احرارنيوز:استاندار آذربايجانشرقي بر راهاندازي مرکز جامع خدمات اوتيسم در استان تاکيد کرد و گفت: زمين مناسب براي احداث اين مرکز توسط اداره کل راه و شهرسازي تامين ميشود.
به گزارش احرارنيوز به نقل از روابط عمومي استانداري تبريز اسماعيل جبارزاده در جلسه بررسي آخرين وضعيت بيماري اوتيسم و راهکارهاي تشخيص، کنترل و درمان اين بيماري در استان با اشاره به ضرورت اطلاعرساني از اهميت و عواقب بيماري اوتيسم، بر نقش صدا و سيماي استان در اين زمينه تاکيد کرد.
وي افزود: با توجه به اين که تشخيص زودهنگام اين بيماري ميتواند در پيشگيري و کاهش هزينههاي درمان آن بسيار موثر باشد لذا بايد فرهنگسازي و اطلاعرساني لازم در اين خصوص در جامعه صورت گيرد.
جبارزاده با اشاره به اين که خوشبختانه اقداماتي براي شناسايي و درمان بيماران اوتيسم در استان انجام شده است، گفت: هيچ مانعي براي فعاليت تشکلهاي غيردولتي در اين زمينه وجود ندارد و فعاليت آنها مورد حمايت قرار ميگيرد.
استاندار آذربايجان شرقي بر راهاندازي مرکز جامع خدمات اوتيسم در استان تاکيد کرد و گفت: زمين مناسب براي احداث اين مرکز توسط اداره کل راه و شهرسازي تامين ميشود
وي همچنين بر غربالگري و ارايه آمار دقيق از بيماران اوتيسم توسط دانشگاه علوم پزشکي تبريز تاکيد کرد و گفت: همه مسئولان امر به کار ويژه در اين زمينه باور داشته باشند تا بتوانيم ضمن کنترل اين بيماري در استان، آذربايجان شرقي را به عنوان پايلوت کشوري در اين خصوص تبديل کنيم.
احداث مدرسه اوتيسم با زيربناي 2 هزار مترمربع توسط يکي از خيران استان
پورمهدي، معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي نيز از احداث مدرسه اوتيسم با زيربناي 2 هزار مترمربع توسط يکي از خيران استان خبر داد و گفت: تلاش ميکنيم کار احداث اين مدرسه تا پايان سال جاري به اتمام برسد.
مديرکل بهزيستي استان آذربايجانشرقي هم آمار کودکان مبتلا به اوتيسم در استان را کمتر از 500 نفر اعلام کرد و گفت: سازمان بهزيستي کشور از پنج سال گذشته ارايه خدمات تخصصي اوتيسم را آغاز کرده و اين خدمات اکنون در 10 استان ارايه ميشود.
محسن ارشدزاده همچنين از فعاليت سه مرکز غيردولتي ارايه خدمات اوتيسم با ظرفيت 200 نفر در تبريز خبر داد و گفت: تا پايان 6 ماه نخست سالجاري دو مرکز جديد در تبريز و عجبشير راهاندازي ميشود.
بيماري اوتيسم يا درخودماندگي يکي از بيماريهاي جدي گروه اختلالات رشدي طيف اوتيسم است که در اوايل دوره کودکي (معمولا قبل از سه سالگي) ظاهر ميشود و هرچند علايم و شدت آن در افراد مختلف، متفاوت است، اما همه انواع اوتيسم برتوانايي برقراري ارتباط با ديگران توسط کودک، تاثير ميگذارد.
تاخير در يادگيري صحبت کردن و يا اصلا صحبت نکردن، انواع رفتارها، علايق و بازيهاي تکراري، مقاومت در برابر تغيير، اجتناب از کمک خواستن، حساس بودن به نور، صدا و يا لمس شدن و در عين حال بيتوجهي به درد، عادات غذايي عجيب و خودزني از علايم شايع ابتلا به اوتيسم است.
هرچند درمان کاملي براي بيماري اوتيسم وجود ندارد، اما ترکيبي از درمانهاي خانگي و مدرسهاي ميتواند به درمان اين بيماري کمک کند که هدف از آنها افزايش عملکرد کودک با کاهش شدت بيماري است.