احرار: استاندار آذربايجان شرقي از جذب سرمايه گذار براي 903 طرح با بيش از سه هزار ميليارد تومان اعتبار و اشتغال زايي 30 هزار نفر خبر داد.
عابدين خرم امشب در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته دولت ضمن گراميداشت ياد و خاطر شهيدان والا مقام دولت «شهيدان رجايي و باهنر اظهار داشت: «دولت مردمي و ايران قوي» شاخص ترين شعار دولت سيزدهم است و که اين دولت آرامش روحي و رواني در ايران اسلامي برقرار ساخته است و راي حداکثري مردم استان به دولت رئيسي نيز کارآمدي و پژواک صداي عدالت خواهي و اين مهم بزرگترين سرمايه دستگاه اجرايي استان است
وي ادامه داد: با توجه به تأکيدات رهبري بر لزوم استمرار خدمات دولت مردمي، اين دولت نسبت به تغيير رويه ها به نفع مردم اقدام کرده و مسئولان استاني نيز که به تبع کشور با وجود اين که در شرايط نامناسب و غير مطمئن در بخش کالاهاي اساسي و توليد و اشتغال کار را به دست گرفت اما اکنون روند اميد افزايي در امور استاني تقويت شده و در فرآيندهاي کلان با شناسايي نقاط قوت و تدوين برش استاني اسناد بالا دستي به سمت بهبود و اصلاح امور حرکت مي کنيم.
استاندار آذربايجان شرقي تصريح کرد: سند آمايشي در استان داشتيم که همواره مورد تواتر بود و اولين اقدام در آغاز کار مجموعه اجرايي استان متناسب سازي اين سند و توسعه آذربايجان شرقي بر اساس آن بود و بر همين اساس اقداماتي اساسي در بحث تامين زيرساخت ها، توليد انرژي هاي پاک، آب، راه و بسياري ديگر از حوزه ها براي 20سال آينده انجام شده است.
وي در خصوص رويکردهاي اصلي مجموعه اجرايي استان نيز گفت: اشتغال زايي با تعيين تکليف مگاپروژه ها، توسعه فعاليت واحدهاي توليدي و بنگاه هاي زود بازده بيش از همه دوره هاي پيشين، افزايش سهم استان از توليد ناخالص ملي، توليد مسکن با استفاده از منابع استاني و برنامه ريزي براي ساماندهي حاشيه نشيني شهر تبريز، توسعه زيست بوم و اکوسيستم نوآوري استان با هدف افزايش بهره وري، ارتقا فرهنگ عمومي بر اساس هويت ايراني و اسلامي و توسعه ديپلماسي اقتصادي و فرهنگي با کشورهاي همسايه با هدف توسعه اقتصادي، علمي و گردشگري از مهمترين اولويت هاي مديريت اجرايي آذربايجان شرقي است.
خرم در خصوص مهمترين اقدامات 10 ماه گذشته در آذربايجان شرقي اظهار داشت: سفر استاني رييس جمهور نقطه عطفي در توسعه استان بود چرا که در اين سفر بيش از 40 هزار ميليارد تومان اعتبار با هدف بهره برداري از چندين طرح بزرگ تا پايان دولت سيزدهم مصوب شد و در همين دو ماه گذشته پس از اين سفر يک هزار و 500 ميليارد تومان از منابع دولتي براي استان اختصاص يافته است.
وي خاطر نشان کرد: تشکيل شوراي سرمايه گذاري استان، تدوين کريدور اقتصادي، جذب سرمايه گذار براي 903 طرح با بيش از سه هزار ميليارد تومان اعتبار و اشتغال زايي 30 هزار نفر، تمرکز ويژه بر طرح هاي آبرساني شرب، کشاورزي و صنعتي براي تامين امنيت آبي آينده استان، تشکيل شرکت مس و توسعه صنايع پايين دستي اين صنعت با توجه به ظرفيت هاي استان در اين زمينه، افزايش سه برابري توليد کنسانتره اين معدن به 900 هزار تن و برنامه ريزي براي اکتشاف و بهره برداري سه معدن ديگر مس در آذربايجان شرقي بخشي از اقدامات انجام شده در دوره جديد مديريت اجرايي استان بوده است.
وي از رشد 40 درصدي اشتغال در زمينه ارتقاي کاري استان نسبت به سال قبل خبر داد و افزود: نرخ بيکاري در استان آذربايجان شرقي طي 9 ماه گذشته 3. درصد کاهش يافته است .
او در خصوص اشتغال افرادي که داراي تحصيلات تکميلي اند گفت: در زمينه تحقق شعارسال، اقتصاد دانش بنيان درصدد هستيم تا اشتغال آنها متناسب با مدارک تحصيلشان باشند. واشرکتهاي دانش بنيان مطلوب فارغ التحصيلان دانشگاهي است.
وي افزود: اشتغال و توانمند سازي اقتصاد خانوارها به ويژه در دهک هاي پايين1820 مجوز شغل خانگي با ظرفيت اشتغال زايي 20 هزار نفر فقط در9 ماه گذشته اتفاق افتاده است.
استاندار آذربايجان شرقي برنامه ريزي براي توسعه منطقه ويژه سهلان به عنوان بندر خشک شمالغرب، توسعه فعاليت هاي منطقه آزاد ارس، تشکيل ستاد اقتصاد دانش بنيان و تدوين چشم انداز پنج ساله براي کسب رتبه دوم کشوري در اين حوزه، تبديل استان به هاب توليد ماشين آلات کشور، توافق با مجموعه هاي بزرگ اقتصادي کشور براي اجراي پروژه هاي مهم استان بر اساس سند آمايش، برگزاري 20 جلسه کارشناسي با وزرا و سفراي کشور هاي همسايه با هدف تبديل تبريز به قطب ارتباطي کشور در منطقه شمالغرب با کشورهاي همسايه را بخش ديگري از اقدامات مجموعه تحت مديريت خود برشمرد.