احرار: رييس دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: فرسودگي و خرابي تدريجي دستگاهها و تجهيزات پزشکي جزو چالشها و مشکلات مهم بيمارستانهاي آذربايجانشرقي است.
بهمن نقي پور روز چهارشنبه در گفت وگويي افزود: با توجه به اينکه در سال هاي متمادي گذشته از اين تجهيزات و لوازم پزشکي و بيمارستاني به طور مداوم استفاده شده است، مشمول مرور زمان شده و اغلب آنها عمر مفيد خود را طي کرده اند که اين امر مشکلات محوري براي بخش سلامت آذربايجان شرقي ايجاد کرده است.
وي با بيان اينکه دستگاه هاي فوق هم اکنون به دوران فرسودگي خود نزديک شده اند، اظهار داشت: کمبود اعتبارات و منايع مالي به همراه بدهي هاي دانشگاه علوم پزشکي تبريز، امکان هر گونه خريدهاي جديد و گران قيمت در اسرع وقت را سلب کرده است.
نقي پور با اشاره به نوسانات بسيار بالاي قيمت انواع دستگاه ها و تجهيزات پزشکي طي چند سال اخير، يادآور شد: دستگاه 400ميليون توماني چند سال اخير هم اکنون بايد به قيمت هفت تا هشت ميليارد تومان خريداري شود که اين روند رشد قيمت ها با توجه به منابع بسيار محدود مالي دانشگاه، هر گونه اقدام براي جريد و نوسازي بيمارستان ها به لحاظ تجهيزاتي را غيرممکن کرده است.
به گفته وي در هفته هاي اخير همه دستگاه هاي سي آرم بيمارستان شهداي تبريز به دليل فرسودگي و اتمام طول عمر مفيد خود، خراب شدند و به رغم تلاش هاي تيم مديريتي و پشتيباني دانشگاه علوم پزشکي و آمدن کارشناسان فني از تهران، اين مشکلات همچنان پابرجاست.
نقي پور نوع انتشار اخبار مربوط به خرابي دستگاه هاي بيمارستان شهدا توسط رسانه ها را تا حدودي غيرواقعي دانست و يادآور شد: ما از اصحاب رسانه انتظار داريم تا با توجه به واقعيات موجود نسبت به درج و انتشار اخبار حوزه دانشگاه علوم پزشکي اقدام کنند.
وي با تاکيد بر اينکه دانشگاه علوم پزشکي تبريز با وجود کمبود امکانات و منابع مالي تمامي تلاش خود را براي ارايه خدمات مناسب به مردم در حوزه سلامت به کار مي بندد، ادامه داد: تلاش براي برقراري عدالت اجتماعي يکي از وظايف اصلي و مهمترين برنامه دولت سيزدهم در بخش سلامت و بهداشت و درمان است که در اين زمينه دانشگاه هاي علوم پزشکي نقش مهم و تاثيرگذاري دارند و در راستاي برقراري عدالت در حوزه سلامت، برنامههايي در مناطق محروم آذربايجان شرقي در دست اجرا داريم که مردم استان به تدريج نتايج اين اقدامات را در ماه هاي آينده لمس مي کنند.
نقي پور با تاکيد بر اينکه دانشگاه علوم پزشکي تبريز بايد بر اساس امکانات، توانمندي ها، نوع خدمات و حجم انبوه مشتريان خود از اعتبارات ويژه برخوردار شود، اظهار داشت: بدون ترديد بودجه کنوني اين دانشگاه پاشنه آشيل پيشرفت هاي علمي و درماني و بخش سلامت استان است.
وي اجراي برخي سياست هاي کاري براي کاهش هزينه هاي درمان، ارتقاي جايگاه دانشگاه علوم پزشکي تبريز در حوزه درمان و خدمات ارايه شده و حرکت در مسير انجام تحقيقات و پژوهش هاي کاربردي و مبتني بر نياز مردم را از جمله نتايج تغييرات ساختاري ايجاد شده در دانشگاه علوم پزشکي تبريز بيان کرد.
نقي پور با اشاره به تلاش هاي شبانه روزي تيم مديريتي دانشگاه علوم پزشکي تبريز براي ارتباط نزديک و فشرده با مردم، از ارايه گزارش هاي عملکرد سه ماهه به آحاد مردم از طريق رسانه هاي گروهي و خبرگزاري ها خبر داد و افزود: در اين زمينه به شدت نيازمند همکاري و تعامل نزديک با جامعه خبري و رسانه هاي استان هستيم.
وي با بيان اينکه يکي از شعارهاي محوري مديريت جديد دانشگاه علوم پزشکي تبريز، شفاف سازي در تمام حوزه ها است، اظهار داشت: ما معتقديم با شفاف سازي کسي آسيب و ضرر نخواهد ديد، بلکه زمينه هاي توسعه بخش سلامت استان بيش از پيش فراهم مي شود.
منبع:ايرنا