1401/05/29 - 15 : 34
کد خبر: 28480
دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح کرد:
24 سال؛ ميانگين «سن اعتياد» در کشور/کاهش کارگاههاي توليد «شيشه»
احرار: دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن اشاره به «سن اعتياد» در کشور گفت: گاهي گفته ميشود سن اعتياد کاهش يافته؛ ممکن است سن شروع مصرف فردي به پايين تر از 10 سال هم برسد اما سن اعتياد در کشور که ميانگين سن معتادان است، حدود 24 سال است.
به گزارش احرار به نقل از ايسنا، سردار اسکندر مومني در نشستي خبري با بيان اينکه ما سه رويکرد اساسي را در ستاد مبارزه با مواد مخدر دنبال ميکنيم اظهار کرد: مردمي سازي و مشارکت مردمي و استفاده از ظرفيت خيرين در امور مربوط به حوزه مواد مخدر، استفاده از شرکتهاي دانش بنيان و علمي کردن اقدامات و فرآيندها و موضوع سوم تقدم اصل پيشگيري با اولويت آموزش و پرورش؛ سه رويکردي است که در ستاد مبارزه با مواد مخدر دنبال مي شود و تمام اقدامات و برنامهها حول اين سه رويکرد ميچرخد.
وي با اشاره به حوزه مردمي سازي گفت: هيچ دولتي به تنهايي نميتواند موضوع آسيبهاي اجتماعي از جمله مواد مخدر را سامان دهد و ما هيچ گريزي نداريم جز اينکه از همه ظرفيتهاي مردمي و نهادهاي فرهنگ ساز بهره بگيريم، زيرا شايد بخش کمي از آسيب اجتماعي برخوردهاي قضايي و انتظامي باشد، اما بخش عمده آن فرهنگ سازي و استفاده از ظرفيتهاي مردمي براي مردمي سازي و اجتماعي کردن امر مبارزه است.
دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به استفاده از شرکت هاي دانش بنيان گفت که در اين راستا اقدامات خوبي در يک سال گذشته با هماهنگي شرکتهاي دانش بنيان و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري صورت گرفت.
مومني در ادامه با بيان اينکه در حوزه پيشگيري هم گريزي نداريم جز اينکه پيشگيري را در اولويت قرار دهيم در عين حال که بقيه اقدامات سر جاي خود است، افزود: ما در کنار کشوري زندگي ميکنيم که بالاترين توليد مواد مخدر را در دنيا و منطقه دارد و در ?? سال گذشته هم در دوران اشغال توسط ناتو و آمريکاييها توليد مواد مخدر به حدود 50 برابر رسيد؛ از حدود 200 تن به بيش از 9500 تن رسيد.
افزايش توليد موادمخدر صنعتي با حمايت آمريکائي ها
دانش و مواد اوليه توليد اين مخدرها در اختيار افغانستان قرار گرفت
وي با اشاره به افزايش مواد مخدر صنعتي ادامه داد: اتفاق مهم ديگري که در دهه اخير افتاده، با حمايت آمريکاييها توليد مواد مخدر صنعتي افزايش يافته و به تعداد لابراتوارها اضافه شده است. مواد مخدر صنعتي نياز به سه موضوع مواد اوليه، فناوري و دانش لازم دارد که اين در اختيار افغانستان قرار گرفت. چون آمريکاييها از منطقه دور بودند و مستقيما به خودشان برنميگشت اين را توسعه دادند. مواد مخدر صنعتي يک بلاي خانمان سوز است بنابراين گريزي نداريم جز اينکه پيشگيري را در اولويت خود قرار دهيم.
ممکن است سن شروع مصرف موادمخدر به پايينتر از 10 سال هم برسد اما ميانگين سن اعتياد معتادان 24 سال است
وي درباره سن اعتياد نيز به ارائه توضيحاتي پرداخت و افزود: گاهي گفته ميشود که سن اعتياد کاهش يافته است. ممکن است سن شروع مصرف فردي به پايين تر از 10 سال هم برسد اما سن اعتياد در کشور که ميانگين سن معتادان است، حدود 24 سال است.
وي افزود: در چند سال پيش با اقدامات پيشگيرانه و طرح ياريگران زندگي آهنگ کاهش سن متوقف شده است. سن اعتياد معدل مجموع معتادان است که در کشور 24 سال و در دنيا 19 سال است.
کشف 90 درصد ترياک جهان توسط ايران
به گفته دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، در منطقه 90 درصد کشفيات ترياک جهان، 48 درصد کشفيات مورفين جهان و 26 درصد کشفيات هرويين جهان مربوط به ايران است؛ اين آمار رسمي سازمان ملل است. اين موضوع نشان ميدهد که ايران چه اقدامات گسترده اي انجام ميدهد.
افزايش ظرفيت مراکز نگهداري از معتادان
مومني در بخش ديگري از اين نشست اعلام کرد که در يک سال گذشته 13 مرکز و اردوگاه نگهداري، درمان و مهارت آموزي معتادان با ظرفيت 9000 نفري در کشور راه اندازي شد که از اين ميزان ? مرکز مربوط به تهران است. در مجموع حدود 48 درصد افزايش ظرفيت نگهداري و درمان معتادان در يک سال گذشته داشتيم.
وي با اشاره به موضوع ضربه به بنيانهاي مالي قاچاقچيان اظهار کرد: در سال گذشته ضربه به بنيانهاي مالي داشتيم که افزايش حدود 40 درصدي نسبت به سال ماقبل خود دارد.
دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر يکي از دستاوردهاي مهم ستاد در يک سال گذشته را بهره گيري از خيرين اعلام کرد.
افزايش کارگاههاي توليد مخدرهاي صنعتي و شيشه در افغانستان؛ چالش مهم ايران
مومني در ادامه با اشاره به اينکه يکي از مهمترين چالشهاي ما افزايش کارگاههاي توليد مواد مخدر صنعتي در افغانستان است، ادامه داد: مواد اوليه آن پيش سازها هستند. پيش سازها مواد شيميايي هستند که به خودي خود ممنوعيت ندارد. در بسياري از صنايع شيميايي و پتروشيمي کاربرد دارد، اما ماده اوليه تشکيل و توليد مواد مخدر صنعتي پيش سازها هستند.
مومني خاطر نشان کرد: در دهه اخير شاهد هستيم که پيش سازها از سوي کشورهاي ديگر به ويژه کشورهاي اروپايي به افغانستان صادر و در آنجا تبديل به شيشه ميشود. البته جلساتي با سازمان ملل و کشورهاي اتحاديه اروپا داشتيم و تفاهم نامهاي را با رييس unodc در وين تبادل کرديم که پيش سازها به صورت رسمي مورد کنترل قرار گيرند و اقدامات همه جانبهاي را انجام دادند.
دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اينکه بايد آگاهي بخشي را در اولويت قرار دهيم، در بخش ديگري از اين نشست خاطرنشان کرد: يکي از چالشهاي ديگر قانون بود که لايحه آن آماده شده و در هيات دولت در حال بررسي است.
مومني در ادامه در پاسخ به سوالي درباره زياد شدن آشپزخانههاي توليد مواد مخدر صنعتي در کشور توضيح داد: خوشبختانه با اقدامات خوبي که در سالهاي گذشته صورت گرفت و زحمات نيروي انتظامي، دستگاه قضايي و دستگاه اطلاعاتي، ضربات سختي به همان تعداد محدود کارگاههاي توليد شيشه در کشور زدند که به حداقل خود رسيده است.
وي در پاسخ به سوالي درباره اينکه نهادهاي پليسي علاقهمند هستند تمام واحدهاي ارائه خدمات کاهش آسيب اعتياد جمع و در اردوگاههاي درمان اعتياد متمرکز شوند، افزود: يکي از کمکهاي اساسي ما مراکز درمان اقامتي و سرپايي مثل DICها و MMTها هستند که ما از زحمات انها تشکر ميکنيم. نه در سياستهاي ما و نه در سياستهاي بقيه دستگاهها جمع آوري اين مراکز در دستور کار نيست.
مومني درباره بيمه معتادان بي بضاعت نيز گفت: اين موضوع در چند سال اخير با پيگيريهاي صورت گرفته در بودجه سال قرار گرفته و جذب ميشود. هميشه سقف پيشنهادي بودجه توسط دستگاهها با محقق شدن آن فاصله دارد، اما اين آمادگي وجود دارد که ميزان آن براي سالهاي بعد افزايش يابد.
انتهاي پيام/
منبع:ايسنا
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: