1401/05/26 - 19 : 5
کد خبر: 28451
احياي درياچه اروميه با مشارکت مردم از طرح‌هاي جدي دولت سيزدهم است
احرار:معاون اول رييس جمهور بر ضرورت تأمين اعتبارات لازم طرح هاي نيمه تمام با پيشرفت فيزيکي بالاي ?? درصد در زمينه احياي درياچه اروميه تأکيد کرد و گفت: احياي درياچه اروميه با مشارکت مردم از طرح‌هاي جدي دولت سيزدهم است.

به گزارش روابط عمومي استانداري آذربايجان شرقي، دکتر محمد مخبر در جلسه کارگروه نجات درياچه اروميه با تأکيد بر اينکه احياي درياچه اروميه جزء طرح هاي جدي و اساسي دولت سيزدهم است، اظهار کرد: احياي اين درياچه جز با فعال شدن و مشارکت محوري مردم امکان پذير نيست و بايد تمام ظرفيت ها براي آگاه سازي مردم به کار گرفته شود.

 

وي گفت: وزارت نيرو بايد ظرف دو هفته آينده يک آسيب شناسي جدي در خصوص وضعيت اقدامات انجام شده و مصوبات ستاد احياي درياچه اروميه در سال هاي گذشته انجام دهد. 

 

وي با اشاره به اشکالات موجود در برخي از طرح هاي ساختاري انتقال آب به درياچه اروميه تاکيد کرد: بايد مشخص شود که به چه دليل تکميل و بهره برداري يکي از طرح هاي انتقال آب و ساخت تونل به رغم هزينه هاي انجام شده و پيشرفت بالاي 97  درصدي با مشکل روبرو شده و امروز مجبور به ترميم و ايمن سازي آن هستيم.

 

دکتر مخبر با اشاره به اهميت اصلاح الگوي کشت و همچنين بهره گيري از روش هاي نوين آبياري و کشت گلخانه اي در راستاي کاهش برداشت آب از مسيرهاي انتقال آب به درياچه اروميه خاطر نشان کرد: هرگونه تصميم گيري براي احياي اين درياچه بايد با درنظر گرفتن معيشت مردم برنامه ريزي شود. 

 

معاون اول رييس جمهور با اشاره به اهميت مديريت منابع و مصارف در حوضه آبريز درياچه اروميه اظهار داشت: در يک برنامه ريزي زمان بندي شده بايد نحوه مصارف در استان هاي حوضه اين درياچه با جديت و قاطعيت نظارت شود. 

 

دکتر مخبر همچنين از وزارتخانه هاي نيرو و جهاد کشاورزي خواست تا با اتخاذ اقدامات فوري و بررسي هاي همه جانبه از حفر چاه هاي جديد غيرمجاز جلوگيري و تدابير لازم براي چاه هاي حفر شده غيرمجاز در حوضه اين درياچه اتخاذ شود. 

 

معاون اول رييس جمهور با تأکيد بر تکميل هر چه سريعتر طرح هاي پساب و تصفيه خانه هاي فاضلاب هاي شهري در استان هاي حوزه اين درياچه ادامه داد: با کمک دانشگاه هاي منطقه و در کل کشور، طرح هاي دانشگاهي و دانش بنيان براي جلوگيري از تبخير آب درياچه و همچنين سدهاي اين منطقه و در کشور تهيه شود.

 

وزير نيرو نيز در اين جلسه با ارائه گزارشي از اقدامات انجام شده در ستاد احياي درياچه اروميه در دولت سيزدهم از جمله انتقال پساب تصفيه شده شهر تبريز به درياچه در ?? روز گذشته و تاکيد بر فعال شدن طرح هاي نرم افزاري و بهره گيري از ظرفيت هاي اجتماعي در کنار اقدامات ساختاري، اعلام کرد: همگرايي دستگاه ها و همکاري و آگاه سازي مردم دو اولويت اساسي براي نجات درياچه اروميه است. 

 

علي اکبر محرابيان تکميل پروژه هاي نيمه تمام با پيشرفت فيزيکي بالاي ?? درصد، اصلاح الگوي کشت و توجه همزمان به مسئوليت و پاسخگويي را سه امر مهم در احياي درياچه اروميه دانست و گفت: از زمان آغاز به کار کارگروه نجات درياچه اروميه تعداد قابل توجهي از طرح هاي نيمه تمام بنا به دلايلي متوقف شد و در عين حال برخي پروژه ها اجرا شد که بايد با بررسي ها و بازنگري لازم مشخص شود اين اقدامات چه تأثيري در احياي درياچه اروميه داشته است. 

 

وي تاکيد کرد: اگر وضعيت مصارف مديريت نشود، با وجود حداکثر بارندگي ها نيز شاهد احياي اين درياچه نخواهيم بود. 

 

وزير نيرو در ادامه گزارشي از مشکلات موجود در روند اجراي پروژه هاي احياي درياچه، نيازهاي محيط زيستي اين درياچه، آخرين وضعيت درياچه اروميه و مقايسه آن با ترازهاي شاخص از جمله اختلاف تراز کنوني و تراز اکولوژيک ارائه و تأکيد کرد: روند تغييرات بارندگي و همچنين تغييرات سطح زيرکشت اراضي آبي حوضه آبريز درياچه اروميه دو عامل موثر در ميزان تراز آبي اين درياچه است. 

 

وزير جهاد کشاورزي و رييس سازمان حفاظت محيط زيست نيز در اين جلسه به ارائه ديدگاههاي مرتبط با محيط زيست و کشاورزي در فرايند احيا اين درياچه پرداختند.

 

همچنين دبير ستاد احياي درياچه اروميه نيز با تأکيد بر اهميت آسيب شناسي مصوبات گذشته اين ستاد گفت: با تاکيدات و دستورات معاون اول رئيس جمهور و با اختصاص اعتبارات لازم از سوي سازمان برنامه و بودجه براي اتمام طرح هاي نيمه تمام، تکميل تصفيه خانه ها و انتقال آب از سدهاي حوضه اين درياچه، اصلاح الگوي کشت و جلوگيري از حفر چاه هاي غيرمجاز از جمله برنامه هاي اين ستاد در دولت سيزدهم براي تثبيت تراز آبي و در مراحل بعد احياي هر چه سريعتر اين درياچه است.

 

 جلسه کارگروه نجات درياچه اروميه صبح امروز (چهارشنبه) به رياست معاون اول رييس جمهور و با حضور وزراي نيرو و جهاد کشاورزي، رئيس سازمان حفاظت محيط زيست و استانداران آذربايجان شرقي و غربي برگزار و بر همگرايي تمام ارکان دولت و مشارکت مردم براي احياي اين درياچه تأکيد شد.

 

 

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 2 + 6

  آخرین اخبار
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
جعفري: جدايي از تراکتور درخواست خودم بود
افسردگي شايعترين مشکل سلامت روان در زنان
  پربازدیدترین اخبار
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
استاندار آذربايجان شرقي: جايگاه متزلزل مرکز ملي فرش بايد احيا شود
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
استاندار آذربايجان‌شرقي: نجات درياچه اروميه عزم ملي مي طلبد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.