احرار: امامان جمعه سراسر کشور خبرنگاران را طلايه داران جهاد تبيين و جبهه دانايي دانستند و تاکيد کردند: خبرنگاران به عنوان پل ارتباطي مردم و مسئولين مي توانند نقش بسيار مفيد و موثري در حل مشکلات مردم و نارساييهاي جامعه ايفا کنند.
ا، تبيين فلسفه قيام عاشورا، گراميداشت شهيد محمود صارمي خبرنگار ايرنا و تاکيد بر لزوم بازنگري در سياست هاي مديريت بحران و حوادث غيرمترقبه با توجه به حادثه خيز بودن جغرافياي ايران، از محورهاي اصلي سخنان خطيبان جمعه اين هفته در کشور بود.
همزماني بيست و چهارمين سالگرد شهادت محمود صارمي خبرنگار ايرنا در مزارشريف افغانستان به عنوان روز خبرنگار با روز عاشورا سبب شد تا امامان جمعه در خطبه هاي امروز خود به نقش و جايگاه خبرنگاران در هدايت فکر جامعه بپردازند.
در اين ارتباط حجت الاسلام کريم اسدي امام جمعه خلخال خبرنگاري از شغل هاي بسيار ارزشمند و در عين حال خطير جامعه دانست و تاکيد کرد که خبرنگاران به عنوان پل ارتباطي مردم و مسئولين مي توانند نقش بسيار مفيد و موثري در حل مشکلات مردم و نارساييهاي جامعه ايفا کنند.
حجت الاسلام شاهرخي نماينده ولي فقيه در لرستان با اشاره به فرارسيدن سالروز شهادت شهيد محمود صارمي اظهار داشت: خبرنگاران در انعکاس اخبار، ارتقاي فرهنگي و پيشرفت اقتصادي نقش بسزايي دارند .
حجت الاسلام آل هاشم امام جمعه تبريز نيز با اشاره به فرا رسيدن روز خبرنگار، اين قشر را رابط بين مردم و مسوولان و انعکاس دهنده فعاليتهاي انجام شده دانست و افزود: خبرنگاران و اصحاب رسانه بايد با اعتماد سازي، در ايجاد اعتماد و اميد در جامعه نقشآفرين باشند. ايجاد اميد در جامعه يکي از رسالتهاي خبرنگار است؛ شهيد صارمي يک خبرنگار واقعي بود که روز خبرنگار نيز روز شهادت اين خبرنگار انقلابي است.
حجت الاسلام جعفر رحيمي امام جمعه ساوه، خبرنگاران متدين و مسئوليت پذير را طلايه داران جبهه دانايي براي مقاومت و مقابله با تهديدات قدرتهاي استکباري دانست و اظهار داشت: خبرنگار بايد روشن آفرين راه باشد تا مردم بتوانند در پرتو انوار واژه هاي او راهي فرداي بهتر شوند، خبرنگار بايد بدون گرايش به حزب و جناح دنبال رو حق و صراط مستقيم باشد و وظيفه اش جز با حق گويي و حقيقت گويي چيز ديگر نباشد، خبرنگاران بايد دردهاي جامعه را شناسايي کنند و به دنبال راههاي درمان نيز باشند.
آيت الله حسيني بوشهري خطيب نماز جمعه قم اظهار داشت: خبرنگاران جهاد گران عرصه فرهنگ هستند و شايسته است در عرصه جهاد تبيين ورود روشنگرانهاي داشته باشند.
حجت الاسلام رضا نوري امام جمعه بجنورد در اين باره گفت: تهيه و انتشار خبر، امر ويژه و مهمي است که شايد توجهي به آن نشده است، در تاريخ اسلام هم راويان و محدثان به عنوان گروه ويژه و محترم شمرده مي شدند.نقل وقايع و نقل حادثه ها اگر دقيق، درست و مستند بيان شود مي تواند جهت گيري جامعه را روشن کند و در تصميم گيري مسولان تاثير گذار باشد.
حجت الاسلام سيدعلي حسيني امام جمعه بروجرد گفت: شهيد "محمود صارمي " خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي که 17 مرداد سال 77 در مزارشريف افغانستان به شهادت رسيد افتخار بزرگي براي ايران اسلامي است. شهيد صارمي خبرنگاري شجاع و متعهد بود که در راستاي رسالت سنگيني که بر دوش داشت، مظلومانه در راه انجام وظيفه به شهادت رسيد.
