احرار: رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي از رتبه پنجم استان آذربايجان شرقي در پرداخت تسهيلات سرمايه در گردش واحدهاي دام و طيور با پرداخت بيش از 3 هزار و 600 ميليارد ريال خبر داد.
به گزارش احرار، رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي از رتبه پنجم استان آذربايجان شرقي در پرداخت تسهيلات سرمايه در گردش واحدهاي دام و طيور با پرداخت بيش از 3 هزار و 600 ميليارد ريال خبر داد.
به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد کشاورزي استان، اکبر فتحي در نشست مديران امور دام شهرستانهاي آذربايجان شرقي با اشاره به اهميت توليدات زيربخش دام و طيور و نقش آن در ارزآوري براي کشور و اقتصاد گفت: اگر ميزان توليدات کشاورزي استان را 5 ميليون تن در نظر بگيريم، يک ميليون تن از آن مربوط به بخش دام و طيور است اما ارزش ريالي همين يک ميليون تن با 4 ميليون تن ديگر برابري مي کند و اين زير بخش بيشترين ارزآوري را در بين زيربخش هاي کشاورزي براي کشوردارد.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي افزود: زيربخش دام و طيور بسيار متشکل تر از ديگر زيربخشهاي کشاورزري بوده و تشکلهاي مربوط به دام و طيور سابقه بسياري در اين حوزه دارند و در زمينه جذب تسهيلات صندوق حمايتي نيز بهتر عمل مي کنند و به طور کلي مديريت زيربخش دام و طيور نسبت به ديگر زيربخشهاي کشاورزي علمي تر پيش مي رود و مديريت علمي حاکم بر زيربخش دام و طيور مي تواند الگويي براي ديگر زيربخشهاي کشاورزي باشد.
وي پائين بودن بهره وري در واحدهاي روستايي، کوچک مقياس و نيمه صنعتي را چالش اصلي حوزه دام و طيور در استان دانسته و ادامه داد: مشکلات واحدهاي کوچک توليد دام و طيور قابل پيش بيني بود و براي اينکه واحدهاي توليد دامي بتوانند در بازار رقابت کنند، بايد به ظرفيت اقتصادي برسند تا بتوانند با افزايش بهره وري و کاهش مصرف نهاده هاي دامي و قيمت نهايي در بازار رقابت کنند.
فتحي با اعلام اينکه در پرداخت تسهيلات سرمايه در گردش واحدهاي توليد دام و طيور رتبه پنجم کشور را داريم گفت: با توجه به کوچک بودن واحدهاي توليدي استان، پرداخت بيش از 3 هزار و 600 ميليارد ريال تسهيلات بانکي سرمايه در گردش کار بزرگي است که با تلاش هاي همکاران بانک کشاورزي و پيگيري هاي همکاران بخش دام و طيور اتفاق افتاده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي با اشاره به قانون نظام جامع دامپروري و تشريح تمام شرايط و ضوابط ايجاد واحدهاي توليدي دام و طيور در اين قانون افزود: تصويب اين قانون از توانمنديهاي زيربخش دام و طيور نشات گرفته است هرچند اين قانون با توجه به شرايط زماني نياز به اصلاح و بروزرساني دارد.
وي در پايان اين نشست به مشکلات مطرح شده از سوي مديران امور دام شهرستانهاي استان در موضوعات مشکلات پايان کار واحدهاي دامداري، مشکلات دامدارکارت، مشکلات جوجه ريزي واحدهاي مرغداري و مشکلات تعزيراتي رسيدگي کرده و راهکارهاي لازم را ارائه و در مورد پيگيري براي حل اين مشکلات قول مساعد داد. در ابتداي اين جلسه صمد زمانزاد قويدل سرپرست معاونت بهبود توليدات دامي سازمان جهادکشاورزي استان گزارشي از روند پرداخت تسهيلات سرمايه در گردش واحدهاي دام و طيور ارائه نمود.