احرار: استاندار آذربايجانغربي بر تسريع در اتمام طرحهاي سخت افزاري احياي درياچه اروميه تاکيد کرد.
محمدصادق معتمديان امروز ? مرداد در نشست با اساتيد دانشگاهي فعال در بحث احياي درياچه اروميه، با اشاره به نظر متخصصان مبني بر اينکه بُعد نرم افزاري احياي درياچه اروميه به مراتب مهم تر از بخش سخت افزاري آن است، تصريح کرد: تمرکز بر ايجاد سازهها و احداث بخش هاي سخت افزاري، سبب توفيق نيافتن در احياي درياچه اروميه شده است.
استاندار آذربايجانغربي و مدير اجرايي احياي درياچه اروميه و دبير کارگروه ملي نجات درياچه اروميه همچنين هدف اصلي از اجراي بخش نرم افزاري احياي درياچه اروميه را مشارکت مردم در حفظ منابع آبي عنوان کرده و افزود: باور داشته باشيم که بدون مشارکت مردم و احساس مسئوليت در اين راستا، هيچ توفيقي نخواهيم يافت.
معتمديان با اشاره به اينکه توسعه غير اصولي اراضي کشاورزي و کشت محصولاتي با مصرف بالاي آب باعث از بين رفتن منابع آبي شده، خاطرنشان کرد: وضعيت کنوني درياچه اروميه نمونهاي از آسيب ديدن منابع آبي بوده و از اين رو تغيير الگوي کشت در منطقه ضروري و اجتناب ناپذير است و در عين حال با تاکيد رئيس جمهور مبني بر تامين معيشت مردم، اين موضوع در دستور کار قرار دارد.
وي افزود: مردم منطقه بايد بدانند که لازمه جان گرفتن دوباره درياچه، تجديد نظر در الگوي کشت است و صرفاً با انتقال آب به درياچه، امکان احياي آن وجود ندارد.
مدير اجرايي احياي درياچه اروميه و دبير کارگروه ملي نجات درياچه اروميه با تاکيد بر ضرورت توسعه واحدهاي فرآوري محصولات کشاورزي يادآور شد: در کنار تامين معيشت کشاورزان، اشتغال زايي در آذربايجان غربي بايد به سمت صنعت و فرآوريهاي محصولات توليدي استان با ارزش افزوده بالا هدايت شود.
معتمديان با بيان اينکه کارگروه احياي درياچه اروميه يک کارگروه ملي با نگاه منطقهاي است، افزود: از تماميامکانات حاکميتي براي احياي درياچه بهره مند خواهيم شد که استفاده از ظرفيت علمي و دانشگاهي نيز از مهمترين اين ظرفيت ها به شمار مي رود.
وي بر اجراي طرح هاي نرم افزاري و تسريع در اجراي طرح هاي سخت افزاري احياي درياچه اروميه تاکيد کرد و گفت: متاسفانه در گذشته طرحهاي نرم افزاري احياي درياچه اروميه مورد غفلت واقع شده است که هرچه سريعتر بايد فاز اجرايي و تخصصي اين بخش آغاز شود.