حجت الاسلام سيدحسين حسيني امام جمعه شهرستان پرديس گفت: خبرنگار، واسطه مردم و مسؤلان بوده و خبرنگاران رسانه ها هستند که با تيزهوشي و دقت، نقش واسطه بين مردم و مسؤولان را ايفا مي کنند ؛ اين عزيزان مرکز هدايت افکار عمومي هستند .
حجت الاسلام سيدمهدي قريشي امام جمعه اروميه زندگي شهيد صارمي را الگويي براي همه خبرنگاران برشمرد و با قدرداني از خبرنگاران جهادي و اصحاب رسانه منطقه در بيان واقعيتها، اضافه کرد: خبرنگاران امروز مسووليت خطيري در نشان دادن راه درست به مردم دارند که بايد در همين راستا بسيار حساس باشند.
حجت الاسلام محمد جواد عادلپور امام جمعه خرمشهر با گراميداشت ?? مرداد روز خبرنگار گفت: خبرنگاران در خط مقدم مقابله با جنگ رسانهاي هستند؛ جمهوري اسلامي درگير يک جنگ ترکيبي مخصوصا در بعد رسانهاي و ادراکي است که خبرنگاران با حضور به موقع بسياري از فتنه هاي دشمنان را عليه جمهوري اسلامي خنثي کرده اند.
تبيين فلسفه قيام عاشورا و عزاداري هاي محرم
آيت الله سيد احمد علمالهدي نماينده ولي فقيه در خراسان رضوي گفت: هرجا که مردم به ميدان آمدند اتفاقات مهمي رقم خورد و حضور و پاي کار بودن مردم سبب پيروزي انقلاب اسلامي و ماندگاري آن شده است.
وي اظهار داشت: انقلاب اسلامي ايران شکست خوردني نيست چراکه مردم پاي آن هستند و هرکجا مردم آمدند و پاي قضيه و کار ايستادند، آن جريان به نقطه نهايي پيروزي ميرسد و ادامه پيدا ميکند اگر مردم نباشند قضيه برعکس ميشود و تمام مظالمي که در عاشوراي سيدالشهدا و در جريان انقلاب کربلا براي اولياي خدا و امام معصوم عليهالسلام پيشآمد به دليل فاصله گرفتن مردم و پا پس کشيدن آنان بود چرا که مردم علي رغم حدود 12 هزار نامه اي که براي دعوت امام حسين (ع) فرستاده بودند به خاطر دنيايشان از ايشان فاصله گرفتند و سبب وقوع واقعه کربلا و شهادت امام حسين(ع) و يارانش شدند.
آيت الله مصطفي محامي نماينده ولي فقيه در سيستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: امام حسين عليه السلام و قيامش راهگشا، راهبر و تعيين کننده نه تنها براي مسلمانان که براي همه آزادگان دنيا است.
وي اظهار داشت: واقعه عاشورا کانون نور و رحمت الهي و سرمايه اي از حريت و مردانگي است و امام حسين(ع) با شهادت خود پيام آزادي خواهي و شهادت در راه حق را جاودانه کرد و اين ويژگي هاي مقدس بايد در آيين هاي عزاداري به خوبي در جامعه تبيين شود.
آيتالله قربانعلي دري نجفآبادي نماينده ولي فقيه و امام جمعه اراک گفت: رعايت آداب کريمانه و اخلاق اسلامي رويکرد اصلي آيينهاي عزاداري سيدالشهدا (ع) در ماه محرم باشد.
وي افزود: ملت بزرگ ايران بر سر سفره سالار شهيدان نشسته است و آيينهاي عزاداري آن امام همام بايد به بهترين شکل ممکن برگزار شود زيرا جبهه امام حسين (ع) جبهه شرف، غيرت ديني، مردانگي و تقوا است و همه بايد از اين جبهه الگو گيري کنند.
آيتالله سيد هاشم حسيني بوشهري خطيب جمعه قم بابيان اينکه حاکميت دين، برپايي عدالت و امربهمعروف از اهداف عمده قيام عاشورا بود که انقلاب اسلامي ايران نيز بر اساس همين مفاهيم شکل گرفت، گفت: نياز امروز جامعه ما غيرت ديني براي بيتفاوت نبودن در برابر گناهان و انحرافات اجتماعي است.
وي با بيان اينکه غيرت ديني سبب ميشود تا جامعه در برابر گناهان و آسيبهاي جامعه به فکر علاج باشند، اظهار داشت: تا زماني که نام و ياد امام حسين(ع) زنده است، آسيبي بر اين کشور وارد نخواهد شد.
آيت الله لطف الله دژکام نماينده ولي فقيه در فارس و امام جمعه شيراز با اشاره به برگزاري مراسم عزاداري امام حسين (ع) در کشورهاي مختلف گفت: اين مايه مباهات است که شيعيان در کشورهاي مختلف جهان پاي کار امام حسين (ع) هستند. اين چراغ روشن است و همه بدانند مسير هدايت از مسير اهل بيت ميگذرد اما ما بايد قابليت پيدا کنيم و از اين هدايت برخوردار شويم.
وي بيان کرد: امام حسين (ع) مسير هدايت را روشن کرده، هر کس بپذيرد به سود خود کار ميکند ما منت نداريم او منت دارد که ما را هدايت کرده است.
حجت الاسلام علي خاتمي نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه زنجان با اشاره به سالگرد حمله آتمي آمريکا به هيروشيماي ژاپن و روز حقوق بشر گفت: صاحبان قدرت همواره از حقوق بشر حرف مي زنند و به نظر خود براي بشر حق و حقوقي قائل هستند، اما در امور کشورهاي ديگر به بهانه نقض حقوق بشر دخالت مي کنند.
وي با بيان اينکه مدعيان حقوق بشر نمي گذارند مسلمانان بخاطر نماز خواندن از حقوق اوليه اجتماعي بهره مند باشند اضافه کرد: دين اسلام بيش از همه اديان، به انسان ارزش و کرامت قائل است بطوري که مي گويد هر فردي انسان ديگري را به قتل برساند در واقع انسانيت را کشته است.
حجت الاسلام والمسلمين سيد مهدي قريشي نماينده ولي فقيه در آذربايجانغربي و امام جمعه با تاکيد بر اينکه نبايد ظلم استکبار جهاني به بشريت فراموش شود، گفت: نفرت از آمريکا بايد همواره زنده نگه داشته شود.
وي با بيان اينکه دشمن در افکار عمومي بدنبال فراموشي جنايات انجام شده است، اضافه کرد: بايد چهره واقعي آمريکا به جوانان امروزي بازگو شود.
حجت الاسلام و المسلمين سيد احمدرضا شاهرخي نماينده ولي فقيه در لرستان و امام جمعه خرمآباد با بيان اينکه رهبر معظم انقلاب همواره بر تقوا و پاک زيستي مديران تاکيد فراواني دارند، ادامه داد: مديران در هر قوهاي که حضور دارند در مرکز تصميم گيري هستند و نبايد به واسطه انتصابات آنان، برخي افراد داراي مزايا شوند و برخي ديگر از امکانات دور بمانند.
وي اضافه کرد: حرکت امام حسين (ع) در واقعه عاشورا بر اساس تقوا شکل گرفت چراکه موفقيت حکومت نظام اسلامي بر پايه تقوا بوده است و نظام اسلامي اين مهم را در دستور کار قرار مي دهد.
آيت الله حبيب الله شعباني موثقي نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه شهر همدان گفت: يکي از علل اصلي افزايش و گسترش مفاسد اقتصادي در جامعه، بي توجهي و سکوت مردم در برابر منکرها است زيرا اين کار به توسعه فساد در جامعه ميکند در حالي که حساسيت جامعه در برابر فساد از جمله تاکيدات امام حسين(ع) است.
وي با بيان اينکه تورم و گراني نشانه نبود برکت الهي در جامعه است و طبق روايات، گراني موجب قساوت قلب انسان مي شود، اظهار داشت: براي بهره مندي جامعه از برکت الهي بايد امر به معروف کرد چراکه در غير اينصورت، بصيرت جامعه، درک حقايق و واقعيت ها از بين رفته و جامعه فريب ميخورد.
حجت الاسلام محمد مختاري امام جمعه بيرجند گفت: دشمن به خوبي فهميده که نقطه قوت ملت ايران فرهنگ ناب اسلامي و قرآني است از اين رو جنگ ترکيبي وسيعي را بهراه انداخته تا ما را خلع سلاح فرهنگي کند.
وي افزود: تا فرهنگ فاخر ديني درميان ما وجود دارد دشمن راه به جايي نميبرد لذا تلاش ميکند با بيبند و باري جنسي و با مطرح کردن حجاب اجباري ما را از اسلام و قرآن جدا کند اما دشمن بداند که ما ملت امام حسين (ع) هستيم، جان و جوان ميدهيم اما تن به ذلت در برابر مستکبرين و يزيديان زمان نميدهيم.
