احرار:وزير نيرو صبح امروز از درياچه اروميه بازديد کرد و در جريان آخرين وضعيت احياي اين درياچه قرار گرفت.
علياکبر محرابيان» در ساعات اوليه صبح امروز شنبه به صورت هوايي از درياچه اروميه و تونل انتقال آب زاب بازديد کرده و از نزديک در جريان آخرين وضعيت احياي اين درياچه قرار گرفت.
در اين بازديد استاندار آذربايجان غربي و مدير اجرايي احياي درياچه اروميه، وزير نيرو را همراهي ميکرد.
احياي اميدها براي احياي درياچه اروميه در سايه مديريت جديد
اخبار روزهاي اخير از انتصابات جديد در ستاد احياي درياچه اروميه، اميدها را براي تغيير رويکردهاي ناکارآمد گذشته و حيات دوباره درياچه زنده کرده است.
درياچه اروميه که در روزگاري نه چندان دور نشانه حيات و سرزندگي شمال غرب کشورمان بود، چند دههاي است که در معرض خشکسالي قرار گرفته و در سالهاي گذشته نيز عليرغم صرف هزينههاي هنگفت و تشکيل ستاد احيا براي نجات اين درياچه، همچنان شرايط نگران کنندهاي دارد.
?بررسيها نشان ميدهد که چيزي حدود 50 درصد از مساحت درياچه اروميه تا سال 1393 از دست رفته بود؛ اتفاقي که کارشناسان در مورد چرايي آن دلايلي مثل خشکسالي، احداث بزرگراه روي درياچه، استفاده بيرويه از منابع آب حوضه آبريز درياچه، افت بارشهاي برف و باران در سالهاي اخير و احداث سد روي رودخانههاي حوضههاي آبريز را مطرح ميکردند.
با اين وجود و در سال 1393 با دستور مستقيم رئيس جمهور وقت، ستادي تحت عنوان ستاد احياي درياچه اروميه براي نجات اين درياچه از خشکسالي آغاز به کار کرد و با توجه به نگاه ويژه دولت به اين بحران زيست محيطي، اميدها را براي احياي درياچه افزايش داد.
کارگروه و ستادي که البته در مقاطعي از فعاليت با دستاوردهاي قابل ذکري نيز رو به رو شد و برنامه داشت تا سال 1402 تراز درياچه را که در سال 93، 1271 متر بود به 1274 متر، يعني تراز اکولوژيک برساند، اما اکنون و در کمتر از يک سال مانده به پايان برنامه نه تنها توفيق قابل توجهي حاصل نکرده، بلکه تراز درياچه از تراز سال 1393 نيز پائين تر آمده است.
دولت بنا دارد با رويکردي جديد در مسير نجات اين درياچه از خشکي گام بردارد
به دنبال عدم تحقق وعدهها براي احياي درياچه اروميه در دولتهاي يازدهم و دوازدهم آن هم عليرغم صرف هزينه اي نزديک به 11 هزارميليارد تومان، حالا دولت سيزدهم با تغيير کادر مديريتي ستاد احياء بنا دارد تا با رويکردي جديد در مسير نجات اين درياچه از خشکي گام بردارد.
رويکردي که مبتني بر واقعيتها و بهره مندي از حداکثر ظرفيتهاي محلي و ملي است و اميد مي رود تا با اصلاح اشتباهات و نيز بهرهگيري از تجربيات مثبت گذشته سرنوشت شيريني را براي درياچه اروميه رقم بزند.
در همين راستا و در روزهاي گذشته خبر رسيد بر اساس مصوبه هيأَت دولت عيسي کلانتري – مدير اجرايي و دبير ستاد احياي درياچه اروميه از سمت خود عزل و محمد صادق معتمديان- استاندار فعلي استان آذربايجان غربي به جاي او منصوب شده است.
همچنين به موجب اين خبر اعلام شد که زينالعابدين رضوي خرم- استاندار آذربايجان شرقي نيز به عنوان عضو کارگروه ستاد احياي درياچه اروميه منصوب شده است تا در کنار استاندار آذربايجان غربي و با بکارگيري حداکثر ظرفيتهاي منطقه براي نجات درياچه اروميه اقدام کنند.
تغيير در بدنه مديريتي ستاد احياي درياچه اروميه و انتخاب مديراني که علاوه بر اشراف مديريتي بر وضعيت شمالغرب کشور، از اختيارات اجرايي نيز برخوردار هستند و نيز توجه ويژه هيأت دولت و شخص رياست محترم جمهور به وضعيت درياچه اروميه، اميدها را براي تغيير رويکردهاي گذشته و رقم خوردن اتفاقهاي خوب براي اين درياچه افزايش داده است.
انتهاي پيام/
فارس