احرار: معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي تبريز با اشاره به مشکلات به وجود آمده براي بيماران نيازمند به پرتودرماني در بيمارستان شهيد مدني تبريز، گفت: اين مشکل از ناحيه خرابي دستگاه راديوتراپي به وجود آمده که تلاش ميکنيم حداکثر تا 2 ماه آينده اين مشکل برطرف شود.
به گزارش احرار به نقل از ايرنادکتر جواد احمديان روز شنبه در گفت وگويي، ضمن تاييد خرابي دستگاه اون کور ويژه راديوتراپي در بيمارستان شهيد مدني دانشگاه علوم پزشکي و بيمارستان وليعصر تبريز که توسط بخش خصوصي اداره مي شود، افزود: متاسفانه اين دستگاه ها به دليل عمر بالا دچار فرسودگي شده و در زمان هاي مختلف با خرابي مواجه مي شوند که تلاش براي اصلاح آنها از مدت ها قبل شروع شده است.
وي اظهار داشت: در حال حاضر سه دستگاه راديوتراپي (پرتودرماني) در بيمارستان شهيد مدني فعال است که از اين بين دستگاه زيمنس انکور قديمي تر بوده و برخي مواقع دچار مشکل مي شود و با سرويس کارشناسان مجددا" به چرخه فعاليت باز خواهد گشت.
احمديان با اشاره به حجم بالاي مراجعه به مراکز درماني دولتي به منظور دريافت ارائه خدمات بهداشتي و درماني، يادآور شد: با توجه به اينکه تعرفه هاي ارائه خدمات راديوتراپي (پرتودرماني) در بيمارستان شهيد مدني تبريز در حد رايگان است، مراجعات زيادي از آذربايجان شرقي و ساير استان هاي همجوار به اين بيمارستان صورت مي گيرد.
وي ادامه داد: از طرف ديگر به علت توقف کار تنها دستگاه راديوتراپي مرکز خصوصي در تبريز و افزايش مراجعات به مرکز راديوتراپي شهيد مدني، نوبت انتظار براي راديوتراپي گاهي طولاني تر مي شود و در زماني که دستگاه اون کور نيز دچار نقص مي شود، متاسفانه برخي از مردم مجبور به مراجعه به مراکز راديوتراپي در اروميه و زنجان مي شوند.
احمديان از جايگزيني دستگاه راديوتراپي جديد با عنوان اميد در بيمارستان مدني تبريز حبر داد و گفت: دستگاه راديوتراپي (پرتودرماني) اميد با توان ارائه خدمات به حدود ??? بيمار در روز توسط دانشگاه علوم پزشکي خريداري شده است و تلاش مي کنيم ظرف 2 ماه آينده با نصب اين دستگاه و تاييد سازمان انرژي اتمي و دزيمتري دستگاه (روشي براي محاسبه دز جذب شده پرتوها) شاهد بهره برداري از آن و ارايه خدمت مناسبتر به بيماران عزيز باشيم.
وي هزينه هاي خريد دستگاه راديوتراپي فوق را بسيار بالا اعلام و اضافه کرد: تنها براي نصب و راه اندازي اين دستگاه و اماده سازي مکان مربوطه تاکنون بالغ بر يک ميليارد تومان هزينه شده است.
احمديان ادامه داد: بر همين اساس دانشگاه علوم پزشکي تبريز به طرف قرارداد دستگاه فوق اعلام کرده است آمادگي دارد هزينه هاي مربوطه را به صورت نقد پرداخت کند تا زمان راه اندازي آن کوتاه تر از 2 ماه اعلام شده باشد.
وي درباره نحوه استفاده از دستگاه راديوتراپي (پرتودرماني) در بيمارستان شهيد مدني تبريز نيز، گفت: در حال حاضر استفاده ازدستگاه ها بر اساس تشخيص پزشک و تجويز آنها انجام مي شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي تبريز، ضمن دعوت از خيرين سلامت براي سرمايه گذاري در بخش هاي راديوتراپي (پرتودرماني) تبريز، اظهار داشت: در شهرهاي مختلف شاهد سرمايه گذاري قابل توجه خيرين سلامت به منظور ايجاد مراکز خيريه راديوتراپي هستيم که همين روند را مي شود در آذربايجان شرقي نيز شاهد بود.
منبع: ايرنا