وي گفت: البته امروز شرايط ما با کربلا بسيار متفاوت است زيرا به برکت خون شهدا، با درايت رهبري امامين انقلاب، با مقاومت شما مردم، تلاش جوانان مقتدر، امروز اقتدار دفاعي، نظامي، قدرت موشکي، اقتدار پهبادي، امنيتي، برد منطقهاي وسيع و رشد علمي ما عليرغم همه سنگاندازيها، دشمن را به شگفتي وادار کرده و ما مصمم هستيم راه امام حسين (ع) و قرآن را تا ظهور امام زمان (عج) ادامه دهيم.
حجت الاسلام رضا نوري نماينده ولي فقيه در خراسان شمالي و امام جمعه بجنورد گفت: قيام عاشوراي امام حسين(ع) امروز به يک پديده جهاني بين همه ملت هاي آزادي خواه تبديل شده و اين مکتب محور وحدت شيعه و سني در مبارزه عليه ظلم است.
وي با اشاره به اينکه حتي اهل غير شيعه هم عزادار و دلداده اهل بيت(ع) هستند گفت: قصه امام حسين، قصه ويژه اي است برخي از هيات هاي شيعه و اهل سنت بر سر يک سفره براي اين امام همام عزاداري کردند، حسين ابن علي(ع) عامل وحدت ميان شيعه و سني شده است.
آيتالله سيدکاظم نورمفيدي امام جمعه گرگان گفت: واقعه تاريخي، ماندگاري عظيم عاشورا با بهرهگيري از ظرفيتهاي تحقيق و پژوهشي به بهترين شکل به مردم معرفي شود.
وي اظهارداشت: در ايام عاشورا براي همه ما لازم بوده درباره اين حادثه و واقعه کربلا را به بهترين شکل بررسي، تحقيق و تفکر کنيم.
حجت الاسلام والمسلمين محمدباقر محمدي لاييني نماينده ولي فقيه در مازندران و امام جمعه ساري با بيان اينکه مردم راه خود را از برخي خواص بيبصيرت در داخل کشور جدا کردهاند، گفت: ملت ايران اسلامي با بينش و بصيرت باز سياسي، همواره پشتيباني قوي براي نظام اسلامي هستند و در براي توطئههاي سازمان يافته دشمنان مقابله و ايستادگي ميکنند.
وي بي بصيرتي به ويژه بيبصيرتي برخي خواص را منشاء بروز بسياري از مشکلات امت اسلامي از صدر اسلام تاکنون دانست و اظهار داشت: برخي خواصي که تا ديروز انقلابي بودند، با انحراف از مسير درست و نوراني نظام اسلامي، اکنون سر سفره بيگانگان نشستهاند و در فضاي مجازي بر عليه انقلاب اسلامي تبليغ ميکنند.
ماموستا فايق رستمي امام جمعه سنندج گفت: بصيرت، هوشياري و فداکاري سربازان گمنام امام زمان(عج) و اقدام آنان براي شناسايي و دستگيري تروريستهاي تکفيري در سه روز اخير که قصد عمليات خرابکارانه در ميان عزاداران حسيني داشتند، قابل تقدير است.
وي اظهار داشت: امنيت و آسايش کنوني کشور، مديون تلاش و فداکاري نيروهاي نظامي و انتظامي به ويژه سربازان گمنام امام زمان(عج) است، چراکه از روي بصيرت، حيله و مکر پيچيده دشمنان را خنثي ميکنند.
وي با بيان اينکه کشتار انسانهاي بيگناه به ويژه ايمانداران، حرام و محکوم است، اضافه کرد: برخي چطور به خود اجازه ميدهند خون انسانهاي بيگناه را بريزند؛ در حاليکه در هيچ مکتبي چنين چيزي وجود ندارد و در اسلام نيز بر ارزش جان انسان و حتي جانداران تاکيد شده است.
تاکيد امامان جمعه بر مديريت بحران در استانهاي سيلزده
حجت الاسلام والمسلمين سيدمحمد علي آل هاشم نماينده ولي فقيه در آذربايجانشرقي و امام جمعه تبريز با اشاره به حادثهخيز بودن کشور و استان، بر بازنگري در سياستها و ساختار مديريت بحران کشور تاکيد کرد.
وي با اشاره به سيلاب هاي اخير در کشور و فوت تعدادي از هموطنان، با عرض تسليت به خانواده هاي داغدار اين درگذشتگان اظهار کرد: تجربه حوادث طبيعي در کشور، ضرورت تدوين يک برنامهريزي منسجم براي کاهش خطرپذيري را ايجاب ميکند اما فقدان روشهاي پيشگيرانه و اصرار تخصيص بودجه به امر پيشگيري و کمکردن دامنه بحران و پر کردن قسمتهاي خطرپذير به عنوان شهر و روستا لزوم توجه جدي به اين موضوع را ميطلبد.
