احرار: سخنگوي دولت در خصوص تعرفه واردات خودرو تاکيد کرد که مقرر شده تا خودروهاي اقتصادي وارد شوند که بتوانند خط توليد کشور را حمايت کنند و تکنولوژي لازم را انتقال دهند.
علي بهادري جهرمي در جريان بازديد از نخستين نمايشگاه تحول صنعت خودروي کشور به گلايه مقام معظم رهبري در بهمنماه سال گذشته نسبت به خودروهاي توليد داخل اشاره کرد و گفت: مشکلات بسياري به دليل تحريمها از سوي کشورهاي خارجي و سوءمديريت و عدم برنامهريزي مناسب در داخل کشور به وجود آمد و صنعت خودرو بهگونهاي رشد کرده بود که رضايت عمومي را به دنبال نداشت که با توجه به اين روند ايجاد تحول سخت بود، اما دولت مردمي پيگيري را تکليف قانوني و شرعي خود ميدانست و به همين دليل با تحقيقات کارشناسي،پس از بازديد رئيس جمهوري از پارکينگهاي خودرو برنامهريزيهايي را انجام داد.
وي با اشاره به 180هزار خودرو ناقص در انبارها در بهمن ماه سال گذشته، خاطرنشان کرد: فاصله ثبت تقاضا تا عرضه توليدات خودروها، به دليل کمبود قطعات زياد شده بود در حالي که در آمار توليدي ثبت ميشدند، به همين دليل رئيس جمهوري هشت فرمان صادر کرد که با همت وزير صمت تحولات در سه حوزه رقم خورد.
وي با بيان اينکه نخستين تحول در تثبيت جريان توليد بود، اظهار داشت: امروز با اقدامات جهادي مسئولان، همراهي خودروسازان و حمايت دولت، خودروهاي معطل مانده به دليل کمبود قطعات به کمتر از ده هزار دستگاه رسيده است و از سوي ديگر توليدات بدون معطلي عرضه ميشوند، تحول دوم توسعه بنسازهها يا پلتفرمهاي خودرو همراه با بوميسازي بود که در دستور کار قرار گرفت، تدبير و چرخش استراتژيکي اتفاق افتاد که براي عرضه جهاني خودروها همافزايي در حوزههاي مختلف شکل بگيرد.
وي افزود: بر همين اساس قرار شد دو يا چند شرکت در مشارکت با يکديگر بن سازه را ايجاد کنند تا اين مدل همکاريها توسعه يابد؛ به اين صورت که ظرفيتهاي موجود همافزا شوند تا رقابت را سازنده و مقوم کند، اين نوع همکاري هزينه توليد را کاهش ميدهد و محدود به توليدکنندگان دولتي نيست و بخش خصوصي داخلي نيز ميتواند با همافزايي، آينده روشن و اميدآفريني را رقم بزند.
بهادري جهرمي، گام سوم را دستيابي به توليد گستردهتر براي رقابت جهاني دانست و گفت: با اين برنامهها، کشور در حوزه خودروسازي توان توليد را افزايش ميدهد و با بوميسازي در شرايط سخت، مقاومتپذيري بيشتري خواهد داشت، به عنوان مثال در نمايشگاه خودرو روسيه ?? تفاهمنامه خودرويي با روسيه به ارزش ??? ميليون يورو در يک سال امضاء شد که در همين روزهاي نخست اجرايي شدن برخي از آنها در جريان است، از سوي ديگر در نمايشگاه خودرو روسيه نخستين تبادل مالي روبل-ريال نيز ميان خودروسازان و قطعهسازان رقم خورد.
سخنگوي دولت با بيان اينکه اين مسير طي شده طي ماههاي گذشته نويدبخش همافزايي و کنار هم نشستن بخش خصوصي و دولتي است که به نفع خودروساز و مردم ميانجامد، اظهارکرد: اميدواريم اين اخبار خوش با رونمايي از بن سازهها، خودروهاي آينده که نمونههاي آن را در نمايشگاه تحول صنعت خودرو ديديم، ادامه پيدا کند و عقبماندگي تاريخي را در اين بخش جبران کنيم.
در خصوص تعرفه واردات خودرو تصميمگيري ميشود
بهادري جهرمي با اشاره به آييننامه واردات خودرو، اظهار داشت: تعرفه ورود اين دستگاهها به کشور با توجه به نوع آن تعيين ميشود؛ مقرر شده تا خودروهاي اقتصادي وارد شوند که بتوانند خط توليد کشور را حمايت کنند و تکنولوژي لازم را انتقال دهند.
وي افزود: تعرفهها متناسب با خودروها و بر اساس مصوبه وزارتخانههاي اقتصاد، صمت و بانک مرکزي مشخص خواهد شد.
سخنگوي دولت با بيان اينکه دولت سيزدهم هر مبحثي را که موردتوجه قرار داده در عرصه عملياتي آن نيز وارد شده است، خاطرنشان کرد: نتيجه وعدههاي صادق دولت را در حوزههاي مختلف مشاهده کردهايم که بهصورت جدي پيگيري کرده و پاي پرداخت هزينه آن ايستاده است.
وي افزود: اين مسئله را ميتوان در اصلاح سياست اقتصادي مشاهده کرد که هزينههاي آن را نيز پذيرفت، اما اقدام لازم را انجام داد که ثمره آن نيز افزايش توليد داخل بود؛ به عنوان مثال توليد گندم در سال اول از ?.? ميليون تن به ? ميليون تن رسيد.
سخنگوي دولت در اين نمايشگاه از غرفههاي مختلفي از جمله سايپا، ايرانخودرو، ماموت گروه صنايع خودروسازي عقاب افشان، فن گستران توسن، خودروسازان جنوب، آريان خودرو و برخي شرکت هاي ديگر بازديد کرد.
انتهاي پيام