احرار: رييس گروه پيش بيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: از روز يکشنبه با گذر امواج تراز مياني جو و شرايط فصلي و محلي، بارش هاي رگباري باران در نيمه شمالي و شرقي استان تشديد ميشود.
محمد اميدفر، روز شنبه در گفت و گو با ايرنا با بيان اينکه اين وضعيت از تا بعد از ظهر روز دوشنبه در اين مناطق حاکم مي شود، افزود: نقشه هاي هواشناسي نشان مي دهد اين وضعيت همراه با رعد و برق و وزش باد گاهي شديد همراه خواهد بود.
وي با اشاره به احتمال آبگرفتگي معابر عمومي، سيلابي شدن رودخانه ها و مسيل ها، اختلال در تردد و اصابت صاعقه، به مسافران و کوهنوردان توصيه کرد از سفرهاي غيرضروري به ارتفاعات، اتراق در حاشيه مسيل ها و رودخانه ها و انجام عمليات کوهنوردي پرهيز کنند.
رييس گروه پيش بيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: با توجه به وزش باد گاهي شديد در مناطق مختلف استان، احتمال پرتاب اشيا و سقوط اجسام و تابلوهاي تبليغاتي بر اثر وزش باد شديد دور از انتظار نيست، توصيه ميشود مردم از ساختمانهاي نيمه کاره و ايستادن در مکانهايي که احتمال سقوط اجسام وجود دارد، دوري کنند.
اميدفر، با بيان اينکه در نيمه جنوبي استان نيز خيزش و يا انتقال گرد و خاک پيش بيني مي شود، ادامه داد: در اين مناطق کاهش ديد و کيفيت هوا، خسارت به تاسيسات حساس به گرد و خاک دور از انتظار نيست.
آذربايجان شرقي منطقه اي سردسير و کوهستاني است و از لحاظ تقسيم بندي هاي اقليمي جزو مناطق نيمه خشک به حساب مي آيد.
آب و هواي اين استان به طور کلي سرد و خشک است ولي به علت تنوع توپوگرافيکي از اقليم هاي متفاوتي برخوردار است.
اين استان همواره تحت تأثير باد هاي سرد شمالي و سيبري و بادهاي مرطوب درياي سياه و مديترانه و اقيانوس اطلس همچنين بادهاي محلي متاثر از کوهستان هاي سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربي، رشته کوه هاي قره داغ در شمال، رشته کوه هاي تخت سليمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.