امروزه آنهايي که علاوه بر تحصيل سراغ مهارتي رفتند و در کنار درس و مشق حرفه اي آموختند تا در موقع مناسب به کارشان بيايد نسبت به آنهايي که صرفا به دنبال مدرک گرايي بودند موفق هستند
هستند کساني که بعد از فارغ التحصيلي از دانشگاه کاسه چه کنم چه کنم دست شان نگرفته و به جاي سرک کشيدن به کاريابي ها و صفحات استخدام روزنامه ها، مسير کارآفريني را انتخاب کردند و با تکيه بر توانايي هاي فردي براي خودشان کسب و کاري خرد و خانگي راه انداختند.
در مقابل اين عده، افرادي هم هستند که فکر مي کنند با داشتن مدرک دانشگاهي مي توانند به استخدام دولتي درآمده و پشت ميز نشين باشند که البته اين خيال خام رخ نخواهد داد و همه جوانان تحصيل کرده کارمند اداره اي نخواهند شد.
امروزه آنهايي که علاوه بر تحصيل سراغ مهارتي رفتند و در کنار درس و مشق حرفه اي آموختند تا در موقع مناسب به کارشان بيايد نسبت به آنهايي که صرفا به دنبال مدرک گرايي بودند موفق هستند زيرا بلافاصله پس از اتمام درس شان وارد بازار کار مي شوند.
واقعيت اين است که دنياي امروز دنياي کارآفريني است و نه کاريابي. افرادي که کارآفرين شدن را برگزيدند و با علاقه و پشتکار قدم در راه خود اشتغالي نهادند طعه شيرين آن را نيز چشيدند. هرچند اين مسير براي فرد کارآفرين هموار نبوده و با موانعي همراه خواهد شد که صد البته اراده فردي اين موانع را از سر راه بر مي دارد.
مشاغل خرد و خانگي از جمله مشاغلي هستند که به سرمايه و نيروي انساني اندک نياز دارند که فرد يا افراد با استفاده از اين مزيت مي توانند با کمک اعضاي خانواده و همدلي يکديگر کسب و کاري راه اندازي کنند. چون در اين مشاغل تفکيک جنسيتي وجود ندارد و هر کس مي تواند با توجه به مهارت و توانايي خود در خانه اش کسب و کاري ايجاد نمايد.
فردي که شغل خانگي را انتخاب مي کند اگر در کارش خلاقيت و نوآوري داشته باشد و متناسب با نياز بازار و ذائقه مردم فعاليت کند قطعا پله هاي پيشرفت را با سرعت بيشتري طي خواهد کرد.
قابل کتمان نيست که مشاغل خانگي مي توانند بسياري از گره هاي اقتصادي جامعه از جمله بيکاري را باز و به رونق اقتصادي و توسعه کشور کمک کنند. خوشبختانه قانون ساماندهي و توسعه مشاغل خانگي در مجلس تصويب شده و در حال اجرا است. دولت سيزدهم نيز در اين راستا اقدامات موثري در تسهيل راه اندازي مشاغل خانگي انجام داده است.
در اين ارتباط بسياري از کاغذبازي هاي مرسوم اداري و امضاهاي طلايي حذف شده است و افراد مي توانند پس از اخد مجوز قانوني، از تسهيلات بانکي کم بهره دريافت کنند و با کمک آن شروع کسب و کارشان را کليد بزنند.
فضاي مجازي و در راس آن شبکه هاي اجتماعي، بستري فراهم آورده اند تا افراد کارآفرين و فعال در مشاغل خرد و خانگي کسب و کارشان را براي مردم معرفي کنند و با تبليغ رايگان خدمت يا محصول حود را براي مشتريان عرضه نمايند. اکنون ميليون ها نفر در ايران با بهره برداري از امکانات فضاي مجازي در مشاغل خرد و خانگي فعاليت و امرار و معاش مي کنند.
نگارنده: طاهر خيري