آيت الله غلامعلي صفايي بوشهري نماينده ولي فقيه و امام جمعه بوشهر با اشاره به سيل هفته گذشته در اين استان، ضمن قدرداني از گروههاي جهادي و مردمي و همه گروههاي دست اندرکار در خدمترساني به مردم، تاکيد کرد: در اين جريان خسارتهايي به مردم وارد شده است که بايد سريع و کارشناسي اقدام شود تا مردم متضرر نشوند.
وي با اشاره به اهميت اقدامات پيشگيرانه از خسارتهاي وقايع طبيعي مانند سيل، عنوان کرد: استحکام سازي شهري در اين زمينه ضروري است زيرا جبران حوادث به اعتبارات بيشتري نياز دارد.
حجت الاسلام محمد عبادي زاده نماينده ولي فقيه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با اشاره به نقش مهم مديريت بحران در هنگام بروز حوادث و مشکلات، گفت: حوادث سه سال اخير در استان نشان ميدهد که سياستها و ساختار مديريت بحران کشور ناقص و نيازمند تغيير است.
وي اظهار داشت: اساسي ترين مشکل هرمزگان ، وجود نگاه امدادرساني پس از حادثه است، در حالي که مديريت بحران، بيش از هر چيزي در حوزه پيشگيري تعريف ميشود.
وي خاطرنشان کرد: امروز شرايط به گونهاي نيست که بتوان چالشها و حوادث را با چادر مديريت کرد و استانهاي جنوبي نيازمند تامين کانکس هستند و اگر در زلزله غرب هرمزگان کانکسها نبودند با چالشهاي بسيار جدي روبرو مي شديم.
آيت الله عبدالکريم عابديني نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه قزوين گفت: مسوولان و متوليان امر بايد با مطالعه و برداشتن موانع از سر راه رودخانه ها حريم و بستر امني را براي مردم فراهم کنند.
وي اظهار داشت: بارندگي يک رحمت الهي است که با نزول آن بر ذخاير آبي زيرزميني افزوده مي شود و به همين لحاظ نبايد تحت هيچ شرايطي آن را هدر دهيم و در اين راه متاسفانه با برخي بي احتياطي ها و تجاوز به بستر رودخانه ها باعث مي شويم که نه تنها از اين رحمت بي بهره شويم بلکه به مردم نيز خسارت هاي جبران ناپذيري وارد شود.
وي ادامه داد: متاسفانه بارندگي روزهاي اخير در برخي از نقاط کشور خسارت هاي جاني و مالي از خود برجاي گذاشت و به همين منظور از مسوولان درخواست داريم تا با مطالعه و بررسي هاي بيشتر و توجه به مساله آبخيزداري، هر مانع و مشکلي را در اين حوزه از سرراه بردارند.
آيتالله محمدرضا ناصري نماينده وليفقيه در استان و امامجمعه يزد گفت: حل مشکلات سيلزدگان در شهر و مناطق روستايي موضوع و مطالبه مهمي است که بايد تا حصول نتيجه مناسب بيش از گذشته پيگيري شود.
وي با تاکيد بر اينکه کمک به مردم آسيبديده از سيل اخير بايد محور و اقدام جدي مردم در کنار مسئولان باشد، افزود: بايد در اين ارتباط شاهد اقدامات جديتر در کنار جلب مشارکتهاي مردمي باشيم.
حجت الاسلام حسن عليدادي سليماني نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه کرمان با اشاره به اينکه در موضوع سيل روزهاي اخير، 2 موضوع مهم بوده است گفت: جبران هرچه سريعتر خسارات سيل و پيشگيري از اتفاقات اينچنيني در آينده ضروري است.
وي افزود: از زحمات مسئولان استاني و کشوري در کمکرساني به سيل زدگان روزهاي اخير و حرکت در راستاي کمک بموقع به مردم تشکر ميکنم.
آيت الله سيد نصير حسيني نماينده ولي فقيه در کهگيلويه و بويراحمد و امام جمعه ياسوج گفت: خسارت هاي مالي چشمگير سيل اخير در اين استان هر چه زودتر با تلاش، همت و پيگيري مسئولان اجرايي جبران شود.
وي اظهار داشت: هر چند که اين سيل تلفات جاني نداشت اما خسارت هاي مالي قابل توجهي به بخش هاي کشاورزي، دامداري، شيلات، جاده هاي ارتباطي، ابنيه و زيرساخت هاي استان وارد کرد.
ايرنا