطقه آزاد ارس فراهم است و اکنون اين منطقه به طور 100 درصد در حوزه توليد، صادرات و بخش هاي جديد براي متحول کردن اقتصاد استان فعال شده است.
خرّم با اشاره به اينکه منطقه آزاد ارس و ويژه سهلان در آينده نقش اصلي در توسعه و پيشرفت استان ايفا خواهند کرد، ادامه داد: در اين راستا سند تحول در رابطه با اقتصاد منطقه آزاد ارس تدوين شده و کمبودهاي حوزه انرژي در حال پيگيري است تا بخشي از آن احصا شود.
وي در خصوص ارتباط مديريت ارشد استان با مردم، گفت: ارتباط مردمي رابه عنوان وظيفه و تکليف مي دانيم و از اولين روز شروع دولت تا امروز حتي يک هفته ميزهاي خدمت در سطح استان تعطيل نشده است و يکي از شاخص هاي ارزيابي موفقيت مسئولان ارتباطات مردمي است.
استاندار آذربايجان شرقي افزود: در سفر استاني رييس جمهور به آذربايجان شرقي بيش از 70 هزار نفر در سطح استان با مسئولان کشوري و استاني ارتباط برقرار کردند که از اين تعداد به 30هزار نفر پاسخ داده شده و ادامه دارد.
وي با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش کشاورزي اظهار داشت: با مساعدت هايي که از سوي دولت انجام گرفته 300 هزار تن گندم توليد شده که رشد دو برابري نسبت به گذشته دارد.
خرّم ادامه داد: برنامه ريزي شده تا در استان زنجيره ها در حوزهاي مختلف تکميل شود و ارزش افزوده در حوزه خدمات، صنعت و کشاورزي و توليد ناخالص داخلي بايد افزايش يابد.
وي اضافه کرد: در ? ماهه دوم سال جاري تحرک و بازسازي انقلابي بيش از گذشته در تمام حوزه ها رقم خواهد خورد.
وي در خصوص اقدامات انجام شده در حوز فناوري و دانش بنيان در 10 ماهه گذشته، گفت: ستاد اقتصاد دانش بنيان در استان داراي سند مصوب و اکوسيستم فناوري تعريف و کارخانه نواوري به زودي در استان راه اندازي مي شود و سرمايه صندوق هاي خطر نيز افزايش يافته است.
استاندار آذربايجان شرقي با اشاره به اينکه رتبه 8 کشوري را در حوزه دانش بنيان قرار داريم، ادامه داد: براساس برنامه ريزي هاي انجام شده طي پنج سال آينده به رتبه 2 کشوري ارتقا يابيم و همچنين تامين نيازهاي پشتيباني مالي شرکت هاي دانش بنيان و زمينه صادرات توليدات اين شرکت ها به کشورهاي منطقه در استان فراهم است