1394/2/15 - 16 : 29
کد خبر: 2856
کلانتري:
مهار ريزگردهاي درياچه اروميه و ايجاد آرامش براي مردم در الويت کار است
احرارنيوز:دبير ستاد احياي درياچه اروميه گفت: الويت اول ستاد احيا درياچه اروميه جلوگيري از ريزگردها و ايجاد آرامش براي مردم است.
به گزارش احرارنيوز، عيسي کلانتري افزود: احيا درياچه اروميه به صورت دو مرحله کوتاه و بلندت مدت مي باشد، که مرحله اول به صورت عملي از سه ماه پيش شروع و هدف از آن حفظ وضعيت موجود آب درياچه اروميه است.
وي ادامه داد: امسال تا پايان تيرماه زرينه رود به سيمينه رود در استان آذربايجان غربي به هم وصل خواهد شد و آجي چاي واقع در شهرستان تبريز نيز به پيکره اصلي متصل مي شود.
کلانتري اظهار کرد: بازسازي مناطق ريزگرد و احيا آن از طريق کشت گياهان مختلف ، مالچ پاشي و تثبيت شن هاي روان داخل درياچه از کارهاي ديگري است که در برنامه کوتاه مدت انجام خواهد گرفت.
دبير ستاد احيا درياچه اروميه افزود: هدف اصلي اين ستاد حفظ وضعيت موجود درياچه اروميه تا دو سال آينده است که اگر اين اتفاق بيافتد با اتصال رودخانه ها و کاهش آب مصرفي کشاورزي هر سال هشت درصد و تا پايان پنج سال آينده 40 درصد درياچه اروميه به وضعيت اکولوژيک باز خواهد گشت.
کلانتري با بيان اينکه آب اضافي از کشاورزان خريداري خواهد شد، گفت: سعي مي شود ضمن پرداخت خسارت به کشاورزان با استفاده از روش هاي جديد آبياري کاهش توليد نداشته باشيم.
وي از اختصاص 210هزار ميليارد ريال اعتبار به منظور احيا درياچه اروميه در سال جاري خبر داد و خاطر نشان کرد: تا کنون 180ميليون متر مکعب آب به درياچه اروميه تزريق شده و تا اتمام برنامه، 5/3ميليارد متر مکعب آب وارد درياچه اروميه خواهد شد.
فرماندار ملکان نيز در همايش احيا درياچه اروميه از اجرا نشدن کامل شبکه آبياري در اين شهرستان انتقاد کرد و گفت: متاسفانه اجراي شبکه اصلي کانال آبياري و اجرا نشدن کانال هاي فرعي موجب شده بخش زيادي از زمين هاي زراعي ملکان نتوانند از اين آب بهره مند شوند.
جهانگير اسکندرزاده بابيان اينکه پنج روستاي ملکان در حاشيه درياچه اروميه قرار گرفته است، افزود: اجراي طرح هاي نوين آبياري در الويت کاري اين شهرستان است و در سال گذشته يکهزار هکتار از زمين هاي کشاورزي به آبياري قطره اي مجهز و امسال نيز سه هزار هکتار تجهيز خواهد شد.
درياچه اروميه در 18 سال گذشته با مشکلات جدي کم آبي و کاهش تراز مواجه بوده است.
حوضه? آبريز درياچه اروميه با 51?876 کيلومتر مربع حدود 3? مساحت کل کشور را تشکيل مي دهد. اين حوضه با داشتن دشت هايي مانند دشت تبريز، اروميه، بناب، مهاباد، مياندوآب، نقده، سلماس، پيرانشهر، آذرشهر و اشنويه، يکي از کانون هاي ارزشمند فعاليت کشاورزي و دامداري در ايران به شمار مي رود.
درياچه اروميه بزرگ ترين آبگير دايمي آسياي غربي است که در شمال غرب فلات ايران قرار گرفته است. پارک ملي درياچه اروميه پس از مرداب انزلي، از جالب ترين و نغزترين زيستگاه هاي طبيعي جانوران در ايران به شمار مي رود.
آب درياچه? اروميه بسيار شور و ميزان نمک محلول در آن دو برابر اقيانوس هاست به اين دليل، هيچ ماهي و نرم تني به جز گونه هايي از سخت پوستان (آرتميا)، دياتوم ها و فيتوپلانگتون ها در آن زندگي نمي کنند و آب آن هيچ وقت يخ نمي زند و شنا کنندگان نيز مي توانند بر روي آب آن شناور بمانند.
27 گونه پستاندار، 212 گونه پرنده، 41 گونه خزنده، 7 گونه دوزيست و 26 گونه ماهي حيات وحش اين درياچه را تشکيل داده اند. درياچه? اروميه داراي 102 جزيره بزرگ و کوچک است که همه? آن ها از سوي سازمان يونسکو به عنوان اندوخته? طبيعي جهان به ثبت رسيده اند.
اين درياچه که تا نيمه هاي دهه 70 پرآب بود و حتي براي عدم ورود آب به جاده هاي حاشيه اي، دايک خاکي جلوي آن نصب شده بود، از آن زمان با کاهش ميزان بارش و همچنين افزايش مصرف آب به خصوص در بخش کشاورزي، روز به روز از ميزان آب آن کاسته شد و در حال حاضر تنها يک شانزدهم سطح حداکثري و يک هفتم سطح تراز آبي اکولوژيک آب در اين درياچه باقي مانده است.
احياي درياچه اروميه يکي از نخستين طرح هاي تصويبي دولت تدبير و اميد است.
ستاد احياي درياچه اروميه با شروع به کار دولت يازدهم و با مسووليت معاون اول رييس جمهوري تشکيل و فعاليت خود را آغاز کرده است.
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: