1401/05/27 - 18 : 14
کد خبر: 28462
رئيس کانون وکلا:
40 درصد از وکيلهاي جوان کشور بيکار هستند
آحرار: رئيس کانون وکلاي دادگستري کشور گفت: 40 درصد از وکلاي جوان بيکار هستند، بنابراين ابتدا بايد بستر پذيرش وکيل جديد فراهم و فرهنگ جامعه اصلاح شود و سپس تعداد وکلا افزايش يابد.
جليل مالکي روز پنجشنبه در حاشيه انتخابات هيات مديره کانون وکلاي دادگستري استان سمنان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: در شرايط فعلي که بستر کار وکالتي در کشور مهيا نيست و مثلا مشورت با وکيل دادگستري مثل بسياري از کشورها الزامي نشده است و از طرفي فرهنگ وکالت هنوز نهادينه نشده است و مردم اهميت مشورت با وکيل پيش از هر اقدام حقوقي را نميدانند، تعداد وکلاي کشور بيشتر از ظرفيت است و نيازي هم به افزايش تعداد آنان نيست.
وي افزود: امروز در کشور بسياري از ظرفيتهاي وکالتي و تعقيب دعاوي، از وکلا گرفته شده است.
ضرورت ورود رويکرد عملي به دروس دوره کارشناسي حقوق
رئيس کانون وکلاي دادگستري کشور گفت: دروس دانشکدههاي حقوق مبتني بر سرفصل مصوب وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است و همه دانشکدههاي حقوق ملزم به رعايت آن هستند، اما اين سرفصلها مبتني بر علوم نظري وکالت است و در دوره کارشناسي تنها دانش نظري يک دانشجوي حقوق تامين ميشود.
مالکي بيان کرد: در مجموع دانشجوي حقوق بعد از پايان تحصيل در دوه کارشناسي، مهياي ورود به بازار کار نيست و مهارت استفاده از دروس را نياموخته است.
وي افزود: دانشجويان حقوق پس از دانشآموختگي در آزمون کانونهاي وکلاي دادگستري، قضاوت و سردفتري شرکت ميکنند و اگر دانش آنان سطح بالا باشد وارد دوره کارورزي ميشوند و ميتوانند آموخته هاي خود را به عمل برسانند و تازه وارد بازار کار شوند.
رئيس کانون وکلاي دادگستري کشور گفت: پيشنهاد ميشود در دوره کارشناسي، دروس عملي به ويژه آيين دادرسي کيفري و آيين دادرسي مدني و اثبات ادله دعوا عمليتر و کاربرديتر شود که وکلا بتوانند حتي به عنوان مشاور حقوقي ادارات و يا بانکها زودتر وارد بازار کار شوند.
انتقاد از سياهنماييها عليه جامعه وکلا
مالکي با ابراز تاسف از قتل يک وکيل در شاهرود بيان کرد: چنين اتفاقاتي ريشه در بعضي سياهنماييها نسبت به جامعه وکالت دارد.
وي افزود: اينکه خدمات مثبت وکيلهاي دادگستري ناديده گرفته ميشود و تخلفات تعدادي از وکلا، به همه آنان تعميم ناروا ميشود، باعث تعرض به وکلا و حتي اتفاقات تلخي مانند قتل وکيل ميشود.
رئيس کانون وکلاي دادگستري کشور گفت: در چنين موقعيتهايي، کميسيون حمايت و اداره حقوقي کانون وکلاي دادگستري وارد ميشود، در حد توان از خانواده وکيل حمايت ميکند، در صورت نياز وکيلي براي دفاع از حقوق آنان در اختارشان قرار ميدهد و لحظه به لحظه پرونده آنان را پيگيري ميکند که در حقشان کوتاهي نشود.
تخلفات وکلا ناشي از ازدياد نابسامانيهاي جامعه
مالکي بيان کرد: دادسراي انتظامي کانون وکلا يکي از فعالترين مجموعههاي اين کانون است که وظيفه رسيدگي به شکايات عليه وکلا را بر عهده دارد.
وي افزود: هر شهروندي که شکايتي عليه يک وکيل داشته باشد ميتواند به صورت حضوري و يا از طريق سايت آن را مطرح کند و بلافاصله در دادسراي انتظامي کانون وکلا رسيدگي ميشود.
رئيس کانون وکلاي دادگستري کشور گفت: در سالها اخير آمار تخلفات وکلا به دليل نابسامانيهاي اجتماع افزايش يافته است اما دادسراي انتظامي کانون وکلا از کنار هيچکدام از اين تخلفات بيتفاوت نميگذرد و به دقت رسيدگي ميکند.
استقلال کانون وکلاي استان سمنان
مالکي بيان کرد: با توجه به اينکه استان سمنان از جهت تعداد وکلاي دادگستري به حد نصاب رسيده است، فرايند انتخابات هيات مديره کانون وکلاي استان سمنان آغاز و اعضاي هيات نظارت بر انتخابات انجام شد.
وي با اشاره به استقبال خوب از اين انتخابات افزود: بعد از احراز صلاحيت داوطلبان، امروز اين انتخاب با حضور هيات عمومي وکلاي استان متشکل از وکلاي پايه يک برگزار شد و نتيجه آن نيز به زودي بيان ميشود.
رئيس کانون وکلاي دادگستري کشور گفت: بعد از رسيدگي به اعتراضات احتمالي، کانون وکلاي دادگستري استان سمنان به طور مستقل تشکيل ميشود و وکلاي استان سمنان که زير مجموعه کانون مرکزي بودند، زين پس زير مجموعه کانون وکلاي دادگستري استان سمنان خواهند بود.
انتهاي پيام/
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: