احرار: شهر تبريز که معروف به قطب پزشکي شمال غرب کشور و پذيرايي بيماران استانهاي آذربايجانغربي، اردبيل و کردستان و حتي زنجان بود اين روزها بيماران سرطاني در آذربايجان شرقي به دليل خرابي دستگاههاي راديوتراپي بيمارستان امام رضا(ع) تبريز مجبورا براي درمان به شهرهاي اردبيل و اروميه بروند.
به گزارش احرار به نقل از فارس، سرطان بيماري است که ناگهاني گريبان قربانيانش را ميگيرد، آن هم در حالي که بيماران سرطاني براي درمان راه سختي در پيش دارند و يکي از مراحل درمان آن هم راديوتراپي است.
تقسيم و رشد غيرطبيعي سلولها ميتواند باعث ابتلا به سرطان شود و براي مقابله و درمان سرطان، راه هاي مختلفي از جمله شيمي درماني، جراحي هورمون درماني و پرتو درماني وجود دارد.
شهر تبريز که معروف به قطب پزشکي شمال غرب کشور و پذيرايي بيماران استانهاي آذربايجانغربي، اردبيل و کردستان و حتي زنجان است اين روزها بيماران سرطاني در آذربايجان شرقي به دليل خرابي دستگاههاي راديوتراپي( پرتو درماني) بيمارستان امام رضا(ع) تبريز( دولتي) و بيمارستان وليعصر تبريز(خصوصي) مجبورا براي درمان به شهرهاي اردبيل و اروميه رفته يا درمان خود را متوقف کنند که جاي تاسف است.
گزارش فارس حاکي است، تا به امروز هيچ يک از مسئولان دانشگاه علوم پزشکي تبريز در اين باره اظهار نظر نکردند.
مخاطبان خبرگزاري فارس با ثبت سوژهاي « نياز مبرم بيماران سرطاني تبريز به دستگاه راديوتراپي» خواستار پيگيري اين سوژه شدند.
راديوتراپي چيست؟
راديوتراپي در انگليسي Radiation therapy (پرتودرماني نيز ناميده مي شود) نوعي روش درمان سرطاني است که با استفاده از مقادير بالاي اشعه ، سلول هاي سرطاني را از بين مي برد و تومورها را کوچک مي کند. در راديوتراپي از اشعه در دوزهاي پايين براي ديدن داخل بدن استفاده مي شود ، مانند اشعه ايکس دندان يا شکستگي استخوان.
راديوتراپي چگونه با سرطان مقابله مي کند
راديوتراپي در دوزهاي بالا ، سلول هاي سرطاني را از بين مي برد و يا با آسيب رساندن به DNA رشد آنها را کند مي سازد. سلول هاي سرطاني که DNA آنها فراتر از اينکه بتوانند ترميم شوند آسيب ديده اند ، ديگر به تقسيم شدن ادامه نمي دهند و از بين مي روند. هنگامي که سلول هاي آسيب ديده مي ميرند ، توسط بدن تجزيه و حذف مي شوند.
راديوتراپي بلافاصله سلول هاي سرطاني را از بين نمي برد. درمان روزها يا هفته ها طول مي کشد تا DNA به اندازه کافي آسيب ببيند تا سلول هاي سرطاني از بين بروند. سپس ، سلول هاي سرطاني پس از پايان پرتودرماني هفته ها يا ماه ها به رند از بين روفتن خود ادامه مي دهند.
انتهاي پيام/