احرار: سخنگوي اقتصادي دولت گفت: اگر فردي حداقل 100 هزار دلار وارد کشور کند ميتواند اقامت بگيرد.
سيد احسان خاندوزي وزير امور اقتصادي و دارايي در برنامه بدون توقف با اشاره به اينکه قرار است انحصار واردات شکسته شده و از انحصار چند شرکت خاص دولتي و خصوصي خارج شود، اظهار کرد: بنا بر اين است هر کس بتواند کالا را ارزانتر وارد کند او را تشويق کنيم و خودِ واردکنندهها با هم در کاهش قيمت کالاهاي وارداتي رقابت داشته باشند.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا قبول داريد سياست دولت قبل خودتحريمي بوده؟ يادآور شد: باور ما اين است که حتماً بايد در تعاملات بينالمللي از همه فرصتها استفاده کنيم و البته نيازهايي هم که لازم داريم از طريق روابط تجاري خوب به دست بياوريم، اما اختلاف نظر اين است که دنيا تنها يک کشور و يک مجموعه محدود از کشورها نيست، ميزان افزايش ميزان روابط تجاري ايران با کشورهاي همسايه و کشورهايي که با ما تعامل دارند در يک سال 30 تا 40 درصد افزايش پيدا کرده، در عين اينکه همچنان مسأله مذاکرات و برجام و توافق هم در مسير بوده و اما گشايشي در آن انجام نشده بود.
وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان اينکه حتماً يکي از ارکاني که به رشد اقتصادي ما کمک ميکند اين است که با ديگر کشورها ديپلماسي اقتصادي فعال داشته باشيم و خودمان را منحصر نکنيم، تصريح کرد: اما اينکه برخي فکر ميکنند اگر برجام امضا نشود ما مشکل پيدا ميکنيم کاملاً غلط است، نميگوئيم با دنيا کاري نداشته باشيم و خودمان خودمان را اداره کنيم اما ميگوئيم همين الان در نيمه دوم سال 1400 دو برابر نفتي که قبلاً ميفروختيم صادر کنيم و بيشتر از اين هم ظرفيت داريم، در مورد سرمايهگذاريهاي خارجي هم قراردادهاي فراواني اجرا ميشود، و اينها گواه اين است که ميشود اقتصاد را در همين شرايط هم مديريت کرد.
خاندوزي با بيان اينکه تحريمها قطعاً اثر دارد و کارها را در برخي موارد دشوار ميکند گفت: اما حتماً ميتوانيم اقتصاد را بدون گره زدن به مسأله مذاکرات ادامه داده و اداره کرده و حتي بايد بتوانيم ادامه رشد را هم پياده کنيم. در بحث توسعه اقتصادي نيز چند برابر دوره گذشته با طرف چيني تعامل پيدا کرديم و تمرکزمان را بيشتر روي کشورهايي گذاشتيم که نياز به صادرات ما دارند، حتي نقطه مشخصي را در مشهد براي جلب سرمايهگذاري کشورهاي شمالي و غربي داير کرديم.
وي ادامه داد: به نظرم اين الگو در صادرات و واردات ميتواند نتايج مناسبي داشته باشد. حتي گفتيم هر کس بتواند ارز وارد کشور کند حتي اگر طلا هم باشد نه تنها ارزش افزودهاي گرفته نميشود بلکه براي منشأ ارزَش هم سختگيري نميشود تا به راحتي سرمايه و سپردهگذاري انجام شود.
سخنگوي اقتصادي دولت در خصوص قانون اقامت گرفتن ايران با سقف سرمايهگذاري 250 هزار دلار اظهار کرد: قبول داريم که سقفهاي اعلام شده بالاست لذا به 100 هزار دلار کاهش پيدا کرده و اگر فردي حداقل 100 هزار دلار وارد کشور کند ميتواند اقامت بگيرد و تمهيداتي فراهم شده براي اينکه جذابيت بيشتري براي جذب سرمايه گذاري ايجاد شود.
خاندوزي در پاسخ به اين سوال که آيا موافقيد که ايران بهشت ثروتمندان است؟ عنوان کرد: ايران با مردمان و نعمات فراوانش قطعاً کم از بهشت ندارد اما اينکه تبديل به جايي شود که ثروتمندان بيايند و محل فرار مالياتي باشد اين طور بوده و به نسبت کشورهاي مترقي دنيا که انضباط بهتري داشته و قاعدهمندي بيشتري دارند، بسياري از فعالان اقتصادي ميتوانند با فرار مالياتي سالها ثروتاندوزي کنند و کسي هم متعرض نشود، لذا اخذ ماليات اول يک جهت عدالتي دارد که برخي از فعالان اين کار را ميکنند و يک جهت هم ايجاد گشايشي است که اگر ما بتوانيم بيشتر ماليات را از اين تعداد که به جهت عددي کم هستند اما به لحاظ حجم گردش اقتصادي غير توليدي و سوداگري زياد هستند بگيريم کمک ميکند جاهاي ديگري رخصت کنيم و فشار مالياتي بر ديگر اقشار را کم کنيم.
وي يادآور شد: از اين جهت دولت لايحه ماليات بر عايدي سرمايه يا سوداگري را براي تقديم به مجلس آماده کرده در حالي که دولت قبل سه سال اين لايحه را متوقف گذاشته بود و اين نشاندهنده جهتگيري ما در اين حوزه است؛ در اين رابطه ما با شهرداري، سازمان ثبت و با تمام دفاتر اسناد رسمي براي اولينبار به شکل برخط در تماس هستيم که اگر کسي آنجا ارزش افزوده را ميدهد مستقيم به سازمان مالياتي وارد شود، در ناجا و بازارهاي خودرو نيز چنين اقداماتي را انجام داديم و تنها منتظر مصوبه مجلس هستيم و به همين لحاظ موفق شديم تا حدود ? ميليون مؤدي جديد مالياتي را شناسايي کرديم و از همين راه ? درصد ماليات توليدکنندهها را کم کنيم تا ايران ديگر بهشت فرار مالياتي سوداگران نباشد.